css div weigert naar het midden te gaan (IE)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

16/10/2011 14:09:07
Quote Anchor link
In meerdere Internet Explorer versies weigert mijn div naar het minden van het scherm te gaan, en blijft hij gewoon links zitten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#tekst {
    width: 700px;
    margin: 0 auto 0 auto;
    position: relative;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:19:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2011 14:12:55
Quote Anchor link
en zonder die position?
Ik zelf gebruik nooit relative.

Als je absolute en relative door elkaar heen haalt, is het CSSén een ware crime.
Gewijzigd op 16/10/2011 14:13:28 door - Ariën -
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

16/10/2011 14:13:30
Quote Anchor link
Dan blijft hij links uitgelijnd staan.
 
Wim E

Wim E

16/10/2011 14:15:15
Quote Anchor link
je moet margin:auto; gebruiken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2011 14:15:24
Quote Anchor link
Is dit soms voor het centreren van je hele site?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

16/10/2011 14:16:27
Quote Anchor link
Ja, maar niet voor de header.
 
Victor -

Victor -

16/10/2011 14:17:09
Quote Anchor link
probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
margin: 0 auto;
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

16/10/2011 14:19:52
Quote Anchor link
Dit werkt ook niet.
 
Wouter J

Wouter J

16/10/2011 14:30:42
Quote Anchor link
Zowel het antwoord van Victor, als het antwoord van Wim als de code in de beginpost betekenen hetzelfde. Logisch dus dat het niet werkt.

@Tom Tom, kun je misschien een voorbeeldje geven? Het lijkt namelijk ergens anders aan te liggen.
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

16/10/2011 14:36:55
Quote Anchor link
de link staat hier onder:
Ik weet het, er moet zeer veel verbeteren aan mijn script, maar dat doe ik pas zodra alles goed werkt:

http://www.ted-entertainment.nl/
 

16/10/2011 14:43:21
Quote Anchor link
Het schijnt al je margin: 0 auto wilt gebruiken een !DOCTYPE moet specificiëren, ik weet niet of dit waar is, maar je kunt het altijd eens proberen.
 
Wim E

Wim E

16/10/2011 14:44:52
Quote Anchor link
Je wilt toch de hele website gecentreerd hebben?
Plaats deze in een div en gebruik margin:auto; (gebruik altijd, werkt altijd)
voor de background kun je in de header bijv. een png gebruiken die dat effect van dat lichte geeft, en rest van pagina als bg (zwart/wit) jpg 1px, en deze repeaten horizontaal.
 
Tim S

Tim S

16/10/2011 14:45:11
Quote Anchor link
Tom Tom op 16/10/2011 14:36:55:
de link staat hier onder:
Ik weet het, er moet zeer veel verbeteren aan mijn script, maar dat doe ik pas zodra alles goed werkt:

http://www.ted-entertainment.nl/


Je html klopt niet, je hebt geen <html> tags geen <head> begin, en geen </body>
 
Wouter J

Wouter J

16/10/2011 14:52:34
Quote Anchor link
Fouten:
- Zet altijd een geldig doctype op regel 1 van je html
- Gebruik een head tag
- Plaats de CSS in een stylesheet (.css) en laadt deze in met een link tag
- Sluit je body tag af
- Gebruik geen font tag meer, deze is zeer ouderwets. Gebruik CSS hiervoor
- Gebruik geen inline style (height=, style=, enz.)
- Er bestaat (voor zover ik weet) geen ws tag in HTML
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

16/10/2011 14:56:22
Quote Anchor link
eehhmmm,,
Zodra ik: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

Toevoeg, dan is hij ook in IE goed, alleen het volgende probleem is, dat de header div opeens verdwijnt :s



#opgelost
Gewijzigd op 16/10/2011 15:00:12 door Tom aan t Goor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.