[CSS] Dropdown menu overlapping.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »
Arjen K

Arjen K

10/01/2012 20:36:34
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik weer eens begonnen met scripten. In de tijd dat ik nog bezig was maakte ik al mijn websites nog in tabellen, iets dat tegenwoordig niet meer mag. Vroeger plaatste ik mijn vragen vaak op de website wmcity.nl maar deze is min of meer dood heb ik het idee. Vandaar dit ik hier eens binnen loop :-) Ik heb dus nog erg weinig verstand van de divs, en vooral het positioneren hiervan. Nu heb ik het volgende probleem. De html opzet is als volgt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
    <div class="head">
        <div class="title">Titel van pagina</div>
    </div>
    <div class="dropdowndiv">
                <ul id="dropdownmenu">
                
                <li><a href="#">Menu 1</a>
                
                    <ul>
                        <li><a href="#">Sub item 2.1</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.2</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.3</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.4</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.5</a></li>
                    </ul>
  
                </li>
                
                <li><a href="#">Menu 2</a>
                
                    <ul>
                        <li><a href="#">Sub item 2.1</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.2</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.3</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.4</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.5</a></li>
                    </ul>
                                
                </li>

                <li><a href="#">Menu 3</a>
                
                    <ul>
                        <li><a href="#">Sub item 2.1</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.2</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.3</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.4</a></li>
                        <li><a href="#">Sub item 2.5</a></li>
                    </ul>
                                
                </li>
                
            </ul>
    </div>
    <div class="body">Body</div>
    <div class="footer">Footer</div>
</body>
</html>

 


met de volgende css

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74

body {
    font-size:100%;
    font-family:Helvetica,Arial,sans-serif;
    }

.head {
    height: 90px;
    width: 1024px;
    background-color: #046380;
    margin-left: 200px;
    margin-right: 200px;
    margin-top: -10px;
    position:absolute;
}

.title {
    font-size: 30px;
    font-weight: 800;
    color: #ffffff;
    width: 160px;
    margin-top: .7em;
    margin-left: 1em;
    position: relative;
    }

.dropdowndiv {
    width: 1024px;
    height: 20px;
    margin-top: 70px;
    margin-left: 200px;
    background-color: #efecca;
    position: absolute;
    }

.body {
    width: 1024px;
    height: 750px;
    margin-top: 90px;
    margin-left: 200px;
    background-color: #efecca;
    position: absolute;
    }

.footer {
    width: 1024px;
    height: 70px;
    margin-top: 90%;
    margin-bottom: 5%;
    margin-left: 200px;
    position: absolute;
    border-top: 2px solid #046380;
    }
    
#dropdownmenu, #dropdownmenu ul {
    padding: 0;
    margin: 0;
    list-style: none;
}

#dropdownmenu li {
    float: left;
    width: 120px;
}

#dropdownmenu ul {
    position: absolute;
    width: 120px;
    left: -1000px;
}

#dropdownmenu li:hover ul {
left: auto;
}


Probleem hier is het volgende, het dropdown menu klapt zichzelf uit onder de body div. Ik zie de list options dus helemaal niet. Als ik de body div even er uit haal zie ik het gehele menu incl.. dropdown. Hoe zorg ik dat de dropdown div bovenop de body div komt te liggen. Heb een hoop lopen googlen maar ik zie het probleem maar niet. Heb een aantal float opties geprobeerd en overflow's maar ik heb echt geen idee of ik hier mee in de buurt zit. Anyone ? Thanks!
Gewijzigd op 10/01/2012 20:46:26 door Arjen K
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:48:16
 
- Jim  -

- Jim -

10/01/2012 20:44:23
Quote Anchor link
Je kunt kijken naar z-index.
Daarmee kun je lagen op elkaar plaatsen.
 
Eddy B

Eddy B

10/01/2012 20:45:37
Quote Anchor link
Wil je je titel veranderen in iets wat de inhoud omschrijft?
 
Arjen K

Arjen K

10/01/2012 20:46:58
Quote Anchor link
@Jim, dankje wel, ga er nu naar kijken.
@Eddy, done :)

edit: Jim, mijn dank is zeer groot. Werkt :)
Gewijzigd op 10/01/2012 20:48:33 door Arjen K
 
- Jim  -

- Jim -

10/01/2012 20:54:59
Quote Anchor link
Verkorte 'studie CSS' is wel handig als je veel met DIV's gaat klooien... :p
 
Arjen K

Arjen K

10/01/2012 21:08:56
Quote Anchor link
Ghehe, yeah, working on it. Nogmaals dank!
 
Wouter J

Wouter J

10/01/2012 21:55:45
Quote Anchor link
Allereerst welkom op dit forum (zijn andere leden vergeten :S).

Ondanks dat het werkt wil ik je toch nog wat tips geven:
- Je positioneert veel doormiddel van absolute. Dit is niet waar je naartoe moet werken. Verklein je scherm maar eens en aanschouw wat er gebeurd. Het is veel beter te leren werken via, zoals wij dat noemen, de floating flow methode.. Dit betekend dat je rekening houd met de normale flow van elementen en je werkt doormiddel van margin, padding en float.
- Gebruik in je HTML niet alleen classes. Gebruik ook id's. id's zijn unieke namen voor elmenten, deze mogen maar 1 keer voorkomen en moet je bijv. voor header navigatie content en footer gebruiken. Een id heeft altijd voorrang op een class.
- Niet alles moet in een div. Je hebt ook nog eens 1000den andere tags. Voor titels hebben we bijv. <h1> t/m <h6>, h1 is een zeer belangrijke unieke titel en h6 is de meeste onbelangrijke titel.
 
Arjen K

Arjen K

10/01/2012 22:28:04
Quote Anchor link
Wouter,

bedankt voor je reactie.

- Op het moment dat ik mijn scherm verklein loopt inderdaad de layout niet geheel lekker meer, op zijn minst gezegd. Ik ga wat meer lezen over de floating flow methode.
- Juist gebruik van ID's en Classes is mij duidelijk. Ga dit aanpassen.
- Ik wil toch delen van de pagina van elkaar onderscheiden. Vroeger deed ik dit in tabellen en nu, zoals nu bij mij bekend is, moet dit nu in div containers. Hier binnen maak ik inderdaad gebruik van dingen als H1, H2 enz. maar deze zijn in dit voorbeeld en dit probleem niet relevant.

Bedankt voor je extra info. Ga er mee bezig. Goed behulpzaam forum tot nu toe!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.