Css voor table en div (align)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido van C

Guido van C

07/03/2007 22:09:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig mijn website te laten voldoen aan de html 4.0 strict, nou heb ik volgens w3c doodleuk aan de voorwaarden voldaan, alleen nu is de website in firefox naar de knoppen.

het eerste gaat om het centreren. eerder deed ik dat met <center> maar aangezien dat niet meer mag heb ik een <div class="midden"> met een verwijzing in het css

div.midden {
text-align: center;
border-spacing: 0px;
border-collapse: collapse;
padding: 0;
vertical-align: top;
}

in IE gaat het goed, maar in firefox staat de website links gecentreerd. Met een table werkte het ook niet.

Het tweede gaat over het alignment, ik stel in een <td class="standaard"> deze css code in.

td.standaard {
background: #FFFFFF;
width: 100%;
vertical-align: top;
border-spacing: 0px;
border-collapse: collapse;
padding: 0;
}

maar van top align heeft firefox blijkbaar nog nooit gehoord.

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen, of wat ik misschien fout doe.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:22:09
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/03/2007 22:11:00
Quote Anchor link
div.midden {
margin: 0px auto;
width: 800px;
}
 
Guido van C

Guido van C

07/03/2007 22:20:00
Quote Anchor link
centreren werkt :D nu nog het topalign probleempje
 
Guido van C

Guido van C

07/03/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Om een of andere duistere reden doet de top align het nu wel weer goed:S ik heb de code van top align niet aangeraakt, maar wat het dan wel was?
 
Ponzi

Ponzi

08/03/2007 07:55:00
Quote Anchor link
Meestal brengt één foutje een andere verkeerde weergave met zich mee. Het belangrijkste is dat het nu crossbrowser én W3C valid werkt :-) .
 
Guido van C

Guido van C

08/03/2007 12:48:00
Quote Anchor link
Nou, bijna dan, In IE is mijn tabel mooi strak, maar in firefox heb ik een dikke rand.

code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo '<table ><tr>
<td class="berichttitel"><p class="berichttitel">:: Hallo hier staat een tekst die niet zo\'n grote rand had moeten hebben.</p></td>
</tr></table>'
;

echo '<p class="berichttekst">Hallo</p>';
?>


css

td.berichttitel {
background: #008000;
vertical-align: top;
border: 0px;
border-spacing: 0px;
border-collapse: collapse;
padding-top: 0;
padding-left: 0px;
padding-bottom: 0;
padding-right: 0px;
margin: 0px auto;
}

table.standaard {
background: #FFFFFF;
width: 100%;
border: 0px;
text-align: left;
margin: 0px auto;
border-spacing: 0px;
border-collapse: collapse;
padding: 0;
}

p.berichttekst {
color: #000000;
text-align: justify;
font-family: Georgia;
font-size: 11px;
}

p.berichttitel {
color: #FFFFFF;
text-align: left;
font-family: Arial;
font-size: 12px;
}
 
Ponzi

Ponzi

08/03/2007 13:23:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je bij het border-elementje toch nog de soort border opgeven. Lijkt me ook een beetje stom, maar het is wel zo denk ik. Dus ipv: 'border: 0px', maak je 'border: 0px solid'.

Kan het hier eventjes niet testen ;-) .
 
Guido van C

Guido van C

08/03/2007 13:45:00
Quote Anchor link
Nee, helaas, ook dat werkt niet.
 
Daan

Daan

08/03/2007 13:48:00
Quote Anchor link
'k weet ook niet hoe het komt, weet ook niet of het html4.0-valid is, maar je zou in je table border="0" kunnen zetten..
Misschien dat dat werkt
 
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

08/03/2007 13:54:00
Quote Anchor link
border-width: 0px; i.p.v. border: 0px;
 
Danny K

Danny K

08/03/2007 14:01:00
Quote Anchor link
border-style: none;
 
Guido van C

Guido van C

08/03/2007 15:48:00
Quote Anchor link
volgens mij heeft het wat te maken met <p> in de tekst slaat hij daar ook al dingen mee over.
 
Guido van C

Guido van C

08/03/2007 15:57:00
Quote Anchor link
zonder het <p> element gaat het wel goed. Voorbeeldje http://www.lkv-njord.nl/test100.php (openen in Firefox of mozilla). als ik het <p> element weg laat dan ziet het er weer zo uit als in IE, maar dan ben ik m'n opmaak wel kwijt, en dat is niet de bedoeling. Blijkbaar moet er toch iets met de p of td gebeuren:S maar wat?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.