Css lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels van Dijk

Niels van Dijk

03/03/2009 12:18:00
Quote Anchor link
Dit heb ik geschreven
Nu lukt het niet om mijn tekst blok naar de foto1 te zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
/* CSS Document */

body {
    background-color:                        #333333;
    font-family:                            Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:                                12px;
    
}
/*Knop*/
a.knop1:link,
a.knop1:visited {
    border:                                    1px solid #FFFFFF;
    background-color:                         #ffffff;
    display:                                 block;
    text-align:                             center ;
    text-decoration:                         none;
    float:                                     left;
    font-size:                                 13px;
    font-weight:                             bold;
    padding:                                 10px;
    color:                                     #bed263;
    width:                                     105.5px;

}
a.knop1:hover {
    background-color:                        #EFEFEF;
    }

/*Header*/
.header{
    width:                                     766px;
    height:                                 97px;
    background-image:                         url(header.gif);
    background-repeat:                         no-repeat;
}

/*foto links*/
.foto1{
    width:                                     231px;
    height:                                 320px;
    background-image:                         url(foto1.gif);
    background-repeat:                        no-repeat;
    margin-left:                            0 px;
    margin-top:                             77px;
}

/*blok met tekst*/
.tekstblok{
    display:                                block;
    color:                                    #FFFFFF;
    width:                                     479px;
    height:                                 326px;
    margin-left:                            260px;
}



dit is de code van het html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<link href="site.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body  marginheight="0" marginwidth="0">

<div class="header"></div>

<a href="#" class="knop1">Home    </a>
<a href="#" class="knop1">About   </a>
<a href="#" class="knop1">Portfolio    </a>
<a href="#" class="knop1">Photographers </a>
<a href="#" class="knop1">News</a>
<a href="#" class="knop1">Contact</a>

<div class="foto1"> </div> <div class="tekstblok"></div>     



</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels van Dijk
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:44:42
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/03/2009 12:25:00
Quote Anchor link
float: left op tekstblok misschien. Wel daarna even een clear: both erbij zetten anders wordt de volgende div ook links ervan gepositioneerd.
 
Niels van Dijk

Niels van Dijk

03/03/2009 12:36:00
Quote Anchor link
dankje maar nu zet hij het blok nog niet goed neer
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

03/03/2009 12:37:00
Quote Anchor link
Heb je voorbeeld? De clear:both; ook geprobeerd?
 
Niels van Dijk

Niels van Dijk

03/03/2009 12:42:00
Quote Anchor link
ja ik zal het wel ff online gooien


EDIT

http://vandijk-vormgeving.nl/photo/

hier staat het
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels van Dijk
 
Niels van Dijk

Niels van Dijk

03/03/2009 13:35:00
Quote Anchor link
uiteindelijk moet het hier op gaan lijken

http://vandijk-vormgeving.nl/photography%20now/

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels van Dijk
 
Winkie

winkie

03/03/2009 13:42:00
Quote Anchor link
div.foto1 moet ook float:left; hebben
 
Niels van Dijk

Niels van Dijk

03/03/2009 13:46:00
Quote Anchor link
winkie schreef op 03.03.2009 13:42:
div.foto1 moet ook float:left; hebben


dat wil al helemaal niet
 
- wes  -

- wes -

03/03/2009 14:06:00
Quote Anchor link
must be one of them float repelling divs
 
Niels van Dijk

Niels van Dijk

03/03/2009 14:32:00
Quote Anchor link
wes schreef op 03.03.2009 14:06:
must be one of them float repelling divs


Could you explane that in my code ?
 
Winkie

winkie

03/03/2009 14:46:00
Quote Anchor link
Hoezo dat wil niet?

Zet een div om die 2 divs heen, geef die 2 div's allebei een float:left
en probeer het dan nog eens.

als dat niet lukt, zet dan onder die 2 div's een divje met clear:both.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/03/2009 15:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.foto1 {
  width: 300px;
  float: left;
}

.tekstblok {
  width: 400px;
  float: left;
}


En ze staan naast elkaar.... Beter zet je er nog een div omheen die 700px breed is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.