CSS values ophalen uit database?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tamara

Tamara

06/02/2009 09:57:00
Quote Anchor link
Ik wil in style.php CSS values ophalen uit de database.

Dit lukt me niet (hij haalt niets uit de database vanuit style.php)

Als ik mijn css in index.php zet, dan doet ie het wel.

Wat doe ik fout?


edit: Topic heb ik per ongeluk bij Webservers gezet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:22:06
 

06/02/2009 10:03:00
Quote Anchor link
Wat voor fouten krijg je? en hoe maak je je css file? Hoe voeg je deze vervolgens aan je index toe?
 
Tamara

Tamara

06/02/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Ik krijg helemaal geen foutmeldingen.

Ik voeg mn css file zo toe:

<link href="style.php" type="text/css" rel="stylesheet" />

style.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
header('Content-type: text/css');
#container {
    background: #CCC;
    margin: 0 auto;
    min-height: 100%;
    height: 100%;
    width: 940px;
    color: #".$css_txtcolor.";
}

Ik heb $css_txtcolor ook met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $css_txtcolor ?>
geprobeerd, maar ook geen resultaat.


Als ik de onderstaande code gebruik en in index zet, dan doet ie het wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#container {
color: <?= $css_txtcolor ?>;
}


Ik haal $css_txtcolor als volgt uit de database:
$css_txtcolor = $css_def['css_txtcolor'];
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 

06/02/2009 10:11:00
Quote Anchor link
Als je style.php los zou raadplegen moet je gewoon text als output krijgen. De onderste code zou je ook in style.php kunnen zetten zonder dat je de style tags erom heen plaatst. Boven aan de pagina moet je dan wel een stukje php plaatsen waarin de variabelen worden aan gemaakt.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$css_txtcolor
= 'red';
?>

#container {
color: <?= $css_txtcolor ?>;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tamara

Tamara

06/02/2009 10:14:00
Quote Anchor link
Moet ik in mn css file ook een db connectie enzo maken?

Want hij doet t nog steeds niet, en ik heb het precies zoals jij het zei.
 

06/02/2009 10:15:00
Quote Anchor link
Ja natuurlijk :) je include hem je niet je roept hem apart aan.

Plaats gelijk even error_reporting(E_ALL); boven aan je style.php dan krijg je warnings wanneer je niet gedefinieerde variabelen aan roept. Weet je de volgende gelijk wat je vergeten bent..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tamara

Tamara

06/02/2009 10:18:00
Quote Anchor link
Ik weet al wat ik fout deed. Ik had een include naar mijn database connectie, maar ik was vergeten er ../ voor te zetten (de css file staat namelijk in een ander map).

Harstikke bedankt Pascal! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.