[CSS] Knoppen verschillende grootte in IE en Chroom

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/01/2015 18:32:18
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb deze css:
Code (css)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
.button_graydient {    
    padding-left: 0px;
    margin-top: 10px;
    border: 1px solid #CACACA;
    border-radius: 4px 4px 4px 4px;
    font-weight: bold;
    color: #3b4043;
    vertical-align: middle;
    background:#cfd1cf;
    background:-webkit-gradient(linear,left top,left bottom,from(#f5f5f5),to(#cfd1cf));
    background:-moz-linear-gradient(top,#f5f5f5,#cfd1cf);
    background:-webkit-linear-gradient(top,#f5f5f5,#cfd1cf);
    background:-o-linear-gradient(top,#f5f5f5,#cfd1cf);
    background:-ms-linear-gradient(top,#f5f5f5,#cfd1cf);
    background:linear-gradient(top,#f5f5f5,#cfd1cf);
    filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(gradientType=0,startColorstr='#f5f5f5',endColorstr='#cfd1cf');
}


.button_graydient span {
    display: inline-block;
    cursor: default;
}


.i-left {
    padding-top: 2px !important;
    padding-bottom: 2px !important;
    padding-right: 10px;    
    text-indent: 24px;
}


.login_pict {
    background: url(/images/system/ent_lock.png) no-repeat 5px 50%/16px 16px;
}


En dit in html:
Code (html)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div class="div_bottom">
<button class="button_graydient"><span class="login_pict i-left">INLOGGEN</span></button>
</div>


In IE11 krijg ik dit:
Afbeelding

En in Chrome dit:
Afbeelding
Ik heb de paddings op diverse plaatsen uitgeprobeerd, maar het effect blijft hetzelfde.
Iemand enig idee wat (en of) ik iets fout doe?
Gewijzigd op 03/01/2015 18:35:14 door Ger van Steenderen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:35:59
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/01/2015 18:51:32
Quote Anchor link
Misschien even een font-size:16px; toevoegen aan de CSS?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/01/2015 19:02:48
Quote Anchor link
Heb ik ook al geprobeerd (het is 14px), maar werkt ook niet.

Het is volgens mij trouwens IE die teveel padding toekent.
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2015 20:23:29
Quote Anchor link
Zet dit er eens bij:

Code (css)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
.button_graydient
   {
   box-sizing: border-box;
   }


Toevoeging op 03/01/2015 20:24:09:

Leesvoer: http://css-tricks.com/box-sizing/
 

04/01/2015 11:50:02
Quote Anchor link
Is het niet gewoon het inzoomen van je browser zelf? Domme fout die ik ook weleens heb gemaakt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/01/2015 12:23:27
Quote Anchor link
@Rickert
Nee, als je de plaatjes ziet is de verhouding anders.

@Eddy
Maakt ook geen verschil.

Op de een of andere manier wordt door IE de padding verdubbeld. In Chroom en Safari staat het gewoon goed.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/01/2015 15:36:18
Quote Anchor link
Niet direct de oplossing, maar wellicht helpt het je verder: in een schoon HTML5-bestand zie ik geen enkel verschil tussen Chrome en IE11. Dat doet vermoeden dat je werkt met een document waar nog iets extra's in zit.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/01/2015 16:22:22
Quote Anchor link
Inderdaad, het zit hem elders in de css. Met laden van de stylesheet blijft het verschil, maar in een style tag met puur de classes die gebruikt worden is zijn ze in beide (bijna) hetzelfde.

Dus je reactie heeft me wel op weg geholpen, ik ben tot de conclusie gekomen dat ik me er niet druk om ga maken. Ik heb de padding wat groter gemaakt zodat ie in Chroom de afmeting heeft die me voor ogen staat, en dan is ie in IE maar wat groter.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.