[CSS] indeling van afbeeldingen in header

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivo K

Ivo K

14/03/2009 15:09:00
Quote Anchor link
Hallo PHPhulpers

Ik was bezig met een simpele header op het moment dat ik voor dit probleem kwam:
de afbeeldingen ( de header ) moeten de hele pagina vullen, maar aangezien mensen een andere resolutie kunnen hebben moet het dus met * %. Daarnaast wilde ik dat er rechts een speciaal stuk staat en links een speciaal stuk staat.
Het probleem is dat het middenstuk, of terwijl de afbeelding die zich herhaalt om de pagina te vullen, het rechter stuk wegduwt.
iemand ideeën ?

Alvast bedankt,

Ivo


voorbeeld: http://img509.imageshack.us/img509/4709/prtsrn.png

CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
.statusbar
{
    height: 90px;
    width:  100%;
}
.statusleft
{
    float: left;
    height: 90px;
    width:  407px;
    background: url('/design/statusleft.png');
}
.statusright
{
    float: right;
    height: 90px;
    width:  390px;
    background: url('/design/statusright.png');
}
.statuscenter
{

    height: 90px;
    width: 100%;
    background: url('/design/statuscenter.png');
}
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:42:52
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

14/03/2009 16:12:00
Quote Anchor link
Waarom niet de afbeelding aan een div meegeven, en in die div de linker en rechterkant zetten en positioneren?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="center">
  <div class="left">
     links
  </div>
  <div class="right">
    rechts
  </div>
</div>


Of begrijp ik je nu verkeerd? Je legt het namelijk anders uit dan je op je plaatje laat zien (waar ik al helemaal niks van snap).
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/03/2009 18:02:00
Quote Anchor link
Je hebt het waarschijnlijk zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
  <div class="statusbar">
      <div class="statusleft"></div>
      <div class="statuscenter"></div>
      <div class="statusright"></div>
 </div>


Door de width:100% zal statuscenter altijd te breed zijn, om statusright op de regel toe te laten.

Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
  <div class="statuscenter">
      <div class="statusleft"></div>
      <div class="statusright"></div>
      <div style="clear:both;font-size:1px;"></div>
 </div>



Misschien is het handiger als je de div indeling die je in je html gebruikt ook post.
 
Ivo K

Ivo K

14/03/2009 19:23:00
Quote Anchor link
@Jezpur

Ik geef toe dat mijn uitleg idd onzin was... was een beetje moe :-)

@Lapidi

Stom dat ik niet zelf aan dat omdraaien dacht. Het werkt nu gewoon goed.
bedankt ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.