Css vast marquee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevichill

Kevichill

15/05/2008 13:48:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal , ik ben bezig met mijn persoonlijke website en ik zit met een klein probleempje ,
Ik wil namelijk in een klein content boxje mededelingen weer gaan geven , d.m.v Marquee down . alleen waneer ik deze erin zet verschuiven de tabellen zich , weet iemand hoe ik deze vast kan zetten zodat ze niet naar beneden gaan en de marquee in de content blijft van de content boxje ?
voorbeeld : http://www.Kevin-Riemers.nl/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<html>
<head>
<title>Untitled-1</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
<!--
.header {
    background-image: url(images/index_01.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
}
.content_links {
    background-image: url(images/index_02.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
}
.content_top {
    background-image: url(images/index_03.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
}
.content_rechts {
    background-image: url(images/index_04.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
}
.content_midden {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 14px;
    text-transform: capitalize;
    color: #FFFFFF;
    background-image: url(images/index_05.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
    text-align: left;
    vertical-align: top;
    position: fixed;
}
.content_onder {
    background-image: url(images/index_06.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
}
.midden {
    background-image: url(images/index_07.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
}
.content2 {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 14px;
    text-transform: capitalize;
    color: #FFFFFF;
    background-image: url(images/index_08.jpg);
    background-repeat: repeat-y;
    text-align: left;
    vertical-align: top;
}
body {
    background-image: url(images/bg.jpg);
    background-repeat: repeat-x;
    background-color: #000000;
}
-->
</style>
</head>
<body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
<div align="center"><table id="Table_01" width="800" height="742" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
        <td height="131" colspan="3" class="header">&nbsp;</td>
  </tr>
    <tr>
        <td width="107" rowspan="3" class="content_links">&nbsp;</td>
  <td width="568" height="25" class="content_top">&nbsp;</td>
<td width="125" rowspan="3" align="right" class="content_rechts">&nbsp;</td>
  </tr>
    <tr>
        <td height="80" class="content_midden"><marquee direction="down">
        eventuelen meldingen.
      </marquee></td>
  </tr>
    <tr>
        <td height="10" class="content_onder">&nbsp;</td>
  </tr>
    <tr>
        <td height="48" colspan="3" class="midden">&nbsp;</td>
  </tr>
    <tr>
        <td colspan="3" class="content2"><p>Hier komt een Fotoalbum , met JSlightbox . </p>
        <p>&copy; Copyright 2008 Kevin Riemers . alle rechten voorbehouden . Toestemming vragen voor eventuele kopieren van media files.</p></td>
  </tr>
</table></div>
</body>
</html>


B.v.d Kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:01:39
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/05/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Offtopic: Waarom nog steeds tabellen voor je layout gebruiken? Die dingen zijn daar helemaal niet voor bedoeld!

Een layout bouw je met behulp van divjes en CSS, daar komen tabellen niet aan te pas...
 
Kevichill

Kevichill

15/05/2008 13:51:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie blanche :)
Ik weet het , maar ik wil eerst dit goed krijgen en daarna wil ik ze in DIV's zetten :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

15/05/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Volgens mij is marquee ook al een enorme tijd uit de mode
 
Kevichill

Kevichill

15/05/2008 13:57:00
Quote Anchor link
I dont give a Sh*t :P,

Ontopic aub :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/05/2008 14:02:00
Quote Anchor link
Quote:
maar ik wil eerst dit goed krijgen en daarna wil ik ze in DIV's zetten :)
Dat lijkt me niet echt een slimme aanpak. Het gedrag van divjes is heel anders dan het gedrag van tabellen. Het zal er dus waarschijnlijk op neerkomen dat je zodadelijk je layout weer opnieuw moet gaan opzetten. Dus waarom dan niet direct met divjes beginnen?

Grote kans dat als je divjes gebruikt, dat je dit probleem helemaal niet hebt. Dan kun je de marquee gewoon in een div plaatsen en die met CSS zo stylen dat hij wel in je layout past...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/05/2008 14:07:00
Quote Anchor link
En als je dan toch meteen in CSS aan de gang gaat; wat je nodig hebt is de clip property van CSS.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.