CSS footer en content

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick Bakx

Nick Bakx

06/03/2007 10:14:00
Quote Anchor link
Ik ben eens gaan experimenteren met CSS.
Nu heb ik een header, met menu er onder. Daar onder heb ik een linker sidebar en daarnaast een content.
Dit heb ik gemaakt met behulp van CSS tut 3.

Nu wil ik echter nog een footer hier onderplaatsen en zorgen dat alleen de informatie die in content staat kan scrollen.
Verder moet het document liquid blijven. Dat alles er goed op komt te staan.

Kan er iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:33:22
 
Toine vd P

Toine vd P

06/03/2007 10:54:00
Quote Anchor link
.wrapper { width: 800px; height: 600px; }
.div1 { width: 800px; height: 100px; }
.div2 { width: 200px; height: 400px; float: left; }
.div3 { width: 600px; height: 400px; overflow auto}
.div4 { width: 800px; height: 100px; }

<div class="wrapper">
<div class="div1">div1</div>
<div class="div2">div2</div>
<div class="div3">wefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwef</div>
<div class="div4">div4</div>

</div>
 
Danny K

Danny K

06/03/2007 11:01:00
Quote Anchor link
@Twan, kan je het niet even tussen de code tags zetten?
 
Toine vd P

Toine vd P

06/03/2007 11:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<html>
<head>
<style type="text/css">
div { border: solid 1px; }
.wrapper { width: 810px; height: 610px; margin: auto; }
.div1 { width: 800px; height: 100px; }
.div2 { width: 200px; height: 400px; float: left; }
.div3 { width: 600px; height: 400px; overflow auto}
.div4 { width: 800px; height: 100px; }
</style>
<body>


<div class="wrapper">
<div class="div1">div1</div>
<div class="div2">div2</div>
<div class="div3">wefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwef</div>
<div class="div4">div4</div>

</div>
</body>
</html>


Zo goed majesteit ?:P
chill ik wist niert dat dat kon, bedankt voor de tip hoop dat je er wat aan hebt
( EDIT: de border is zodat je kunt zuien welk efect het heegft )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Toine vd P
 
Danny K

Danny K

06/03/2007 11:10:00
Quote Anchor link
Ik bedoel eigenlijk [ c o d e ] en [ / c o d e].
Nu wordt de pagina uitgerekt!
 
Nick Bakx

Nick Bakx

06/03/2007 17:49:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb de code iets aangepast. Nu is het ontwerp liquid.
Verder is het ontwerp nu wel goed. Alleen hoe kan ik zorgen dat div3 een scrolblak krijgt naar beneden en de rest van de pagina geen scrolbars krijgt en vast blijft staan?

Aangepaste code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<html>
<head>
<style type="text/css">
div { border: solid 1px; }
.wrapper { height: 610px; margin: auto;  min-width: 700px; }
.div1 { min-width: 700px; height: 100px; }
.div2 { width: 200px; height: 400px; float: left; }
.div3 { height: 400px; overflow auto}
.div4 { min-width: 700px; height: 100px; }
</style>
<body topmargin="0" leftmargin="0">


<div class="wrapper">
<div class="div1">div1</div>
<div class="div2">div2</div>
<div class="div3"><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
    Nunc molestie lacinia quam. Nulla dignissim ultricies lectus. Aliquam
    vulputate. Ut quis sapien molestie lacus suscipit condimentum. Nullam varius
    tempus lectus. Nulla dui lectus, semper quis, hendrerit nec, sagittis vitae,
    enim. Ut tincidunt luctus risus. Pellentesque eget magna in purus adipiscing
    tincidunt. Maecenas pulvinar, urna id pulvinar aliquet, nulla urna feugiat
    pede, vitae sollicitudin massa purus ut massa. Cras sit amet mi. <br>
    <br>
    Mauris augue tortor, vehicula at, tincidunt in, semper in, ante.
    Pellentesque faucibus aliquam enim. Proin velit erat, blandit quis, mollis
    nec, egestas vel, ante. Nulla velit lacus, venenatis id, ullamcorper at,
    euismod in, orci. In hac habitasse platea dictumst. Aenean ut metus. Nunc
    ligula. Phasellus vitae mauris. Morbi nec urna. Nulla lobortis, velit a
    pulvinar nonummy, turpis dui gravida ante, sit amet volutpat ligula urna ac
    dolor. Donec felis tortor, rhoncus quis, congue sed, sollicitudin et, nibh.
    Sed tempus diam vitae dui. Suspendisse non risus. In ultrices, velit a
    semper adipiscing, ante felis feugiat libero, aliquam ornare dui risus eu
    leo. Pellentesque est. <br>
    <br>
    Duis consequat blandit arcu. Etiam lacus. Donec lacus. Pellentesque libero
    ipsum, dictum dictum, varius vel, ullamcorper eget, dolor. Aliquam erat
    volutpat. Phasellus id enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer
    adipiscing elit. Vestibulum mollis imperdiet nunc. Nullam sit amet odio ac
    augue iaculis fringilla. Pellentesque dictum erat eu urna. Sed convallis
    ante eu dolor. Aliquam erat volutpat. Proin bibendum. Vestibulum malesuada,
    eros non volutpat dapibus, nulla orci auctor felis, eu porta sapien urna ut
    tortor. Ut nulla erat, luctus sit amet, fermentum semper, molestie vel, orci.
    Donec vitae tellus eget magna interdum facilisis. Maecenas ut nisi sit amet
    eros venenatis molestie. In dignissim tincidunt neque. Nullam et velit et
    purus varius viverra. Ut a enim. <br>
&nbsp;</p></div>
<div class="div4">div4</div>

</div>
</body>
</html>
 
Barry

Barry

06/03/2007 18:30:00
Quote Anchor link
dan moet je met iframes gaan werken,
als je div's en includes gebruikt kun je niet gaan werken met scrollbars (geloof ik?)

Groet,

Barry
 
Nick Bakx

Nick Bakx

06/03/2007 19:04:00
Quote Anchor link
Ik heb het gevonden.

Verdander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
overflow auto

In
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
overflow: scroll


Hierdoor krijg je bij een te klein venste scrol balken te zien.
De rest van de file moet je zo in stellen dat alles te zien is onder die formaten.
Dankt allemaal!
 
Nick Bakx

Nick Bakx

08/03/2007 17:38:00
Quote Anchor link
Toch ben ik vandaag nog is wat gaan puzzelen, maar komt er toch niet uit.
Met het ontwerp heb ik nu vast gesteld dat die kan draaien onder 800x600.
Maar nu mijn scherm een stap hoger staat blijft de lengte het zelfde.

Hoe kan ik zorgen dat div3 en div4 allebij grenzen aan div5 de footer die altijd onder aan de pagina staat.

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<html>
<head>
<style type="text/css">
div { border: solid 1px; }
.div1 { min-width: 700px; height: 130px; }
.div2 { min-width: 700px; height: 33px; }
.div3 { width: 220px; height: 267px; float: left; }
.div4 { height: 267px;  overflow: scroll }
.div5 { position: absolute; bottom: 0; width: 100%; height: 20px; }
</style>
</head>
<body topmargin="0" leftmargin="0" rightmargin="0" bottommargin="0">



<div class="div1">div1</div>
<div class="div2">div2</div>
<div class="div3">div3</div>
<div class="div4"><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
    Praesent consequat mi at ante. Vestibulum auctor diam vel urna. Sed posuere
    eros in turpis. Nulla hendrerit dapibus turpis. Donec fermentum facilisis
    mi. Sed nulla. Sed vel pede vitae nibh blandit dictum. Maecenas vehicula.
    Phasellus malesuada ante a augue. Donec mattis pede. Suspendisse hendrerit,
    odio a lacinia accumsan, quam velit egestas justo, at facilisis turpis nulla
    vitae risus. Pellentesque in ante. Nunc ultricies, augue eget ultrices
    auctor, tortor arcu congue sem, vel porta nisi ligula dictum mi. Nam
    vulputate. Sed ornare sem nonummy neque. <br>
    <br>
    Sed ultricies hendrerit nibh. Etiam id quam ac urna mattis varius. Sed
    massa. Proin malesuada feugiat nisi. Aliquam elit nisl, pellentesque et,
    facilisis sed, dignissim in, pede. Praesent facilisis purus eu velit. Nunc
    rutrum, lectus vel molestie condimentum, ligula sem dignissim erat, a
    lacinia diam dui non nunc. Nunc velit. Morbi porta tortor in magna. Donec
    enim dolor, facilisis vitae, volutpat in, sollicitudin condimentum, felis.
    Donec a tortor eget nibh aliquet fringilla. <br>
    <br>
    Donec libero massa, suscipit a, semper et, sagittis et, nisi. Duis
    ullamcorper. Integer velit. In urna mi, porttitor a, imperdiet vitae,
    posuere ut, dolor. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus
    et malesuada fames ac turpis egestas. Nulla eleifend convallis nunc. Aenean
    sagittis nulla ut metus. Pellentesque felis mi, laoreet in, posuere et,
    lacinia eu, urna. Proin vel nulla. Mauris blandit pede a elit. <br>
    <br><br>
    Pellentesque viverra nunc eget mauris. Integer at quam. Etiam nonummy
    malesuada pede. Nunc eget nisi. Cras purus pede, rutrum vel, elementum eu,
    porttitor ac, augue. Mauris malesuada venenatis nisi. Suspendisse eu augue.
    Aliquam erat volutpat. Donec ac mi. Nullam varius quam quis nulla. Proin at
    est vel nunc pharetra volutpat. Pellentesque tellus purus, sagittis eu,
    porta eu, nonummy commodo, pede. Nullam eget leo. Donec nec augue a est
    interdum gravida. Ut vestibulum. Donec venenatis ante eget tellus. Nulla vel
    eros tempor leo placerat eleifend. Sed pharetra. Aliquam ullamcorper.
    Pellentesque bibendum magna at ante. clear: both</p></div>
<div class="div5">div5</div>

</div>
</body>
</html>
 
Crispijn -

Crispijn -

08/03/2007 18:15:00
Quote Anchor link
Wat heb je zelf al allemaal geprobeerd?
 
Nick Bakx

Nick Bakx

08/03/2007 20:27:00
Quote Anchor link
ik heb het geprobeerd met min-height, alleen dan word div2 kleiner en gaat div3 er gelijk onder ziten.
 
Nick Bakx

Nick Bakx

16/03/2007 15:57:00
Quote Anchor link
Ik heb het vandaag weer eens geprobeert, maar kom er ng steeds niet uit hoe ik div 2 en 3 uitrekbaar kan maken. Iemand nog een idee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.