[CSS] display:block?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 17:09:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met een tabelloze website aan het maken en nu heb ik een probleempje bij mijn menu waar ik niet uit kom

dit is zegmaar de opbouw
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="menu_balk">
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
</div>


bij de eerste gaat het goed, bij de tweede en daarna niet...
om één of andere rede zet hij alles onder elkaar ipv naast elkaar
dit terwijl ik vaste waardes heb opgegeven voor breedte en hoogte en een display:block;
en er zouden nog makkelijk tien van die menu_items in de menu_balk passen
ik heb al overal margin en padding op 0 gezet, dus daar ligt het ook niet aan

als ik dat display:block; verwijder uit de CSS, dan laat hij wel alles naast elkaar zien, maar dan pakt hij natuurlijk niet die vaste waardes...

can somebody help me?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:39:01
 
DDragonz

DDragonz

11/05/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Ik hoop dat je gewon engels kan (dat neem ik aan):

display: block means that the element is displayed as a block, as paragraphs and headers have always been. A block has some whitespace above and below it and tolerates no HTML elements next to it, except when ordered otherwise (by adding a float declaration to another element, for instance).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Ponzi

Ponzi

11/05/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan je beter gebruik maken van een lijst. Op deze website vind je bij de horizontale lijsten wat je zoekt.

Als je het trouwens wil doen gelijk nu dan zal je "display: inline;" moeten gebruiken. Eigenlijk doe je het beter met een <span></span>-element dan.
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 17:20:00
Quote Anchor link
dus als ik dat goed begrijp moet ik float:none; opgeven...

geprobeerd... helaas, werkt niet... iemand een idee hoe het dan wel moet?

Edit:
ik zal dat met die list even proberen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JeffreyG
 
DDragonz

DDragonz

11/05/2007 17:22:00
Quote Anchor link
Nhe, jha maar eens naar http://www.quirksmode.org/css/display.html daar zie je op een overzichtelijke manier alle display waardes en in welke browsers ze kunnen worden gebruikt. Met none krijg je gewoon helemaal niks.
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 17:33:00
Quote Anchor link
heb dat van die list geprobeerd... werkt net zo goed als dat het eerst deed... kan gewoon de breedte niet opgeven zonder een display:block; mee te geven...
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 17:48:00
Quote Anchor link
ik ben aan het proberen geen display:block te gebruiken, maar dan kom ik een ander probleem tegen
ik kan dan geen padding opgeven... in IE reageerd hij op geen van allen en in FF pakt hij de bovenste padding niet... iemand hiervoor een oplossing?
 
Winston Smith

Winston Smith

11/05/2007 18:01:00
Quote Anchor link
Ik gebruik voor een horizontaal menu nooit block eigenlijk.

Altijd een float: left; in combinatie met width bijvoorbeeld. Zoek daar eens op.
 

11/05/2007 18:04:00
Quote Anchor link
Beetje offtopic maar als je een menu maakt is het eigenlijk beter om:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<ul>
    <li><a href="iks.dee">Menu item 1</a></li>
    <li><a href="boris.niek">Menu item 2</a></li>
    <li><a href="kebab.schaap">Menu item 3</a></li>
</ul>

Kijk eens op http://www.gigadesign.be hier staan een aantal voorbeeld menu's dacht ik (even zoeken)


edit: @Ponzi hieronder - sorry jouw linkje niet aangeklikt ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Ponzi

Ponzi

11/05/2007 18:05:00
Quote Anchor link
@ Webmakerij: dat zij ik toch :-) ?
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 18:14:00
Quote Anchor link
padding van geen van alle werkt goed bij mij, de items overlappen elkaar...

edit: zal even mijn stukje CSS plaatsen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
#menu {
    width:970px;
    height:30px;
    margin:5px 0;
    padding:0;
    background-image:url(../images/bg_menu.jpg);
    background-repeat:repeat-x;
    background-position:bottom;
    color:#FFFFFF;
    font-weight:bold;
    text-transform:uppercase;
    display:block;
    list-style:none;
    }
    
    #menu li a, #menu li a:visited {
        list-style:none;
        width:90px;
        height:15px;
        padding:8px 5px 7px;
        margin:0;
        position:relative;
        background-image:url(../images/bg_menu.jpg);
        background-repeat:repeat-x;
        border-right-color:#21836F;
        border-right-style:solid;
        border-right-width:2px;
        background-position:bottom;
        color:#FFFFFF;
        text-decoration:none;
        text-align:center;
        }
    
    #menu li a:hover, #menu li a:active {
        list-style:none;
        width:90px;
        height:15px;
        padding:10px 5px 5px;
        margin:0;
        position:relative;
        background-image:url(../images/bg_menu.jpg);
        background-repeat:repeat-x;
        border-right-color:#21836F;
        border-right-style:solid;
        border-right-width:2px;
        background-position:top;
        color:#FFFFFF;
        text-decoration:none;
        text-align:center;
        }

en mijn HTML...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<ul id="menu">
    <li><a href="#">news</a></li>
    <li><a href="#">media</a></li>
</ul>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JeffreyG
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 18:43:00
Quote Anchor link
probleem is opgelost, ik moest float:left; gebruiken, en dan kan ik wel display:block; neerzetten (dus zoals Kasper zei)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.