css veranderen aan jaargetijden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin van gestel

kevin van gestel

29/07/2013 18:06:07
Quote Anchor link
wie kan mij helpen om mijn css header aan de seizoen aan te passen.
css is helemaal geschreven maar wil de css/html automatich de header veranderen van winter naar lente en verder.

heb nu 4 afbeeldingen voor de winter | lente | herst & de zomer


stukje css waar de afbeelding in sta is.
Quote:
/* Header */
div#header {clear: both; min-width: 690px; height: 100px; margin: 0; padding: 0;}
div#header img#logo {position: absolute; z-index: 99; margin: -7px 0 0 17px;}
div#header div#webLogo {position: absolute; z-index: 99; cursor: pointer; display: inline; margin: -10px 0 0 17px; background-image: url("afbeelding/headerGrassFall.jpg"); width: 170px; height: 116px;}


volgende tekst sta in de header.
Quote:
<table width="100%" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0">
<div id="topNavWrap">
<div id="topNavig">
<div id="myAcct"><a class="navItem" href="#">Projecten</a></div>
<div id="logOut"><a class="navItem" href="#">Mijn Factuur</a></div>
</div>
</div>

<div id="header">
<a href="/"><img src="afbeelding/Weblogo2.gif" id="logo" alt="#" title="#" /></a>
<div id="countSavings">(site slogon)<font color="#E42217">(sitenaam)</font> dus.</div>
<div id="customerSupport">
<ul>
<li>06123456789 <img src="iconPhoneBlue.gif" id="iconPhone"></li>
<li><a href="#">Customer Support <img src="arrowRtBlueHeader.gif" ></a></li>
</ul>
</div>
<div id="tabsWrap">
<ul id="tabs">
<li class="buyTab"><a href="index.html">Home</a></li>
<li class="appraisalTab"><a href="diensten.html" class="selected">Diensten</a></li>
<li class="eduTab"><a href="voorwaarden.html">Voorwaarden</a></li>
<li class="toolsTab"><a href="contact.html">Contact</a></li>
</ul>
</div></div></div></div></div></div id="header">


had al een stukje gevonden maar snap er niks van hoe ik die er in kan zetten.
zie website van de gevonden stuk http://www.html-site.nl/forum/9_20410_0.html
Gewijzigd op 29/07/2013 18:08:50 door Kevin van gestel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:24:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/07/2013 18:34:41
Quote Anchor link
Welk deel wordt per seizoen steeds aangepast?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/07/2013 18:34:46
Quote Anchor link
even in gewone taal:
de lente begint 21 maart. in een jaar dat geen schrikkeljaar is dan is dat dag 31+28+21 = 80.
de zomer begint 21 juni. in een jaar dat geen schrikkeljaar is dan is dat dag 31+28+31+30+31+21 = 172.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$day
= date('z');
if($day >= 80 && $day < 172)
{

   // het is lente
} else if(...) {
   // enzovoorts
}
?>
 
Eddy E

Eddy E

29/07/2013 22:19:46
 
Kevin van gestel

kevin van gestel

29/07/2013 23:21:47
Quote Anchor link
- Aar - op 29/07/2013 18:34:41:
Welk deel wordt per seizoen steeds aangepast?


de afbeelding in deze header.css tekst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background-image: url("afbeelding/headerGrassFall.jpg"); width: 170px; height: 116px;}


had deze nog gevonden maar of het werkt onbekent,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$winter = array(12, 1, 2);
$spring = array(3, 4, 5);
$summer = array(6, 7, 8);
$fall = array(9, 10, 11);

$month = date("n"); //1-12

if (in_array($month, $winter)) {
  $stylesheet = "winter.css";
} elseif (in_array($month, $spring)) {
  $stylesheet = "spring.css";
} elseif (in_array($month, $summer)) {
  $stylesheet = "ummer.css";
} elseif (in_array($month, $fall)) {
  $stylesheet = "fall.css";
}

echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="' . $stylesheet . '" />';

ik neem aan dat deze code gewoon op de header.php hoor te staan?
Gewijzigd op 29/07/2013 23:44:33 door kevin van gestel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/07/2013 23:47:31
Quote Anchor link
Correct, het is overigens wel PHP, dus vergeet de PHP-tags niet.
 
Kevin van gestel

kevin van gestel

29/07/2013 23:55:11
Quote Anchor link
Kevin van gestel op 29/07/2013 23:21:47:
- Aar - op 29/07/2013 18:34:41:
Welk deel wordt per seizoen steeds aangepast?


de afbeelding in deze header.css tekst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background-image: url("afbeelding/headerGrassFall.jpg"); width: 170px; height: 116px;}


had deze nog gevonden maar of het werkt onbekent,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
$winter = array(12, 1, 2);
$spring = array(3, 4, 5);
$summer = array(6, 7, 8);
$fall = array(9, 10, 11);
}
if($isSouthern) {
 $winter = array(6, 7, 8);
 $spring = array(9, 10, 11);
 $summer = array(12, 1, 2);
 $fall = array(3, 4, 5);
}

$month = date("n"); //1-12

if (in_array($month, $winter)) {
  $stylesheet = "winter.css";
} elseif (in_array($month, $spring)) {
  $stylesheet = "spring.css";
} elseif (in_array($month, $summer)) {
  $stylesheet = "ummer.css";
} elseif (in_array($month, $fall)) {
  $stylesheet = "fall.css";
}

echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="' . $stylesheet . '" />';

ik neem aan dat deze code gewoon op de header.php hoor te staan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/07/2013 00:27:52
Quote Anchor link
Nog steeds correct ;-)
het is wel PHP, dus vergeet de PHP-tags niet...
 
Kevin van gestel

kevin van gestel

30/07/2013 02:06:07
Quote Anchor link
- Aar - op 30/07/2013 00:27:52:
Nog steeds correct ;-)
het is wel PHP, dus vergeet de PHP-tags niet...


u bedoelt dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="' . $stylesheet . '" />"; ?>
of u bedoelt dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$stylesheet"; ?>

of zoals dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if ($winter == "winter") {
echo '<style type="text/css/winter.css">',"\n";
echo "</style>";

    }


if ($summer == "summer") {
echo '<style type="text/css/summer.css">',"\n";
echo "</style>";

    }

?>

op heb ik de php tags telkens verkeerd voor ogen.
Gewijzigd op 30/07/2013 02:27:03 door kevin van gestel
 
Eddy E

Eddy E

30/07/2013 07:26:22
Quote Anchor link
Dat onderste.
Alleen de </style> moet ook tussen enkele haakjes. Of gewoon in dezelfde regel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php echo $seizoen; ?>.css">
 
Kevin van gestel

kevin van gestel

30/07/2013 07:53:38
Quote Anchor link
dus voor alle duidelijkheid zoals ik het nu lees. hoor dit in de header gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
$winter = array(12, 1, 2);
$spring = array(3, 4, 5);
$summer = array(6, 7, 8);
$fall = array(9, 10, 11);
}
if($isSouthern) {
 $winter = array(6, 7, 8);
 $spring = array(9, 10, 11);
 $summer = array(12, 1, 2);
 $fall = array(3, 4, 5);
}

$month = date("n"); //1-12

if (in_array($month, $winter)) {
  $stylesheet = "winter.css";
} elseif (in_array($month, $spring)) {
  $stylesheet = "spring.css";
} elseif (in_array($month, $summer)) {
  $stylesheet = "summer.css";
} elseif (in_array($month, $fall)) {
  $stylesheet = "fall.css";
}

echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="' . $stylesheet . '" />';

daarna moet ik de volgende er bij zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if ($winter == "winter") {
echo '<style type="text/css/winter.css">',"\n";
echo '</style>';

    }


if ($spring == "spring") {
echo '<style type="text/css/spring.css">',"\n";
echo '</style>';

    }


if ($summer == "summer") {
echo '<style type="text/css/summer.css">',"\n";
echo '</style>';

    }

if ($Fall == "Fall") {
echo '<style type="text/css/fall.css">',"\n";
echo '</style>';

    }

?>


waar nu de huidige
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="www.webnaam.nl/css/default.css" />
komt dit te staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php echo $stylesheet; ?>.css">


sorry eerste keer met de dit script zoeken en aanpassen
Gewijzigd op 30/07/2013 07:59:56 door kevin van gestel
 
Roeltje M

Roeltje M

30/07/2013 07:59:25
Quote Anchor link
Zet dit in je header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$winter
= array(12, 1, 2);
$spring = array(3, 4, 5);
$summer = array(6, 7, 8);
$fall = array(9, 10, 11);
}


$month = date("n"); //1-12

if (in_array($month, $winter)) {
  $stylesheet = "winter.css";
}
elseif (in_array($month, $spring)) {
  $stylesheet = "spring.css";
}
elseif (in_array($month, $summer)) {
  $stylesheet = "summer.css";
}
elseif (in_array($month, $fall)) {
  $stylesheet = "fall.css";
}


echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="' . $stylesheet . '" />';

?>


Vervolgens heb je 4 css sheets, die veranderen obv huidige maand.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/07/2013 08:24:18
Quote Anchor link
Helemaal officieel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function getSeason() {
    $spring = mktime(0,0,0,3,21, date('Y'));
    $summer = mktime(0,0,0,6,21, date('Y'));
    $autumn = mktime(0,0,0,9,21, date('Y'));
    $winter = mktime(0,0,0,12,21, date('Y'));
    $now = time();
    if ($now >= $spring && $now < $summer) {
        return 'spring';
    }

    elseif ($now >= $summer && $now < $autumn) {
        return 'summer';
    }

    elseif ($now >= $autumn && $now < $winter) {
        return 'autumn';
    }

    return 'winter';
}

?>
Gewijzigd op 31/07/2013 08:24:40 door Ger van Steenderen
 
Eddy E

Eddy E

31/07/2013 08:26:05
Quote Anchor link
Veel beter, vooral ook omdat deze wel netjes op de juiste dag verspringt en niet per maand.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.