css verschil tussen FF en IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leen Strijk

Leen Strijk

23/08/2006 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb in een stylesheet de volgende regels:
BODY {
background: #ffffff;
color: #000000;
margin: 0px;
width: 973px;
position: absolute;
}

Het gaat er om dat de website een maximale breedte heeft.
In FF gaat het goed en in IE niet.

Weet iemand raad?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:07:53
 
Kalle P

Kalle P

23/08/2006 20:25:00
Quote Anchor link
In FF kan je werken met min-height, dat betekent dat ie dus wel groter kan worden dat die waarde maar niet kleiner alleen IE kent dit niet.
Ik denk dat je eens moet kiezen bij liquid layouts.
http://css.maxdesign.com.au/floatutorial/index.htm
 
Leen Strijk

Leen Strijk

23/08/2006 20:36:00
Quote Anchor link
Dank je ik zal eens kijken
 
Danny K

Danny K

23/08/2006 22:51:00
Quote Anchor link
Misschien kan je beter een container in de body plaatsen.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
...
<body>
  <div id="container">
  </div>
</body>
...


Dit is wat beter "bestuurbaar"
Dan plaatjs op die container de breedte en dergelijke
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny K
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/08/2006 23:11:00
Quote Anchor link
@ Leen: een position: absolute op de body tag toepassen is een slecht idee. Sterker nog: ik raad elke beginner met CSS af om met position relative en absolute aan de gang te gaan. De meeste lay-outs krijg je prima voor elkaar zonder het position attribuut.

Een maximale breedte is altijd lastig in IE, die natuurlijk de standaards niet ondersteunt. Ik zou even in de boeken moeten duiken voor een hack, maar voor FF en Opera kun je natuurlijk gewoon max-width gebruiken.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

24/08/2006 00:13:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu op een andere manier opgelost.
In alle bestanden een tabel met een opgegeven breedte.

Maar ik ben wel benieuwd of er een (betere) css mogelijkheid is.

I.i.g. alvast bedankt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/08/2006 00:49:00
Quote Anchor link
Als je een tabel een opgegeven breedte kunt geven, kun je dat natuurlijk net zo goed met een div doen.
 
Kalle P

Kalle P

24/08/2006 00:53:00
Quote Anchor link
Euh ja ik doelde eigenlijk op max-width, maar begon te lullen over min. Het mooie aan max-width is dus dat je gewoon de max resolutie moet nemen als waarde en dan gedraagd ie zich liquid. Erg mooi, hier een hack in IE. Met js wordt de breedte van het scherm bepaald zeg maar. Ik zal ook eens kijken voor een oplossing zonder JS.
http://www.svendtofte.com/code/max_width_in_ie/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.