CSS bij dynamische select met php/mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Max Boer

Max Boer

07/12/2018 16:27:01
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het stylen van mijn website met de hulp van CSS.
Ik heb in mijn website veel vakken waar je dingen kan selecteren. Deze zijn dynamisch en werken met Mysql en php.
Ik wil deze vakken er dus mooier uit laten zien met CSS, maar ik weet niet hoe.
Ik heb op W3Schools gekeken, maar daar stylen ze steeds een niet dynamische selectbox, die ze hebben gemaakt met HTML.

Mijn vraag is dus: Weet iemand wat CSS code waarmee ik mijn selectbox kan verbeteren?

Mijn selectbox ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<html>
    <form method="post">
    Gebruiker:<select name="gebruiker">
    <?php
    $resultaat
= mysqli_query($mysql,"SELECT * FROM gebruikers ORDER BY gebruikersnaam") or die("De query op de database is mislukt!");
    while ($rij = mysqli_fetch_assoc($resultaat)){
        echo "<option value=\"{$rij['id']}\">{$rij['id']} {$rij['gebruikersnaam']} {$rij['voorletters']} {$rij['achternaam']} {$rij['rol']} {$rij['actief']} {$rij['vak']}</option>";
    }

    ?>

    </select><br>
    </form>
</html>

Alvast bedankt,
Max
Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 07/12/2018 16:32:12 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 07:24:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2018 16:35:18
Quote Anchor link
Of een selectbox dynamisch door PHP wordt gevoed, maakt niks uit voor CSS.
CSS en HTML heeft niks met PHP te maken. PHP wordt door de server uitgevoerd, en HTML en CSS door de browser. Het enige wat PHP doet is het script uitvoeren en output of HTML genereren voor de browser.

De vraag is: Wat wil je verbeteren?
Kijk bijvoorbeeld eens naar deze voorbeelden:
https://codepen.io/ericrasch/pen/zjDBx
Gewijzigd op 07/12/2018 16:36:38 door - Ariën -
 
Max Boer

Max Boer

07/12/2018 19:06:38
Quote Anchor link
Bedankt voor je hulp Ariën!

In de site heb je steeds:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div class="styled-select black rounded">
  <select>
    <option>Here is the first option</option>
    <option>The second option</option>
    <option>The third option</option>
  </select>
</div>


Is dat styled-select black rounded en alle andere styled-selects steeds nodig bij elke selectbox?
Ik dacht dat dat soort dingen altijd in CSS moesten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2018 19:23:20
Quote Anchor link
Ja, die stijl wordt ook in CSS gedefineerd. De classnames zijn: styled-select, black, rounded

Kan je natuurlijk ook in CSS triggeren op een select zelf. maar het is niet altijd wenselijk om *alle* selectboxes van die stijl te voorzien, waardoor er vaak een eigen class wordt gebruikt.
Gewijzigd op 07/12/2018 19:24:43 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.