[CSS] Rounded corners

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 15:59:00
Quote Anchor link
Hallo allen,

Aangezien ik z'n enorme css guru ben *kuch* lukt het mij weer eens niet met rounded corners.
De hoogte staat vast, alleen de breedte niet.
Dus ik heb een linker kant, en een rechter kant,, dat zijn vast afbeeldingen van 6px breed, en 53px hoog.
Voor er tussen in heb ik 1 afbeelding, die 1px breed is. en 53 hoog.
Hoe kan ik dit nu het beste oplossen met CSS?
Ik heb al wel het één en ander gegoogled, maar dat is allemaal met 4 hoeken, of een boven en onderkant.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:36:51
 
Tamara

Tamara

04/02/2010 16:21:00
Quote Anchor link
CSS3 border-radius: klik hier

edit: border-radius wordt niet door IE ondersteunt. Volgens mij kan je het wel voor elkaar krijgen met een beetje javascript.

Als je gewoon CSS2 wilt gebruiken, dan is dit alleen mogelijk met 2 of 4 plaatjes zoals je zelf al aangaf.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 16:36:00
Quote Anchor link
Het is me al gelukt,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
div.headerLeft {
    min-height: 53px;
    min-width: 6px;
    background-image:url('../images/header_left.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top left;
    float: left;
}

div.headerMiddle {
    min-height: 53px;
    min-width: 784px;
    background-image:url('../images/header_middle.jpg');
    background-repeat:repeat-x;
    background-position:top right;
    float: left;
}

div.headerRight {
    min-height: 53px;
    min-width: 6px;
    background-image:url('../images/header_right.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top right;
    float: left;
}


En de HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div class="wrapper">
<div class="headerLeft"></div>
<div class="headerMiddle"></div>
<div class="headerRight"></div>
</div>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:35:00
Quote Anchor link
Met plaatjes zijn het natuurlijk nooit echte afgeronde hoeken!
Om veel werk te besparen met plaatjes etc. kun je heel erg makkelijk het volgende gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<title></title>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.7.2/jquery-ui.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/jquery.corner.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/corner.js"></script>
</head>
<body>
<div id="box"></div>
</body>
</html>


Download ook nog even deze toevoeging (jquery.corner.js): http://code.google.com/p/jquerycurvycorners/downloads/list

corner.js:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$(function(){
    settings = {
        tl: { radius: 5 }, // grote hoek top left
        tr: { radius: 5 }, // grote hoek top right
        bl: { radius: 5 }, // grote hoek bottum left
        br: { radius: 5 }, // grote hoek bottum right
        antiAlias: true,
        autoPad: true,
        validTags: ["div"]
    }
    $('#box').corner(settings);
});
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 17:42:00
Quote Anchor link
En toen stond javascript uit.
Op een computer krijg je nooit ronde hoeken, je zit altijd aan vierkante pixels gebonden.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:50:00
Quote Anchor link
nico schreef op 04.02.2010 17:42:
En toen stond javascript uit.
Op een computer krijg je nooit ronde hoeken, je zit altijd aan vierkante pixels gebonden.

Als javascript uitstaat heb je niet veel keus..
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

04/02/2010 18:28:00
Quote Anchor link
Ik gebruik css & plaatjes, gemakkelijker en valid.
http://paradox-productions.net/projects/rounded%20corners%20links/

Als je enkel met css rounded corners wil is het sowieso geen valid css.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/02/2010 18:40:00
Quote Anchor link
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 18:40:00
Quote Anchor link
Ik gebruik ook plaatjes,, maar in jou link zie ik geen rounded corners :)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/02/2010 22:10:00
Quote Anchor link
@nico

Als je de link van Paradox bedoeld dan denk ik dat hij de hover van het menu bedoeld.

probeer anders dit!
joey schreef op 04.02.2010 18:40:
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
 
Yorick17

yorick17

04/02/2010 22:24:00
Quote Anchor link
je kan toch ook gewoon 1 plaatje maken met afgeronde hoeken? is wel het simpelst
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/02/2010 00:51:00
Quote Anchor link
joey schreef op 04.02.2010 18:40:
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
MAAR IS NIET VALID ZOALS IK AL ZEI
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/02/2010 07:14:00
Quote Anchor link
hWeet ik maar dat vind ik niet erg.

In geval dat je het voor een klant maakt wel tenzij die het ook niet erg vind.

Maar het is maar wat je zelf wilt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.