Css link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees -

Kees -

17/11/2010 16:20:10
Quote Anchor link
Hallo,

Bij mijn script is het de bedoeling dat die een afbeelding vanuit de css inlaad en er vervolgens een link omheen zet.

Mijn code die ik nu heb doet dat wel alleen doet dat over de gehele pagina, dit wil ik niet. Alleen de afbeelding moet "klik baar" zijn.

Code wat ik nu heb:

html:
<a href="http://www.test.nl/" target="_blank"> <div id="plaatje"></div></a>

CSS:
#plaatje{
background:url('../images/test.png') 95% 95% no-repeat;
height:36px;

}
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:35:52
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 16:25:57
Quote Anchor link
#plaatje{
background:url('../images/test.png') 95% 95% no-repeat;
height:36px;
width:100px;
}

Width toevoegen met dezelfde breedte van je plaatje. (Overigens is het niet valide html om een link <a> om een div te zetten.)
 
- Mark -

- Mark -

17/11/2010 16:26:06
Quote Anchor link
width:???px;

Je moet de ??? vervangen door de breedte van het plaatje. Je div heeft nu 100% breedte. Maar waarom doe je niet gewoon de link stylen en de div eruit?
 
Kees -

Kees -

17/11/2010 16:29:19
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 17/11/2010 16:25:57:
#plaatje{
background:url('../images/test.png') 95% 95% no-repeat;
height:36px;
width:100px;
}

Width toevoegen met dezelfde breedte van je plaatje. (Overigens is het niet valide html om een link <a> om een div te zetten.)


Als ik dit doe dan zet die de afbeelding links uitgelijnd neer terwijl die rechts moet staan en alsnog geeft die dan over de hele pagina de link.



Toevoeging op 17/11/2010 16:29:56:

Mark Coenen op 17/11/2010 16:26:06:
width:???px;

Je moet de ??? vervangen door de breedte van het plaatje. Je div heeft nu 100% breedte. Maar waarom doe je niet gewoon de link stylen en de div eruit?


Omdat ik dan geen margin kan mee geven die pakt die dan niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 16:32:17
Quote Anchor link
heb je ook opmaak op je link zitten?
 
Kees -

Kees -

17/11/2010 16:36:20
Quote Anchor link
had fout gemaakt nu doet die het wel dank jullie wel:D
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 16:41:18
Quote Anchor link
Wat was er fout? Mooi dat het is opgelost in ieder geval.
 
Kees -

Kees -

18/11/2010 12:05:45
Quote Anchor link
Zat in de img te werken in plaats van de link zelf
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.