CSS plaatjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

BlcKJcK

BlcKJcK

10/12/2005 23:28:00
Quote Anchor link
Hallo beste phphulp,

Ik heb een vraagje mbt CSS. Graag zou ik in div 2 plaatjes willen weergeven is dit mogelijk?

#inhoud {
margin: 32px auto;
width: 600px;
font: 10px verdana;
color: #000;
border: 1px solid #ddd;
padding: 1px;
background: white url(images/bg2.gif);
background-repeat:repeat-y;
}

Hierboven is de zien dat in de div het plaatje verticaal wordt herhaald, maar graag zou ik een extra plaatje in het midden willen als achtergrond van de div.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:47:44
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/12/2005 23:34:00
Quote Anchor link
Hoi BlackJack,

dit kan niet in CSS
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

10/12/2005 23:35:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dan iets als dit hebben:
background-position: center center;

http://www.w3schools.com/css/pr_background-position.asp

//Edit
Oh, jij bedoeld 2 plaatjes, niet goed gelezen.
Gewijzigd op 10/12/2005 23:36:00 door Bart Waarom verplicht
 
BlcKJcK

BlcKJcK

10/12/2005 23:41:00
Quote Anchor link
zo een vermoeden had ik al :(

In ieder geval bedankt! :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/12/2005 23:44:00
Quote Anchor link
Het zou wel kunnen als je drie divs maakt met verschillende z-indexen denk ik.
 

10/12/2005 23:45:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk wel een div in een div zetten.
#inhoud {
margin: 32px auto;
width: 600px;
font: 10px verdana;
color: #000;
border: 1px solid #ddd;
padding: 1px;
background: white url(images/bg1.gif);
background-repeat:repeat-y;
}
#inhoud2 {
width: 600px;
background: white url(images/bg2.gif);
background-repeat:repeat-y;
background-position: center center;
}

Je code wordt dan

<div id="inhoud">
<div id="inhoud2">
Hier je tekst
</div>
</div>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/12/2005 23:48:00
Quote Anchor link
Webm, als je in allebei repeat-y doet, gaat het fout

Je moet dan in 1 div repeat-y doen en in de andere no-repeat.
 
BlcKJcK

BlcKJcK

10/12/2005 23:50:00
Quote Anchor link
Hey dat is idd een goeie!

Een div in een div
en dan in het buitenste div zet ik repeat-y

en in de binnenste div zet ik de achtergrond als center
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/12/2005 23:53:00
Quote Anchor link
Precies, dat is de mooiste oplossing.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/12/2005 00:29:00
Quote Anchor link
@Jan, de z-index had weer niet in IE gewerkt...
Het had wel gekunt, maar dan had je gewoon 'met de hand' moeten 'tellen' welke div welk plaatje krijgt, zodat IE ze goed over elkaar legt...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.