Cronjob met wachtwoord beschermen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik Kraijenoord

Erik Kraijenoord

30/07/2010 14:50:55
Quote Anchor link
Goedemiddag allemaal,

Ik ben bezig met het instellen van mijn cronjobs die via een Plesk 9.2.2 lopen.
Nu heb ik geen beveiligde directory dus wil ik de bestanden beschermen met een wachtwoord.

Enkel werkt dit niet, zonder wachtwoord word hij succesvol uitgevoerd zonder problemen.

Voorbeeld cron
Afbeelding

Let op, ik weet dat hij per minuut wordt uitgevoerd.
Ook zijn er kleine stukjes verwijderd die niet relevant zijn.



Stukje code ervan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (isset($_GET['password']) && $_GET['password'] == "*************")
{

    mail('[email protected]', 'Cron minuut', 'Cron wordt uitgevoerd, dit werd vanuit het bestand verzonden!', 'From: Cronjob<[email protected]>');
}

?>



De wachtwoorden kloppen, ik heb dit enkel blank gelaten.
Is het voor cronjob soms niet mogelijk om wachtwoorden uit te lezen of maak ik hier een grote fout?

Met vriendelijke groet,
F.Kraijenoord
Gewijzigd op 30/07/2010 14:51:40 door Erik Kraijenoord
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:01:38
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 14:57:28
Quote Anchor link
1) een cron job hoort niet in httpdocs te zitten, dus ook niet bereikbaar via http
2) een script uitgevoerd als cron job wordt niet als web request maar als script behandeld, logischerwijs heb je dan ook geen $_GET, $_POST, $_SERVER en meer..
3) waarom zou je uberhaut een cron job willen beveiligen met wachtwoord?
 
Erik Kraijenoord

Erik Kraijenoord

30/07/2010 15:02:07
Quote Anchor link
Hallo,

1)
Ik werk voor het eerst via Plesk 9.2.2, voorheen altijd DirectAdmin gehad en daar stonden ze in de "private_html".
Wist niet welke map er geschikt voor was op de Plesk versie, kon via Google ook geen informatie vinden.

Heb je misschien een tip voor me welke ik wel kan gebruiken?

2)
Ik wist ik niet dat het als script behandelt werd, ga dit even nalezen via Google.
Bedankt voor die informatie, daar kan ik nu voortaan rekening mee houden.

3)
Omdat ik niet wist welke map ze horen te staan, daarom probeerde ik hem een beetje te beschermen tegen direct links.
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 15:06:31
Quote Anchor link
Gewoon eender welke map die niet via http te bereiken is is prima, je kan buiten je webroot een magje aanmaken genaamd cronjobs oid.
 
Erik Kraijenoord

Erik Kraijenoord

30/07/2010 15:11:31
Quote Anchor link
Ik heb de /www/ gewijzigd in /httpd/ had ik via google gevonden, kan dit kloppen?
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 15:16:34
Quote Anchor link
Gewoon NIET in een map die bereikbaar is via http. Of die map nu www htdoc of public_html heet maakt geen moer uit. Gewoon in een andere map die NIET in de webroot zit.
 
John D

John D

30/07/2010 15:16:38
Quote Anchor link
In plesk heb je een map "private" kan je die niet gebruiken ?
 
Erik Kraijenoord

Erik Kraijenoord

30/07/2010 15:22:30
Quote Anchor link
@John D

private map staat een readme.txt met het volgende bericht:

Quote:
Access to this directory is available only to you.
The directory cannot be accessed via any web or system services, so you can
store any private information here.


@Hipska BE
Bedankt, ga even kijken wat ik kan doen ;)



Edit
Heb de map private andere rechten gegeven.
Gewijzigd op 30/07/2010 15:29:55 door Erik Kraijenoord
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

30/07/2010 16:27:15
Quote Anchor link
Bij sommige providers is private_html de map die wordt weergeven voor https://...
Niet doen dus.
Gewoon een nieuwe map maken.
 
John D

John D

30/07/2010 16:45:01
Quote Anchor link
Peter aka Lekensteyn op 30/07/2010 16:27:15:
Bij sommige providers is private_html de map die wordt weergeven voor https://...
Niet doen dus.
Gewoon een nieuwe map maken.

Bij plesk is er gewoon een map https
de map private gewoon gebruiken, is iets anders dan private_html
Gerust wel doen dus.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.