CSS probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper

jasper

22/05/2006 14:21:00
Quote Anchor link
ik heb een klein probleem met css.
Ik wou voor het eerst de layout van mijn pagina volledig in CSS schrijven doormiddel van boxes. maar heb enkele probleempjes

test pagina:
http://nevens.no-ip.com/nevensnetworks/

css file:
http://nevens.no-ip.com/nevensnetworks/include/style.css

het is de bedoeling dat de blauwe en paarse box evenhoog worden, dus als er de "page" of het blauwe paarse box meer text komt, moete deze beide groter worden.
zodat de rode box mooi gelijk onder de twee bovenliggende boxen komt

code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="iso-8859-1" />
    <title>Nevens Networks</title>
    <link rel="stylesheet" href="include/style.css" type="text/css" media="all" />
</head>
<body>
    <div class="page">
        <div class="top">
            toptoptoptoptop
        </div>
        <div class="left">
            leftleftleftleftleftleftleftleft
        </div>
        <div class="right">
            rightrightrightrightrightrightrightright<br/>
            hier de content van de pagina<br/><br/><br/><br/>
            lqsdflkjsdddd<br/><br/><br/><br/><br/>
        </div>
        <div class="footer">
            Page created by .. lalalla
        </div>
    </div>    
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:34:42
 
Mark D

Mark D

22/05/2006 14:23:00
Quote Anchor link
Sluit je linker div niet, pas sluiten als je de rechterdiv ook hebt gesloten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark D
 
Jasper

jasper

22/05/2006 14:27:00
Quote Anchor link
dit geeft nog iets raarder ....
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

22/05/2006 14:33:00
Quote Anchor link
even de css voor de duidelijkheid;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?
body{
    margin: 0px;
}

.
page{
    width: 960px;
    border: 1px solid black;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
}

.
top{
    align: middle;
    background-color: yellow;
    width: 960px;
    height: 120px;
}

.
left{
    background-color: blue;    
    width: 160px;
    float: left;
}

.
right{
    float: right;
    width: 800px;
    background-color: purple;
}

.
footer{
    width: 960px;
    text-align: center;
    background-color: red;
}

?>
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

22/05/2006 14:36:00
Quote Anchor link
ik geloof dat je dat met min-height kan doen zoals dit;\

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?

.left{
    background-color: blue;    
    width: 160px;
    min-height; 300px;
    float: left;
}
.
page{
    width: 960px;
    min-height; 300px;
    border: 1px solid black;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
}

?>
 
Jasper

jasper

22/05/2006 14:39:00
Quote Anchor link
dit lijkt mij ook niet te lukken! toch bedankt
 
Mark D

Mark D

22/05/2006 14:42:00
Quote Anchor link
Dat werkt ook niet in IE dat min-height. Als het goed is doet ie het met de code van Geert wel in FF.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

22/05/2006 14:46:00
Quote Anchor link
voor IE oplossingen zou je dan even moeten googlen
 
Jasper

jasper

22/05/2006 15:01:00
Quote Anchor link
ofwel werkt het in IE, ofwel in Firefox, maar in alletwee lukt absoluut niet!
die "tables" die je zogezegt niet mag gebruiken deden dit zonder enkele problemen!, dus vertel mij niet dat dit niet gaat in CSS ... en mijn paarse en blauwe balk zijn nog steeds niet evengroot maarja.
 
Jasper

jasper

22/05/2006 15:03:00
Quote Anchor link
toch bedankt voor jullie moeite
 
Mark D

Mark D

22/05/2006 15:03:00
Quote Anchor link
Tabellen zijn ook sneller klaar. Alleen css is veel mooier voor de source
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

22/05/2006 15:24:00
Quote Anchor link
Niet zo snel opgeven natuurlijk!

Ik zal even een klein voorbeeldje proberen te maken..
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

22/05/2006 15:36:00
Quote Anchor link
met css kan het ook gewoon alleen met een ander statement dan min-height, alleen word hier gezegd dat je het in die hoek moet zoeken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.