[CSS] Rounded corners

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 15:59:00
Quote Anchor link
Hallo allen,

Aangezien ik z'n enorme css guru ben *kuch* lukt het mij weer eens niet met rounded corners.
De hoogte staat vast, alleen de breedte niet.
Dus ik heb een linker kant, en een rechter kant,, dat zijn vast afbeeldingen van 6px breed, en 53px hoog.
Voor er tussen in heb ik 1 afbeelding, die 1px breed is. en 53 hoog.
Hoe kan ik dit nu het beste oplossen met CSS?
Ik heb al wel het één en ander gegoogled, maar dat is allemaal met 4 hoeken, of een boven en onderkant.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:30:36
 
Tamara

Tamara

04/02/2010 16:21:00
Quote Anchor link
CSS3 border-radius: klik hier

edit: border-radius wordt niet door IE ondersteunt. Volgens mij kan je het wel voor elkaar krijgen met een beetje javascript.

Als je gewoon CSS2 wilt gebruiken, dan is dit alleen mogelijk met 2 of 4 plaatjes zoals je zelf al aangaf.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 16:36:00
Quote Anchor link
Het is me al gelukt,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
div.headerLeft {
    min-height: 53px;
    min-width: 6px;
    background-image:url('../images/header_left.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top left;
    float: left;
}

div.headerMiddle {
    min-height: 53px;
    min-width: 784px;
    background-image:url('../images/header_middle.jpg');
    background-repeat:repeat-x;
    background-position:top right;
    float: left;
}

div.headerRight {
    min-height: 53px;
    min-width: 6px;
    background-image:url('../images/header_right.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top right;
    float: left;
}


En de HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div class="wrapper">
<div class="headerLeft"></div>
<div class="headerMiddle"></div>
<div class="headerRight"></div>
</div>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:35:00
Quote Anchor link
Met plaatjes zijn het natuurlijk nooit echte afgeronde hoeken!
Om veel werk te besparen met plaatjes etc. kun je heel erg makkelijk het volgende gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<title></title>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.7.2/jquery-ui.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/jquery.corner.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/corner.js"></script>
</head>
<body>
<div id="box"></div>
</body>
</html>


Download ook nog even deze toevoeging (jquery.corner.js): http://code.google.com/p/jquerycurvycorners/downloads/list

corner.js:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$(function(){
    settings = {
        tl: { radius: 5 }, // grote hoek top left
        tr: { radius: 5 }, // grote hoek top right
        bl: { radius: 5 }, // grote hoek bottum left
        br: { radius: 5 }, // grote hoek bottum right
        antiAlias: true,
        autoPad: true,
        validTags: ["div"]
    }
    $('#box').corner(settings);
});
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 17:42:00
Quote Anchor link
En toen stond javascript uit.
Op een computer krijg je nooit ronde hoeken, je zit altijd aan vierkante pixels gebonden.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:50:00
Quote Anchor link
nico schreef op 04.02.2010 17:42:
En toen stond javascript uit.
Op een computer krijg je nooit ronde hoeken, je zit altijd aan vierkante pixels gebonden.

Als javascript uitstaat heb je niet veel keus..
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

04/02/2010 18:28:00
Quote Anchor link
Ik gebruik css & plaatjes, gemakkelijker en valid.
http://paradox-productions.net/projects/rounded%20corners%20links/

Als je enkel met css rounded corners wil is het sowieso geen valid css.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/02/2010 18:40:00
Quote Anchor link
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 18:40:00
Quote Anchor link
Ik gebruik ook plaatjes,, maar in jou link zie ik geen rounded corners :)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/02/2010 22:10:00
Quote Anchor link
@nico

Als je de link van Paradox bedoeld dan denk ik dat hij de hover van het menu bedoeld.

probeer anders dit!
joey schreef op 04.02.2010 18:40:
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
 
Yorick17

yorick17

04/02/2010 22:24:00
Quote Anchor link
je kan toch ook gewoon 1 plaatje maken met afgeronde hoeken? is wel het simpelst
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/02/2010 00:51:00
Quote Anchor link
joey schreef op 04.02.2010 18:40:
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
MAAR IS NIET VALID ZOALS IK AL ZEI
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/02/2010 07:14:00
Quote Anchor link
hWeet ik maar dat vind ik niet erg.

In geval dat je het voor een klant maakt wel tenzij die het ook niet erg vind.

Maar het is maar wat je zelf wilt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.