css scrollbar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper

jasper

02/01/2006 22:27:00
Quote Anchor link
hoe kan ik er in css voor zorgen dat mijn scrollbar er altijd staat ? anders verschuift mijn pagina altijd een paar pixels uit het midden! en dan word vervelend op de duur.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:07:33
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2006 22:29:00
Quote Anchor link
in je CSS dit doen:

overflow: scroll;
 
Jasper

jasper

02/01/2006 22:30:00
Quote Anchor link
danku jan. en dan is overvlow-y: scroll; alleen de verticale scrollbar ?
en kan ik in css een backgroundimage aan een cell of table hangen ?
 

02/01/2006 22:34:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, probeer het!
Met dit bijv: http://www.w3schools.com/css/tryit.asp?filename=trycss_overflow
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2006 22:35:00
Quote Anchor link
Nee, dan krijg je ook een horizontale voor je kiezen volgens mij.

Background image kun je aan een cell of een table hangen als volgt:

table {
background: #fff url(bg.jpg);
}

td {
background: #fff url(bg.jpg);
}
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/01/2006 22:36:00
Quote Anchor link
Tjah, het is wel een oplossing om zoiets te voorkomen, maar goed erg netjes vindt ik het niet.. (smaken kunnen verschillen uiteraard) ik vind het zelf het mooist om te werken met % bij divjes en afstanden, dan ziet het er overal hetzelfde uit.. (misschien beetje kleinere letters, wegens hoge resolutie, maar verder niet)
 
Jasper

jasper

02/01/2006 23:01:00
Quote Anchor link
bedankt sebastiaan en jan. nu kan ik weeral verder
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2006 23:06:00
Quote Anchor link
@ Robert: mee eens. Je moet alleen een scrollbar krijgen als hij nodig is en anders niet, en je lay-out moet daarmee rekening houden. Tabellen en cellen verder alleen gebruiken als je tabellarische gegevens wilt weergeven en niet voor de lay-out.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.