CSS hover

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

26/05/2011 21:45:08
Quote Anchor link
Hoe kan ik een hover maken van een html image tag?
Weet iemand de oplossing hiervoor?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<div id="portfolio_foto">
        <img class="zoom" alt="" src="Images/images/<? echo $data['Foto'];?>"/>
        <a rel="detail_zoom" href="website_onderdelen/<? echo $data['Foto'];?>" title="<?php echo $data['Titel'];?>">
            <img class="<?php echo $vergrootglas; ?>" alt="" src="website_onderdelen/<? echo $vergrootglas;?>.png"/>
        </a>
        </div>
.vergrootglasbutton_blauw
{
    margin-left:-50px;
    margin-bottom:22px;
    border:0px;
}

.vergrootglasbutton_oranje
{
    margin-left:-50px;
    margin-bottom:22px;
    border:0px;
}

.vergrootglasbutton_groen
{
    margin-left:-50px;
    margin-bottom:22px;
    border:0px;
}
Gewijzigd op 26/05/2011 21:45:44 door Mitchoit Patron
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:22:40
 
PHP Scripter

PHP Scripter

26/05/2011 21:48:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.vergrootglasbutton_groen a:hover
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

26/05/2011 21:54:08
Quote Anchor link
PHP Scripter op 26/05/2011 21:48:09:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.vergrootglasbutton_groen a:hover

Werkt niet...
 
Wouter J

Wouter J

26/05/2011 21:56:39
Quote Anchor link
@PHP scripter, die code is totaal fout. Allereerst vraagt de TS om een hover op een IMaGe tag. Ten tweede is er geen Anchor tag in een class vergrootglasbutton_groen.

@Mitchoit, dit kan je gewoon doen zoals met een anchor tag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
img:hover

Zodra je een afbeelding wilt wijzigen bij hover kun je 2 dingen doen:
1) Zet de afbeelding als een background, deze kun je wijzigen met CSS
2) Ga werken met javascript onMouseOver en onMouseOut.
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

26/05/2011 22:00:41
Quote Anchor link
Wouter J op 26/05/2011 21:56:39:
@PHP scripter, die code is totaal fout. Allereerst vraagt de TS om een hover op een IMaGe tag. Ten tweede is er geen Anchor tag in een class vergrootglasbutton_groen.

@Mitchoit, dit kan je gewoon doen zoals met een anchor tag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
img:hover

Zodra je een afbeelding wilt wijzigen bij hover kun je 2 dingen doen:
1) Zet de afbeelding als een background, deze kun je wijzigen met CSS
2) Ga werken met javascript onMouseOver en onMouseOut.

Ja alleen ik heb meerdere afbeeldingen en op andere afbeeldingen moet geen hover moet ik dan nog iets ervoor zetten?
 
Wouter J

Wouter J

26/05/2011 22:32:27
Quote Anchor link
Dan geef je die afbeelding een id of class mee, zoals je dat ook doet met vergrootglasbutton_groen.
 
Victor -

Victor -

26/05/2011 22:59:44
Quote Anchor link
.vergrootglasbutton_groen:hover
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

26/05/2011 23:56:01
Quote Anchor link
Je kunt ook een div / a met een background gebruiken. Deze kun je heel makkelijk gebruiken zonder dat dit css hacks vereist.

edit
Als je dan vervolgens sprites gebruikt, is je website helemaal efficient, en krijg je geen flikkerende toestanden omdat het plaatje nog niet ingeladen is.
Gewijzigd op 27/05/2011 00:03:00 door Pieter van Linschoten
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

28/05/2011 14:15:25
Quote Anchor link
Het werkt nog steeds niet kan dat niet eraan liggen dat het in een while lus staat?
 
Dennis meijer

dennis meijer

28/05/2011 14:29:18
Quote Anchor link
Ik denk niet dat dit veel uitmaakt want je laat het alleen meerdere keren zien?

Dus die regel word meerdere keren gelezen en uitgevoerd maar of je het nou 10x neerzet of 1x maar voglens mij niks uit?
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

28/05/2011 14:31:44
Quote Anchor link
Wat is hier dan nog fout aan?
Ksnap zelf eigenlijk echt niet waarom die het zou niet doet, terwijl die het zo bij een linkje wel doet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<div id="portfolio_foto">
        <img class="zoom" alt="" src="Images/images/<? echo $data['Foto'];?>"/>
        <a rel="detail_zoom" href="website_onderdelen/<? echo $data['Foto'];?>" title="<?php echo $data['Titel'];?>">
            <img class="<?php echo $vergrootglas; ?>" alt="" src="website_onderdelen/<?php echo $vergrootglas; ?>.png"/>
        </a>
        <div id="Titel"><? echo $data['Titel'];?></div>
        </div>
#portfolio_foto
{    
    float:left;
    margin-top:40px;
    margin-left:40px;
}

.vergrootglasbutton_blauw
{
    margin-left:-50px;
    margin-bottom:22px;
    border:0px;
}
.vergrootglasbutton_blauw img:hover
{
    background-image:url(website_onderdelen/vergrootglasbutton_roze.png);
}

.vergrootglasbutton_oranje
{
    margin-left:-50px;
    margin-bottom:22px;
    border:0px;
}

.vergrootglasbutton_groen
{
    margin-left:-50px;
    margin-bottom:22px;
    border:0px;
}
 
Sander A

Sander A

28/05/2011 15:14:51
Quote Anchor link
.vergrootglasbutton_blauw:hover werd er net al aangegeven, daarnaast gebruik je nog geen sprites
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

28/05/2011 15:42:30
Quote Anchor link
Sander A op 28/05/2011 15:14:51:
.vergrootglasbutton_blauw:hover werd er net al aangegeven, daarnaast gebruik je nog geen sprites

Dan werkt het nog steeds niet en ik heb nu ook sprites toegepast....
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2011 17:30:59
Quote Anchor link
Zucht, je wilt een src van een afbeelding wijzigen niet de background. Kijk eens naar mijn posts en pak 1 van de 2 afbeeldingen.
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

28/05/2011 17:40:09
Quote Anchor link
Wouter J op 28/05/2011 17:30:59:
Zucht, je wilt een src van een afbeelding wijzigen niet de background. Kijk eens naar mijn posts en pak 1 van de 2 afbeeldingen.

Met javascript was het me al gelukt alleen met hovers werken lijkt me mooier maarja dan maar zo...
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2011 19:06:02
Quote Anchor link
Dit kan je niet met CSS doen, of je zal de hele tijd met backgrounds moeten werken (dus ook in img). Dan wordt het niet echt mooier.

onMouseOver/Out is trouwens de javascript versie van hover, dus je werkt al met hovers.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.