CronJob

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:22:37
Quote Anchor link
Beste leden,


Ik wil graag een bestand elke maand draaien d.m.v cronjob

Maar ik weet totaal niet hoe ik dat kan doen.

Ik heb al gekeken op CronJob.nl maar werd er niet wijzer van.


Ik gebruik DirectAdmin.


Alvast bedankt voor het helpen.


Met Vriendelijke Groet,
A.Bijlsma
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:50:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:23:26
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:24:09
Quote Anchor link
Ik snap dat dus niet :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:24:48
Quote Anchor link
leg uit....
Waar loop je vast?
Gewijzigd op 03/01/2012 00:26:13 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:29:37
Quote Anchor link
Heb nog een keer gedaan is dit goed?

0|0|1|*|*|
/usr/local/bin/php -q -f /home/user/domains/site.net/plaats/cron_month.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:31:05
Quote Anchor link
Het ziet er goed uit, en probeer het eens.
Houd ook je hoofdmailbox van je account eens in de gaten ;-)
Gewijzigd op 03/01/2012 00:31:23 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:31:32
Quote Anchor link
Al gedaan nu wachten tot eind deze maand :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:33:01
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook een test cron-job maken die over enkele minuten iets aflevert. Dan weet je ook of het werkt.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:33:42
Quote Anchor link
Nog een vraag:

Kan je 2 databases oproepen zeg maar?

Dus je hebt

DBLogin: user_db
DBnaam1: user_1
DBnaam2: user_2

Kan je dan de 2 DBnamen gebruiken in een php script zodat de cronjob 2 databases doet?
Gewijzigd op 03/01/2012 00:34:33 door Dylan Zoethout
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:34:21
Quote Anchor link
Ja... kwestie van proberen d.m.v. trial and error.
Gewijzigd op 03/01/2012 00:34:39 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:35:47
Quote Anchor link
Heb m'n vraag verbeterd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:37:33
Quote Anchor link
Ja, oké.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:38:18
Quote Anchor link
Mag ik hier antwoord dan op :P :
Kan je dan de 2 DBnamen gebruiken in een php script zodat de cronjob 2 databases bijwerkt?

Zoja, hoe?
Gewijzigd op 03/01/2012 00:38:55 door Dylan Zoethout
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:38:56
Quote Anchor link
Ik zei toch 'ja'?

Toevoeging op 03/01/2012 00:42:03:

Je kan bij je mysql_query een identifier gebruiken om een andere mysql_connect te gebruiken.

Maar wat wil je precies, en waarom heb je twee databases?

Een table prefix kan ook, als er meerdere databases onder je username hangt.
database1.leden
database2.advertenties
Gewijzigd op 03/01/2012 00:47:41 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:45:32
Quote Anchor link
Heb twee databases, omdat ik een nederlandse en engelse site heb met zelfde functies.
MAar apparte database voor engelsen en nederlanders.

Maar dan moet ik 2 databases gaan cronjobben op een bepaalde moment.

Maar ik kan nu enkel 1 database doen.

Heb 1 config bestand met db gegevens voor dat dat is deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$host
= "localhost";
$userdb = "user_db";
$passdb = "******";
$database1 = "user_db1";

mysql_connect($host, $userdb, $passdb) or die(mysql_error());
mysql_select_db($database1) or die(mysql_error());

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:47:12
Quote Anchor link
Anthony Bijlsma op 03/01/2012 00:45:32:
Heb twee databases, omdat ik een nederlandse en engelse site heb met zelfde functies.
MAar apparte database voor engelsen en nederlanders.

Dan zijn twee verschillende databases behoorlijk overbodig. Hier kan je makkelijk één database voor gebruiken.

Verdiep je eens in Normalisatie, op deze voet kan je niet verder door gaan.

On nog een simpel idee te geven, zonder die identifiers...
- Aar - op 03/01/2012 00:38:56:

Een table prefix kan ook, als er meerdere databases onder je username hangt.
database1.leden
database2.advertenties


maar het antwoord is en blijft: NORMALISATIE!
Gewijzigd op 03/01/2012 00:49:10 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:49:02
Quote Anchor link
Ik wil Engels en Nederlandse taal graag van elkaar weghouden.

Want anders is het een rommel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:49:40
Quote Anchor link
Anthony Bijlsma op 03/01/2012 00:49:02:
Ik wil Engels en Nederlandse taal graag van elkaar weghouden.

Want anders is het een rommel.

kan toch in 1 database. Bij elk item/page etc... houd je in een veld bij of het bij de NL versie hoort, of de EN versie.

Zo hoef je bij een update niet meer twee database-structuren te onderhouden, en synchroon te houden.
Gewijzigd op 03/01/2012 00:50:47 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:51:00
Quote Anchor link
Nee, dat doe ik liever niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:51:59
Quote Anchor link
Anthony Bijlsma op 03/01/2012 00:51:00:
Nee, dat doe ik liever niet.

Beargumentatie?

Ik kan je zeggen, je schiet je zo behoorlijk in je voet als je het gescheiden houdt in meerdere databases, en er komt een moment dat je er veel spijt van gaat hebben....

Trust me....

Dus, op naar 1 database.
Gewijzigd op 03/01/2012 00:53:23 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:53:53
Quote Anchor link
Max blijft 2 databases.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.