Cronjobs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »
Jonathan

Jonathan

30/01/2006 19:50:00
Quote Anchor link
Gegroet mede PHP'ers,
ik heb een probleem met mijn cronjobs.
Deze werken namelijk niet. Kan iemand anders een cronjob plaatsen hoe hij of zij een cronjob zou gebruiken? Ik zette het in mijn config.php dan een map maken waar mijn crons inzitten, en dan in mysql ook nog eens een tabel cronjobs gemaakt omdat ik elk uur iets wil veranderen en daarom heb ik cronjobs nodig. Dus hoe zou jij een cronjob maken? Want mijn idee werkt niet echt :-(

Grtz jonathan!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:53:46
 
Jonathan

Jonathan

30/01/2006 20:08:00
Quote Anchor link
dit is wat in mijn config.php staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
if(isset($UPDATE_DB)) {
    $mysql              = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(`time`) AS `time`,`name` FROM `cronjob`");
    while($x = mysql_fetch_object($mysql))
      $update[$x->name]     = $x->time;

    if(floor($update['huur']/3600) != floor(time()/3600)) {
      $mysql               = mysql_query("SELECT GET_LOCK('hour_update',0)");
      if(mysql_result($mysql,0) == 1) {
        $cron_pass          = "secretcronpassword";
        mysql_query("UPDATE `cronjob` SET `time`=NOW() WHERE `name`='huur'");
        include("/cronjobs/huur.php");
        mysql_query("SELECT RELEASE_LOCK('hour_update')");
      }
    }
  }

?>



En dan heb ik nog een map waar huur.php in staat en in huur.php staat wat hij moet doen. Dus bv: in tabel banner (in mysql) veranderen in een ander figuur. Is maar een vb he! Natuurlijk gebruik ik het voor andere redenen! En niet voor zon domme banner!
Gewijzigd op 30/01/2006 20:19:00 door Jonathan
 
Frank -

Frank -

30/01/2006 20:23:00
Quote Anchor link
Vraagje: Weet je 100% zeker dat je een cronjob nodig hebt? 99 van de 100 keer dat men roept een cronjob nodig te hebben, blijkt dat helemaal niet het geval te zijn. Die indruk krijg ik hier ook.

Kun je even uitleggen wat die query precies moet doen en wat het uiteindelijke resultaat moet zijn?
 
Jonathan

Jonathan

30/01/2006 20:29:00
Quote Anchor link
jha! deze is hard nodig!
het is voor een text based game natuurlijk (mijn majesty-online zoals vele gestemd hebben hier om zo een game te maken) de bedoeling is dus dat deze in de tabel cronjobs (naam, time) veranderd in de huidige tijd en datum en zo kan ik elk uur +100$ bv storten op de bank of kan ik na 1 dag alle mensen die iets gekocht hebben terug kunnen laten verkopen snap je? of een godmode instellen ofzo. snap je?
 
Jonathan

Jonathan

30/01/2006 22:03:00
Quote Anchor link
edit:
Wat denk je hiervan?:
ik zie gewoon dat mijn config.php bv huur.php include en dan daar staat in met tijd enzo en maak ik in mijn tabel van leden gewoon time ofzoiets aan en da checkt die of de tijd nog juist is?
Gewijzigd op 30/01/2006 22:29:00 door Jonathan
 
Jonathan

Jonathan

30/01/2006 22:38:00
Quote Anchor link
Wil iemand mij ff helpen? want ik zit daarmee vast. Heb dat nodig om verder te kunnen scripten :$
 
Frank -

Frank -

31/01/2006 03:54:00
Quote Anchor link
Een textbase game? Dan is het zelden of nooit nodig om cronjobs te gebruiken. Wanneer iemand niet online is, dan heeft het geen enkele zin om zijn gegevens bij te werken. Dat kun je ook doen op het moment dat de gegevens wél nodig zijn. Met de MySQL-functie TIMEDIFF() kun je kijken hoeveel tijd er tussen de vorige update en nu zit, en op basis daarvan kun je het aantal credit bijschrijven. Wellicht zijn er nog betere oplossingen, maar cronjobs lijken mij een overbodige ballast.
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

31/01/2006 09:44:00
Quote Anchor link
Frank:
Een textbase game? Dan is het zelden of nooit nodig om cronjobs te gebruiken. Wanneer iemand niet online is, dan heeft het geen enkele zin om zijn gegevens bij te werken. Dat kun je ook doen op het moment dat de gegevens wél nodig zijn. Met de MySQL-functie TIMEDIFF() kun je kijken hoeveel tijd er tussen de vorige update en nu zit, en op basis daarvan kun je het aantal credit bijschrijven. Wellicht zijn er nog betere oplossingen, maar cronjobs lijken mij een overbodige ballast.


Sjonge jonge, hij vraagt toch om hulp?
Ik denk dat hij nu wel heeft begrepen dat het 'onnodige ballast' is. Maar dat betekent niet dat je met verhalen moet komen terwijl je hem net zo goed kan helpen.
 
Han eev

Han eev

31/01/2006 09:47:00
Quote Anchor link
Dit is van criminals....
Maar je kan ook gewoon elke keer checken of de tijd klopt en dan uitvoeren.
 
Jonathan

Jonathan

05/02/2006 13:28:00
Quote Anchor link
mmm kan,
weet niet zeker men maat zei me zo te doen!
want met die tijd-dingens kan ik echt niet overweg :$
 
Willem vp

Willem vp

05/02/2006 14:15:00
Quote Anchor link
Met die tijd-dinges kun je niet overweg, en daarom wil je iets implementeren wat nog veel ingewikkelder is? Apart... ;-)

Als je met cronjobs gaat werken, moet je er bijvoorbeeld ook rekening mee houden dat je cronjob eens een keer niet loopt, omdat bijvoorbeeld de server om wat voor reden dan ook down is. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je cronjob niet twee keer in hetzelfde uur wordt opgestart. Uiteindelijk kom je uit op een oplossing die Frank al heeft voorgesteld plus nog een boel meuk om elk uur al je records te updaten. Dat moet veel handiger kunnen.

Ergo conclusio: bestudeer de tutorial van Jan Koehoorn eens, ga eens nadenken over hoe je e.e.a. zou kunnen aanpakken met timediff() en als je concrete vragen hebt, gooi ze dan weer eens in de groep.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.