CSS in een CSS opmaak

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brainworx CC

Brainworx CC

16/05/2013 17:40:07
Quote Anchor link
Hey vraagje...

Zit al even te kl#ten met een contact form die zijn eigen .css file heeft.

Ik wil deze in een HTML5 page plaatsen met zijn eigen .css opmaak.

Als ik de complete css opmaak in de style.css kopier of de form.css in de <link..> zet dan loopt na het formulier deze css opmaak door op de site.

Heb al meerdere codes geprobeerd. Kom er even niet uit... :(

Dus ergens moet in de html code een begin een eind zijn voor deze specifieke css opmaak. Toch?

Of kan het zijn dat ik overlappende class of id codes over het hoofd zie?

Thanks alvast
Gewijzigd op 16/05/2013 17:43:50 door Brainworx CC
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:20:12
 
Erwin H

Erwin H

16/05/2013 17:48:50
Quote Anchor link
Brainworx CC op 16/05/2013 17:40:07:
Dus ergens moet in de html code een begin een eind zijn voor deze specifieke css opmaak. Toch?

Nee, css werkt op het hele document. Via selectors kan je bepalen aan welke elementen de css wordt gelinked. Selectors zijn bijvoorbeeld de elementtags, classes, id's etc etc.
 
Brainworx CC

Brainworx CC

16/05/2013 17:52:45
Quote Anchor link
Erwin H op 16/05/2013 17:48:50:
Brainworx CC op 16/05/2013 17:40:07:
Dus ergens moet in de html code een begin een eind zijn voor deze specifieke css opmaak. Toch?

Nee, css werkt op het hele document. Via selectors kan je bepalen aan welke elementen de css wordt gelinked. Selectors zijn bijvoorbeeld de elementtags, classes, id's etc etc.


Ok dus als ik boven in dit zou plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" href="css/form.css" />


Dan daarna bj het form gedeelte refereren naar een class en id in het form.css?
 
Erwin H

Erwin H

16/05/2013 18:02:25
Quote Anchor link
Uhm, heb je al eens eerder iets gedaan met css?

Elke set aan style informatie in een css bestand wordt via een selector gelinkt aan elementen in de DOM (de HTML).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
//css voor alle form elementen
form{ width: 100px; }

//css voor alle form elementen met een bepaalde class
form.een_class{ height: 200px; }

//css voor een element met id 'een_id'
#een_id{ background: RGB(0,0,0); }

Je css is dus in feite regel voor regel gelinkt aan de elementen in je HTML. Als je de opmaak nu terugziet op plekken waar het niet moet, dan moet je of je css selectors aanpassen, of je HTML. Maar even hier of daar een linkje leggen gaat waarschijnlijk niet veel helpen.
 
Brainworx CC

Brainworx CC

16/05/2013 18:04:08
Quote Anchor link
:) sorry peeps heb het al gevonden..

Er stond nog een }body code in het stukje css. Dus die nam controle over de rest van de site.

Thanks iig (y)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.