CSS overflow: hidden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Milo S

Milo S

17/03/2011 17:16:11
Quote Anchor link
Beste,

Ik stuit in mijn nieuwe lay-out op een CSS probleem... Ik heb aan de rechterkant een kolom, welke zich met 95 pixels omhoog trekt door middel van een negatieve margin top.
Na goed, dit werkte allemaal fijn tot ik er achter kwam dat mijn content niet mee groeide. Ik gebruik hier altijd voor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
div.wrapper {
    width: 1000px;
    min-height: 200px;

    overflow: hidden;
}


Zoals te verwachten zorgt overflow hidden ervoor dat de box die zich zo mooi omhoog trok voor een deel niet zichtbaar meer is...

Links verwijderd...

Weet iemand hoe ik dit op kan lossen? Ik zie namelijk door de bomen het bos niet meer...
Gewijzigd op 17/03/2011 19:51:28 door Milo S
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:13:30
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/03/2011 17:21:41
Quote Anchor link
Zijn dat dezelfde sites?
ze zien er heel erg anders uit..
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 17:22:21
Quote Anchor link
z-index gebruiken?
 
Milo S

Milo S

17/03/2011 17:27:33
Quote Anchor link
@ Yea Rupie:
Ja dat zijn dezelfde site's alleen de 1e link is van een printscreen, met dus firefox er omheen en de 2e is de html versie die nog niet helemaal af is...

@ MadHouse:
Laat ik daar nu net geen hol van snappen... heb het al op meerdere manieren geprobeerd. Het gaat bij mij ook niet zo makkelijk, want ik maak geen gebruik van position, met de simpele reden dat ik het nooit nodig heb gehad, en ik niet doorheb hoe het dus moet.
Gewijzigd op 17/03/2011 17:29:37 door Milo S
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 17:29:13
Quote Anchor link
z-index is een optie in css om je Divjes op een soort van lagen te zetten

z-index 1 is laag 1

z-index 2 is laag 2 enz enz
Gewijzigd op 17/03/2011 17:29:38 door Robert dat ben ik
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/03/2011 17:36:18
Quote Anchor link
Even een vraag, waarom gebruik je voor ieder kopje H1?
Normaal gebruik je H1 maar soms en dan H2 en H3? (denk aan zoekmachines)

Ook gebruik je h7 die volgens mij niet bestaat?
 
Milo S

Milo S

17/03/2011 17:40:28
Quote Anchor link
@ Madhouse; Ja dat snap ik nog wel, maar je kan het alleen gebruiken zodra je position gebruikt in CSS, en dat doe ik niet...

@ Yea Rupie; Ehm, geen flauw benul eigenlijk? Moet ik nog een keer naar kijken. En dat is een typ fout!
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 17:41:30
Quote Anchor link
Yea Rupie op 17/03/2011 17:36:18:
Ook gebruik je h7 die volgens mij niet bestaat?



h7 kan wel bestaan als je zelf de css aan maakt in je style.css

ligt er alleen aan hoe je deze weer naar voren haalt

plus dat het altijd handig is om bij je html tags een title mee te geven waar het voor dient.

en bovendien kun je bij google en zo bepaalde tags/id's ook laten nergeren
 
Wouter J

Wouter J

17/03/2011 17:41:31
Quote Anchor link
De manier hoe je dit het beste kunt doen is door geen min-height en overflow te gebruiken, maar door je floats te clearen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<div id="wrapper">
    <div id="content">
    <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In non rhoncus mi. Mauris eros ligula, pulvinar vitae malesuada quis, adipiscing vitae arcu. Nunc consectetur vehicula ultricies.</p>
    </div>
    <div id="sidebar">
        <h2>Contact</h2>
        <p>PHPhulpstraat 52<br />
        5225PH PURMEREND<br />
        [email protected]<br />
        052-5216816</p>
        <h2>Informatie</h2>
        <p>Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.</p>
    </div>
    <div id="clear"></div>
</div>

En dan geef je #clear alleen clear: both; mee.
MaDHouSe xxxx op 17/03/2011 17:41:30:
h7 kan wel bestaan als je zelf de css aan maakt in je style.css

Als een tag niet bestaat mag je hem niet zelf gaan maken. Browser accepteren dat niet, gebruik alleen tags die bij W3C geselecteerd staat!
MaDHouSe xxxx op 17/03/2011 17:41:30:
plus dat het altijd handig is om bij je html tags een title mee te geven waar het voor dient.

Dat kan je in de comments zetten, eigenlijk is het alleen bij de anchor tags zo dat het handig is.
Gewijzigd op 17/03/2011 17:43:47 door Wouter J
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/03/2011 17:44:37
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 17/03/2011 17:41:30:
en bovendien kun je bij google en zo bepaalde tags/id's ook laten nergeren


Grapje? Volgens mij wil je juist dat google alles van je site weet en dat hij makkelijk te vinden is via google?
 
Milo S

Milo S

17/03/2011 17:47:17
Quote Anchor link
@ Wouter;
Dus als ik het goed begrijp moet ik onder al me content en info bar een div aanmaken die aan beide kant gecleared is? En me hoogte dan weghalen, of een vaste hoogte?
Gewijzigd op 17/03/2011 17:47:46 door Milo S
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 17:48:29
Quote Anchor link
Yea Rupie op 17/03/2011 17:44:37:
Grapje? Volgens mij wil je juist dat google alles van je site weet en dat hij makkelijk te vinden is via google?



nee ik wil niet dat google alles pakt van me website

stel ik heb leden dan wil ik bijv niet dan al mijn leden paginas op google komen

dus dan sluit ik die title of id tag af bij google en word ie genegeerd

kan ook anders opgelost worden door je robot.txt in te voeren
en eventuweel een sitemap te maken of .htaccess

maar het is mogelijk om bepaalde tags te nergeren.
Gewijzigd op 17/03/2011 17:48:57 door Robert dat ben ik
 
Milo S

Milo S

17/03/2011 17:50:42
Quote Anchor link
@ Wouter;
Je bent me held! Hij doet het :D.

@ Madhouse & Yea Rupie;
Ik ga na me laatste foutjes opgelost te hebben nog eens kijken na dat h2 gedoe :P! Heb hiervoor altijd gewoon overal span voor gebruik :$ :$ :$.

Danku voor de moeite!
Gewijzigd op 17/03/2011 18:10:25 door Milo S
 
Wouter J

Wouter J

17/03/2011 17:51:51
Quote Anchor link
Even een voorbeeldje van een soort van jou site, dan snap je het waarschijnlijk:
http://waldio.webatu.com/CSS/clear_float.htm
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/03/2011 17:51:59
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 17/03/2011 17:48:29:
Yea Rupie op 17/03/2011 17:44:37:
Grapje? Volgens mij wil je juist dat google alles van je site weet en dat hij makkelijk te vinden is via google?



nee ik wil niet dat google alles pakt van me website

stel ik heb leden dan wil ik bijv niet dan al mijn leden paginas op google komen

dus dan sluit ik die title of id tag af bij google en word ie genegeerd

kan ook anders opgelost worden door je robot.txt in te voeren
en eventuweel een sitemap te maken of .htaccess

maar het is mogelijk om bepaalde tags te nergeren.


Als ik naar de site kijk lijkt het mij dat er niks verborgen moet blijven?
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 18:12:24
Quote Anchor link
nee maar je heb het over h7 die niet bestaat

terwijl je die wel kan maken alleen of het praktisch is nee.

en heel soms kunnen er wel dingen zijn die op hide staan maar dat is weer een ander verhaal.
 
Wouter J

Wouter J

17/03/2011 18:15:35
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 17/03/2011 18:12:24:
nee maar je heb het over h7 die niet bestaat
terwijl je die wel kan maken alleen of het praktisch is nee.

Wouter J op 17/03/2011 17:41:31:
Als een tag niet bestaat mag je hem niet zelf gaan maken. Browser accepteren dat niet, gebruik alleen tags die bij W3C geselecteerd staat!

MaDHouSe xxxx op 17/03/2011 18:12:24:
en heel soms kunnen er wel dingen zijn die op hide staan maar dat is weer een ander verhaal.

En als je dit vaak doet krijg je een ban bij google...
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 18:34:22
Quote Anchor link
daarom ook het nergeren van tags en id en of anders gewoon een robot.txt of een .htaccess file maken wat mijn een betere optie lijkt dan dingen op hide te zetten

maar het was maar een voorbeeld om te vertellen dat je uiteraard wel tags zelf kan maken maar het niet handig is om dit te doen :)
 
Wouter J

Wouter J

17/03/2011 18:57:54
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 17/03/2011 18:34:22:
daarom ook het nergeren van tags en id en of anders gewoon een robot.txt of een .htaccess file maken wat mijn een betere optie lijkt dan dingen op hide te zetten

maar het was maar een voorbeeld om te vertellen dat je uiteraard wel tags zelf kan maken maar het niet handig is om dit te doen :)

Het gaat mij in het geval van eigen tags niet om google, maar om de gebruiker. Eigen tags moet je niet maken, want een browser herkent hem niet, gaat foutmeldingen weergeven, enz.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/03/2011 18:59:16
Quote Anchor link
Wouter J op 17/03/2011 18:57:54:
MaDHouSe xxxx op 17/03/2011 18:34:22:
daarom ook het nergeren van tags en id en of anders gewoon een robot.txt of een .htaccess file maken wat mijn een betere optie lijkt dan dingen op hide te zetten

maar het was maar een voorbeeld om te vertellen dat je uiteraard wel tags zelf kan maken maar het niet handig is om dit te doen :)

Het gaat mij in het geval van eigen tags niet om google, maar om de gebruiker. Eigen tags moet je niet maken, want een browser herkent hem niet, gaat foutmeldingen weergeven, enz.


Hiervoor zijn dus eigenlijk divs, die kun je een eigen naam geven.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 19:00:37
Quote Anchor link
net wat ik dus al bedoel te zeggen gewoon niet doen het is niet praktisch en wie gebruikt nou h7 :P ik niet :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.