Css Horizontaal dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roland Baas

Roland Baas

04/10/2006 10:22:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik ben op zoek naar een goed css dropdown horizontaal menu.

ik heb twee voorwaarden.
- 't menu moet clean zijn
- geen javascript

Ik ben al geruime tijd bezig met zoeken. je zou zeggen dat dit niet moeilijk is om te vinden ik heb er toch aardig wat moeite mee.

alvast bedankt, groeten,

Roland
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:50:41
 
Kalle P

Kalle P

04/10/2006 11:33:00
Quote Anchor link
Ie ondersteunt geen hover, nu valt dat op te lossen met JS, maar dat wil je niet. Maar daar kun je wat tegen doen. Google eens op behaviors. Als je een horizontaal menuutje vindt (klik).
En dan alle JS er uit haalt die is toch alleen voor IE. (Overigens moet je daar wel op letten). En dan gooi je er een behavior voor in de plaats.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/10/2006 12:00:00
Quote Anchor link
Waarom zou je geen JS gebruiken? Dat maakt het toch een stuk makkelijker.
 
- wes  -

- wes -

04/10/2006 12:50:00
Quote Anchor link
por Jan maar eens , die heeft voor mij eens iets soortgelijks nagekeken geloof ik
 

04/10/2006 12:52:00
Quote Anchor link
ja wrm geen javascript dat is toch veel handiger tenzij je de site voor meerdere browsers wilt maken

BTW lotte nog een paar posts eh end an heb je er 500 :D:p

EDIT(5000 --> 500 :D)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Kalle P

Kalle P

04/10/2006 12:55:00
Quote Anchor link
Tis niet nodig om JS te gebruiken... JS kan je uit zetten

edit:
5000? Zo gedaan idd als je op 492 staat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Kalle P

Kalle P

04/10/2006 12:58:00
Quote Anchor link
http://www.xs4all.nl/~peterned/csshover.html

kijk hier eens naar voor behaviors, niet echt ingewikkeld
 
PHP erik

PHP erik

04/10/2006 13:32:00
Quote Anchor link
Kalle, je opvattingen over JavaScript zijn fout. Je weet dat ik dat vind, maar ik benadruk het. JavaScript wordt een steeds belangrijker element op internet, zeker met het opkomende "Web 2.0" en AJAX. Je kunt niet meer normaal surfen zonder JavaScript.

Mensen die JavaScript uit zetten zijn of supernerds of extreem dom. Het argument dat mensen JavaScript uit kunnen zetten en je het daarom zoveel mogelijk moet vermijden slaat nergens op.

CSS is een ramp als het gaat om verschillende browsers. Overal werkt het net effe anders. Aangezien het doel is om een goed werkende website te creeren zou je dus in theorie beter CSS kunnen ontwijken dan JavaScript.

Je roept ondoordacht dat JavaScript slecht is, zoals veel mensen roepen dat iedereen Firefox moet gebruiken. Dat is dom. Kalle wordt eens wakker, kijk eens naar de feiten, je moet over je fetish heen komen, dit is niet goed voor je jongen. Je doet jezelf tekort door zo anti te zijn.

Bottom line, gebruik gewoon JavaScript als het nodig is. Punt.
 
Kalle P

Kalle P

04/10/2006 14:17:00
Quote Anchor link
@PHPerikje-die-het-licht-heeft-gezien

Je ziet 1 ding over het hoofd.
CSS heb je zelf in de hand of dat het op elke browser goed werkt, JS niet, dat ligt aan de gebruiker zelf ongeacht of het dom is of niet om het uit te zetten.

Daarnaat kloppen al mijn opvattingen hier.
*Het is niet nodig op JS te gebruiken -- klopt
*JS kan je uitzetten -- klopt
Als jij mijn opvattingen gaat verdraaien tot: [Ik citeer]
"Je roept ondoordacht dat JavaScript slecht is". Wat ik nooit heb gezegd en al helemaal niet in dit topic.
Dus op je 1e laatste alinea ga ik niet reageren.

Meer heb ik niet over JS gezegd, maar als je het graag aan het publiek kenbaar wilt maken, Moet je denk ik beter een nieuw topic starten over je nieuwe ontdekking: JavaScript is de shit.

Dan nog een punt:
De topicstarter wilde graag geen JS, als je 'm dat wilt afraden moet je je tot hem wijden.

Met behaviors weet je cker dat al je bezoekers je ziet goed kunnen zien zoals je dat wilt (als je dus een crossbrowser site hebt), met JS niet. [Ongeacht of het dom is als je het uit zet, en buiten het feit dat JS onmisbaar is (in jou ogen (in de toekomst) )]

Gegroet,

Kalle.
 
Simon

Simon

04/10/2006 14:19:00
Quote Anchor link
discussies discussies discussies,

die eet erik bij zen ontbijt
 
PHP erik

PHP erik

04/10/2006 14:24:00
Quote Anchor link
Ik maak enkel duidelijk dat het niet slim is anti-JS te zijn (dus ook @ TS) en verder voeg ik toe dat ik ook een goed geheugen heb en weet hoe je als een kip zonder kop over JS oordeelt, meneer CSSkalle.

Verder, Simon je gaat (wederom) offtopic.
Verder, CSSkalle we vechten dit wel een keer uit op straat, dat is makkelijker dan een discussie proberen te winnen van elkaar.
Verder, ik zou CSSkalles oplossing gebruiken als je CSS gaat gebruiken.

Niet meer verder.
 
Bo az

Bo az

04/10/2006 14:54:00
Quote Anchor link
Kalle:
Ie ondersteunt geen hover, nu valt dat op te lossen met JS, maar dat wil je niet. Maar daar kun je wat tegen doen. Google eens op behaviors. Als je een horizontaal menuutje vindt (klik).
En dan alle JS er uit haalt die is toch alleen voor IE. (Overigens moet je daar wel op letten). En dan gooi je er een behavior voor in de plaats.


Je kan het ook zonder behavior oplossen, IE kent wel een hover voor het <a> element, en aangezien een menu een link gebruikt, kan je het <a> element met een :hover hiervoor prima gebruiken.
 
Roland Baas

Roland Baas

04/10/2006 18:59:00
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reacties!

Ik ben zeker niet tegen javascript maar ik vind het makkelijker als je menu compact houd, dus nu uit 2 delen (bron en css) bestaat. Als javascript erbij zit moet je daar ook weer bij gaan kijken als je iets wilt editen.
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

04/10/2006 19:49:00
Quote Anchor link
Een Juist antwoord vind je op

ik blijf het zeggen!!!

http://www.cssplay.co.uk.....
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/10/2006 20:43:00
Quote Anchor link
Edit:

Niet helemaal goed gelezen; het ging om horizontaal. Zoiets heb ik laatst gemaakt. Te bekijken op:
http://jankoehoorn.nl/redesigns/jta/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/10/2006 20:51:00
Quote Anchor link
Misschien is het slim om in de bron van een website te kijken als je zo'n menu tegenkomt. ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
<SCRIPT language=JavaScript src="http://www.onlinesoccermanager.nl/js/menu_array.js" type=text/javascript></SCRIPT>
<SCRIPT language=JavaScript>

if(navigator.appVersion.indexOf("MSIE 6.0")>0){effect = "Fade(duration=0.2);Alpha(style=0,opacity=88);Shadow(color='#777777', Direction=135, Strength=5)"; }else {effect = "Shadow(color='#777777', Direction=135, Strength=5)";}

timegap=500    
followspeed=5        
followrate=40        
suboffset_top=10;    
suboffset_left=10;    

style1=[            
"FFFFFF",            
"4C5BAF",        
"FFFFFF",        
"6D7BDF",    
"000000",    
12,        
"normal",        
"bold",        
"Arial",    
4,        
"/includes/menu/arrow.gif",    
,        
"66ffff",    
"000099",    
"",        
"",        
"/includes/menu/arrowdn.gif",
"ffffff",
"000099",    
"navy",        
]


addmenu(menu=[
"mainmenu",    
96,
220,        
,                
1,            
"",            
style1,                
1,            
"left",                
,                
,                
1,                     
,                    
,                    
,
,                    
,                    
,
,
,
,
,"Manager&nbsp;&nbsp;&nbsp;","show-menu=manager",,"",1
,"Resultaten&nbsp;&nbsp;&nbsp;","show-menu=previous",,"",1
,"Team&nbsp;&nbsp;&nbsp;","show-menu=team",,"",1
,"Spelers&nbsp;&nbsp;&nbsp;","show-menu=players",,"",1
,"Club&nbsp;&nbsp;&nbsp;","show-menu=club",,"",1
,"Overzichten&nbsp;&nbsp;&nbsp;","show-menu=stats",,"",1
,"Communicatie&nbsp;&nbsp;&nbsp;","show-menu=community",,"",1
,"Overig&nbsp;&nbsp;&nbsp;","show-menu=help",,"",1
])

addmenu(menu=["manager",
,,120,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Startpunt","/main.asp",,,0
,"Profiel","/profile.asp",,,0
,"Ontslag nemen","/resign.asp",,,0
,"Seizoenskaarten","show-menu=ticketsub",,,0
,"Crews","show-menu=crewsub",,,0
,"", "",,,0
,"Uitloggen", "/logout.asp",,,0
])

addmenu(menu=["crewsub",
,,200,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Crew ranking","/crews.asp",,,0
,"Jouw crew","/crew.asp",,,0
,"Vragen & antwoorden", "/faq.asp?section=7",,,0
])

addmenu(menu=["ticketsub",
,,200,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Bestellen","javascript:popOrder()",,,0
,"Jouw seizoenskaarten","/ticketstatus.asp",,,0
,"Voordelen","/ticketbox.asp",,,0
,"Vragen & antwoorden","/faq.asp?section=2",,,0
])
        
addmenu(menu=["previous",
,,170,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Uitslagen","/results.asp",,,0
,"Scorebord","/startmatch.asp",,,0
,"Krant","/newspaper.asp",,,0
,"Gebeurtenissen","/teamevents.asp",,,0
,"Transfers","show-menu=transfersub",,,0
])

addmenu(menu=["transfersub",
,,100,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Team","/transfersteam.asp",,,0
,"Competitie","/transfers.asp",,,0
])

addmenu(menu=["team",
,,120,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Jouw team","/squad.asp",,,0
,"Formatie","/formation.asp",,,0
,"Opstelling","/lineup.asp",,,0
,"Specialisten","/specialists.asp",,,0
,"Tactiek","/tactic.asp",,,0
,"Besloten Training","/trainsecret.asp",,,0
,"Trainingskamp","/trainingcamp.asp",,,0
])

addmenu(menu=["players",
,,110,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Beoordelingen","/squadreport.asp",,,0        
,"Aanbiedingen","/offers.asp",,,0
,"Scouten","/scout.asp",,,0        
,"Training","/trainingindividual.asp",,,0
,"Transferlijst","/transfer.asp",,,0        
])

addmenu(menu=["stats",
,,150,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Competitie tussenstand","/league.asp",,,0
,"Bekertoernooi","/cup.asp",,,0
,"Wedstrijdschema","/schedule.asp",,,0
,"Volgende speeldag","/fixtures.asp",,,0
,"", "",,,0
,"Competities", "show-menu=leaguesub",,,0
,"Statistieken","show-menu=statssub",,,0
,"Ranglijsten","show-menu=ranksub",,,0
])


addmenu(menu=["leaguesub",
,,130,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Actieve competities", "/countries.asp",,,0
,"Landenlijst", "/tblcountries.asp",,,0
])

addmenu(menu=["statssub",
,,150,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Stats van jouw team","/statsteam.asp",,,0
,"Topscorers","/statscomp.asp",,,0
,"Prestaties alle teams","/statsallteams.asp",,,0
])

addmenu(menu=["ranksub",
,,150,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Manager Top-100","/ranking.asp",,,0
,"Top-100 per land","/rankcountries.asp",,,0
,"Records","/records.asp",,,0
])

addmenu(menu=["club",,,120,1,,style1,0,"left",effect,0,,,,,,,,,,,
,"Het Bestuur","/board.asp",,,0
,"Financin","/finance.asp",,,0
,"Medische Staf","/medic.asp",,,0        
,"Personeel","/staff.asp",,,0
,"Sponsors","/sponsors.asp",,,0
,"Stadion","/stadium.asp",,,0
])
    
addmenu(menu=["community",
,,140,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Berichten","/pm.asp",,,0
,"Forums", "/forums/",,,0
,"Managerslijst", "/managers.asp",,,0
<!--,"Chat", "/chat.asp",,,0-->
,"Manager zoeken", "/searchman.asp",,,0
,"Nieuwsbrief", "/newsletters.asp",,,0
,"Poll resultaten", "/poll.asp",,,0
])
    

addmenu(menu=["help",
,,140,1,"",style1,,"left",effect,,,,,,,,,,,,
,"Downloads", "/downloads.asp",,,0
,"Handleiding", "/faq.asp?section=11",,,0
,"Vragen & antwoorden", "/faq.asp",,,0
,"Regels", "/terms.asp",,,0
,"Links", "/links.asp",,,0
,"Webmasters", "/webmasters.asp",,,0
])
dumpmenus()
</SCRIPT>



<SCRIPT language=JavaScript src="http://www.onlinesoccermanager.nl/js/mmenu.js" type=text/javascript></SCRIPT>
<script src="http://www.onlinesoccermanager.nl/js/httpOBJ.js"></script>


de submenu's komen er rechts uit. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
K i p

K i p

04/10/2006 21:01:00
Quote Anchor link
Quote:
ik heb twee voorwaarden.
- 't menu moet clean zijn
- geen javascript
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.