[CSS] div's mee laten rekken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simon Blok

Simon Blok

15/10/2008 21:30:00
Quote Anchor link
Goedenavond.
Ik zit even met een CSS probleempje, hoop dat jullie kunnen helpen. Het is een veel voorkomend probleem, maar toch kom ik er niet echt uit.

Ik heb twee div's naast elkaar staan. Deze zijn met een float naast elkaar gezet. Nu wil ik dat als de rechterdiv gevuld wordt met text, automatisch de linkerdiv ook meeschaald. Iemand een idee hoe ik dit moet aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:28:27
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

15/10/2008 21:42:00
Quote Anchor link
zet er een containerdiv om heen. Zorg dat de hoogte van de linker op 100% staat en dat de container automatisch gaat.
 
Simon Blok

Simon Blok

15/10/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Helaas, dat werkt niet..
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

15/10/2008 21:53:00
Quote Anchor link
wat werkt er niet aan dan? kun je eens je html laten zien met css? misschien wordt je height overruled ergens
 
Simon Blok

Simon Blok

15/10/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Alle html bevindt zich binnen een div met id pageContainer
css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#pageContainer
{
    width:80%;
    margin-left:5%;
    padding-top:15px;        
}

het gedeelte waar ik het over heb is het volgend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div style="height:auto;">    
<div style="height:auto;">    
    <div id="leftContainer">        
        <div id="leftContent">
                
        </div>
    </div>
</div>

de css hiervan is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
#leftContainer
{
    width:20%;
    float:left;
    background-image:url(../images/siteimages/shadow2.png);
    background-repeat:repeat-y;
    background-position:right 458px;
    height:100%;
}

#leftContainer #leftContent
{
    height:458px;
    background-image:url(../images/siteimages/leftback.png);
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top right;    
}

Kan het iets te maken hebben met de hoogte van de #leftContent?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

15/10/2008 22:06:00
Quote Anchor link
kijk eens goed. eerst zeg je height:100% daarna overule je hem met height:458px.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/10/2008 22:13:00
Quote Anchor link
Wat de topicstarter wil kan al heel lang en heet faux columns
 
Simon Blok

Simon Blok

15/10/2008 22:28:00
Quote Anchor link
ok, dankje Jan, zie er handig uit. In mijn voorbeeld echter maak ik gebruik van ee dynamische breedte, hoe werkt dit dan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/10/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Ja, dan heb je liquid faux columns nodig.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

15/10/2008 23:15:00
Quote Anchor link
ohhhh dat kende ik ook nog niet jan.. top! dit ga ik ook even doornemen!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.