CryptoJS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

24/10/2013 18:17:41
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik ben bezig met een SHA512 hasen in javascript. Nu heb ik daar CryptoJS voor gevonden. Nu hash ik eerst het wachtwoord met een static salt. Deze hash ik vervolgens nog een keer met een dynamic salt. Op de volgde manier:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var hash = CryptoJS.HmacSHA512(password,staticsalt);
var editedpw = CryptoJS.HmacSHA512(hash,dynsalt);


Echter, nu krijg ik niet de goede hash terug. Ik had als oplossing het volgende gevonden:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var editedpw = CryptoJS.HmacSHA512(""+hash+"",salt);


maar op de een of andere manier word dan mijn php niet goed meer uitgevoerd, het lijkt wel of de $_POST dan leeg gemaakt word.

Weet iemand hoe dit op te lossen is?
Graag volgende keer alle codes tussen code-tags zetten ipv quote-tags[/modedit]
Gewijzigd op 25/10/2013 23:10:11 door Nick Dijkstra
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 10:03:44
 
Michael -

Michael -

25/10/2013 09:27:41
Quote Anchor link
Offtopic maar waarom zou je überhaupt je wachtwoord willen hashen in javascript?
PHP kan dit ook prima en ben je niet afhankelijk van de gebruiker.
http://php.net/manual/en/function.crypt.php
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/10/2013 10:15:15
Quote Anchor link
Ja, dat lijkt me een slecht idee.
Het hele idee van encryptie; is dat je niet toont hoe je het paswoord geëncrypteerd hebt.
Nu ga jij die hash, die salt, en het eindresultaat publiek in javascript zetten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 11:53:26
Quote Anchor link
Het idee is op zich niet slecht, hoor: bij het wijzigen van een wachtwoord verzendt de client niet het wachtwoord maar een hash van het wachtwoord. Dat is per definitie veiliger dan een onversleuteld wachtwoord verzenden en daarvan vervolgens pas op de server een hash opslaan.

Een hash van een hash maken heeft echter geen zin. Al doe je dat tien keer met tien verschillende algoritmen: de uitkomst is nooit sterker dan het zwakste algoritme.

Vraag is verder of je niet het paard achter de wagen spant: voor dit type versleuteld dataverkeer hebben we SSL.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/10/2013 12:43:36
Quote Anchor link
Ward van der Put op 25/10/2013 11:53:26:
bij het wijzigen van een wachtwoord verzendt de client niet het wachtwoord maar een hash van het wachtwoord.


Ja maar alles gebeurt in het openbaar.
De hacker krijgt gratis een openbare javascript-functie mee.

De hacker kan alles rustig zelf uitproberen ... Zonder enig contact met de server
De hacker kan bv. een bibliotheek aanleggen van paswoord -> encrypted.
Geen extra controle van '3 keer proberen' ...


Kan iemand een volledig systeem beschrijven waarbij javascript-encryptie een goed idee is?
Gewijzigd op 25/10/2013 12:44:26 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 12:52:55
Quote Anchor link
Kris, dat klopt deels, maar zolang het een asymmetrische hash zoals 512 bits SHA-2 (SHA512) is, kan dat op zich niet kwaad. Dat het gebruikte hashalgoritme openbaar is, wil immers nog niet zeggen dat de uitkomst daarvan (de hash) onveilig is. Baat het niet, het schaadt ook niet.

Met een door client en server via JavaScript gedeelde salt heb ik veel meer moeite. Dát voegt inderdaad niets toe, maar dat maakt het hashalgoritme nog steeds niet onbruikbaar.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

25/10/2013 14:28:47
Quote Anchor link
Ik zal het idee even toelichten. Bij de registratie word het wachtwoord gehasht samen met een static salt en die word dan met geencrypt met een dynamische salt die bestaat uit een gedeelte dat op de server word gemaakt, en een gedeelte dat bij de client word gemaakt. Dit samen is de dynamische salt. vervolgens word dat geencrypte wachtwoord naar de server gestuurd. Daar word het gedeelte van de dynamische salt weggehaalt (decrypt) en word de hash opgeslagen in de database.

Bij een inlog poging gebeurt iets gelijks. Het wachtwoord word weer met de static salt gehasht en vervolgens word ook dit client-side met dynamische salt (bestaande uit dezelfde 2 componenten) weer gehasht. Nu dit over de lijn gestuur en word server-side het wachtwoord opgehaald uit de database en gehasht met dezelfde dynamische salt. Als deze gelijk zijn ben je inlogd.

Door het op deze manier toen doen met iemand die data snift al 3 waarden bemachtigen. Als hij die 3 waarden heeft heeft hij er nog niks aan want bij een registratie ziet hij dan alleen de gehashte waarde (en omdat er een static salt bij inzit kan hij niks met een rainbow table). Aangezien de dynamische salt bij elke inlog/registratie poging anders is is het bij dit systeem nooit mogelijk om een rainbow tabel te maken. Stel dat ze er 1 zien te maken dan is die bij de volgende poging al niet goed meer omdat de dynamische salt veranderd is.

Nog even wat betreft het feit dat de waardes publiek in de javascript staan. Het betreft een extern javascript bestand waardoor je alleen zal kunnen zien wat het doet (en het server-side gedeelte van de dynamische hash) wat het client-side gedeelte van de hash is en wat het gehashde wachtwoord precies word zie je niet, je kan alleen zien hoe het berekend word.
Gewijzigd op 25/10/2013 14:49:46 door Matthijs Vos
 
Michael -

Michael -

25/10/2013 14:38:18
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 25/10/2013 14:28:47:
Ik zal het idee even toelichten. Bij de registratie word het wachtwoord gehasht samen met een static salt en die word dan met een geencrypt met een dynamische salt die bestaat uit een gedeelte dat op de server word gemaakt, en een gedeelte dat bij de client maakt. Dit samen is de dynamische salt. vervolgens word dat geencrypte wachtwoord naar de server gestuurd. Daar word het gedeelte van de dynamische salt weggehaalt en word de hash opgeslagen in de database.

Bij een inlog poging gebeurt iets gelijks. Het wachtwoord word weer met de static salt gehasht en vervolgens word ook dit client-side met dynamische salt (bestaande uit dezelfde 2 componenten) weer gehasht. Nu dit over de lijn gestuur en word server-side het wachtwoord opgehaald uit de database en gehasht met dezelfde dynamische salt. Als deze gelijk zijn ben je inlogd.

Door het op deze manier toen doen met iemand die data snift al 3 waarden bemachtigen. Als hij die 3 waarden heeft heeft hij er nog niks aan want bij een registratie ziet hij dan alleen de gehashte waarde (en omdat er een static salt bij inzit kan hij niks met een rainbow table). Aangezien de dynamische salt bij elke inlog/registratie poging anders is is het bij dit systeem nooit mogelijk om een rainbow tabel te maken. Stel dat ze er 1 zien te maken dan is die bij de volgende poging al niet goed meer omdat de dynamische salt veranderd is.

Nog even wat betreft het feit dat de waardes publiek in de javascript staan. Het betreft een extern javascript bestand waardoor je alleen zal kunnen zien wat het doet (en het server-side gedeelte van de dynamische hash) wat het client-side gedeelte van de hash is en wat het gehashde wachtwoord precies word zie je niet, je kan alleen zien hoe het berekend word.

Een heel verhaal wat ik zelf niet helemaal niet snap, maar dat geeft niet.
Wat als Javascript bij de client uit staat?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

25/10/2013 14:40:57
Quote Anchor link
Dan werkt het inderdaad niet. De client zal dit inderdaad aan moeten hebben. Maar als je kijkt hoeveel site's tegenwoord javascript gebruiken lijkt me dit niet heel raar. En volgens mij hebben bijna alle gebruikers het wel aan staan.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/10/2013 14:49:30
Quote Anchor link
Michael - op 25/10/2013 14:38:18:
Wat als Javascript bij de client uit staat?


Wat een saaie internetbeleving zal die client hebben?
Geen Google Maps, geen deftige slideshow, geen auto complete, ...

Stel je voor dat die client toch echt wil inloggen, zou die de javascript-aan-knop misschien toch aanzetten?

Matthijs Vos op 25/10/2013 14:28:47:
Ik zal het idee even toelichten. ...


Ja, dat klinkt wel zinnig
Gewijzigd op 25/10/2013 14:54:56 door Kris Peeters
 
Wouter J

Wouter J

25/10/2013 15:32:16
Quote Anchor link
>> Wat als Javascript bij de client uit staat?

Fabeltje. Deze optie is al aan het verdwijnen naar de achtergrond, een plek waar een normale gebruiker nauwelijks bijkomt.

Het is meer een idee van vroeger, toen nog niet elk browser JavaScript ondersteunde. Tegenwoordig doet alles dat en staat het ook overal aan. Want:
90% van je bezoekers zijn gewone internet gebruikers, die weten niet eens wat JavaScript is en laten de optie gewoon op default (aan) staan.
8% van je bezoekers zijn developers, deze weten wel wat JavaScript is en weten ook dat ze het uit kunnen zetten. Ze weten ook dat als ze dat doen, ze ouderwets bezig zijn en zorgen dat ze eigenlijk geen 1 website meer kunnen gebruiken. Conclusie: ze laten de optie ook gewoon aan staan.
2% van je bezoekers zijn oude mensen die gewoon alles waar de woorden 'veiligheid' en 'uit' zien staan zo snel mogelijk op uit klikken. Hiervan weet 1.75% de optie niet te vinden en de overige 0.25% zet het op uit.

Het resultaat: 99.75% kan je site gewoon normaal gebruiken.

*cijfers zijn fictief en alleen om mijn punt duidelijk te maken.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 15:36:28
Quote Anchor link
Michael - op 25/10/2013 14:38:18:
Wat als Javascript bij de client uit staat?

Het grappigste van alles is nog dat het er in dat geval helemaal niet toe doet. De >99% clients die JavaScript ondersteunen, verzendt de wachtwoordhash, de rest het wachtwoord zelf. Je kunt dus 100% van de gevallen afdekken.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/10/2013 00:22:54
Quote Anchor link
Maar op het feit na of dit een goede veilige optie is (daar zal denk ik toch elke programmeur een andere visie op hebben, en elke visie zal een voordeel hebben). Weet iemand wat het gene is wat ik fout doe?
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

26/10/2013 11:32:16
Quote Anchor link
Misschien een oplossing als iemand geen javascript aan heeft staan:
Je maakt een aparte afhandeling op de server voor niet ge-encrypte wachtwoorden die daar naartoe worden verzonden omdat javascript uit stond.
Op de pagina van het formulier zet je als action attribuut het adres van deze pagina.
Bij het laden van de pagina laat je het adres in het action attribuut van je form veranderen naar de locatie waar je op de server het wachtwoord wilt ontvangen, als het wel gewoon is ge-encrypt door javascript. Als er geen javascript wordt ondersteund zal dus niet de form action worden veranderd, en zal deze het standaard adres hebben dat je in de broncode in het action attribuut hebt gezet. En dan wordt dus het plain wachtwoord daar naartoe gestuurd en kun je het apart afhandelen.
Als er wel gewoon javascript is ondersteund, wordt dus de action van het formulier veranderd (door js) naar het adres waar het wel gecodeerde wachtwoord naartoe moet worden gestuurd.
Er kan dus in beide gevallen worden ingelogd, js of niet.
Het gaat er alleen om waar je het wachtwoord naartoe stuurt omdat je de goede afhandeling moet doen op de server.
Het is dan wel zo dat als js uit is, dat het wachtwoord alsnog plain wordt verstuurd over internet, maar er kan tenminste worden ingelogd.
Ik kan helaas geen oplossing verzinnen voor als iemand HTML uit heeft staan.. :P
Gewijzigd op 26/10/2013 11:33:45 door jan terhuijzen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/10/2013 11:46:39
Quote Anchor link
Jan terhuijzen op 26/10/2013 11:32:16:
Misschien een oplossing als iemand geen javascript aan heeft staan:
Je maakt een aparte afhandeling op de server voor niet ge-encrypte wachtwoorden die daar naartoe worden verzonden omdat javascript uit stond.

Je kunt een hash vaak herkennen aan de vaste lengte en de gebruikte karakters. Bij SHA512 is dat bijvoorbeeld een hexadecimale waarde (0 t/m f) van 128 karakters:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for ($i = 0; $i < 100; $i++) {
    $charset = '0123456789ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz';
    $password = substr($charset, 0, mt_rand(8, 12));
    $hash = hash('sha512', $password);
    echo '<pre>';
    var_dump($hash);
}

?>
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/10/2013 15:14:54
Quote Anchor link
Hallo,

Dan gaat het wachtwoord dus alsnog plain over de lijn, dat wou ik juist voorkomen. Maak denk ik een systeem die decteert of het uitstaat en dan de gebruiker verzoekt het in te schakelen. Maar wat ik bedoelde met oplossing was eigenlijk de oplossing van het probleem dat ik in de 1e post had staan.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/10/2013 15:35:37
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 26/10/2013 15:14:54:
Maar wat ik bedoelde met oplossing was eigenlijk de oplossing van het probleem dat ik in de 1e post had staan.

Als de $_POST leeg is in PHP, laat dan eens iets meer code van het formulier zien?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/10/2013 16:17:15
Quote Anchor link
Dit is het formulier:

Code (html)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form id="form" method="POST" class="loginform">
Leerlingnummer:<input name="id" id="llnmr" class="llnmr" />
Wachtwoord:<input name="password" type="password" id="wachtwoord" class="wachtwoord" />
<input type="submit" id="submit" name="send" class="submit" value="Login"/>
</form>


En dit de javascript (verkort):

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
( "#submit" ).click(function() {//als er op submit wordt gedrukt
          
            var password = form.password.value; // password ophalen
             var salt = "een waarde"


                var hash = CryptoJS.HmacSHA512(password,random);
                var editedpw = CryptoJS.HmacSHA512(""+hash+"",salt);

            
             form.password.value = editedpw;
    });


Hoe de salt gemaakt word laat ik even achterwegen, maar dat werkt goed.


Zie mijn vorige edit. Graag alle codes tussen de code-tags zetten ipv de quote-tags.[/modedit]
Gewijzigd op 26/10/2013 23:19:54 door Nick Dijkstra
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.