CSS vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny

Danny

27/08/2008 09:04:00
Quote Anchor link
#portfolio {
padding-bottom: 12px;
background: url('images/gallery_title.gif') no-repeat 29px 80px;
}

kan ik van dat achtergrondplaatje ook een link maken? ik wil dat als iemand daar op klikt je naar mijn fotoalbum gaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:54:24
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

27/08/2008 09:06:00
Quote Anchor link
in de div tag's kun je zetten onclick="window.location.href='iets.php'"

dus

<div id="portfolio" onclick="window.location.href='iets.php'">je tekst</div>
 
Eddy E

Eddy E

27/08/2008 09:19:00
Quote Anchor link
Maar makkelijker is dan dit (omdat dat ook werkt als Javascript uitstaat!):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<div id="portfolio">
<a href="iets.php">Portfolio</a>
<!-- ik neem aan dat er meer komt? Anders kan je net zo goed 1 a-tag neerzetten! -->
</div>


div#portfolio
 {
 padding-bottom: 12px;
 }
div#portfolio a
 {
 display: block;
 width: 180px; /* breedte van afbeelding */
 height: 180px; /*hoogte van afbeelding */
 background: url('images/gallery_title.gif') no-repeat 29px 80px;
 text-indent: -9999px;
 font-size: 1%;
 }


Zo zet je gewoon een link erin.
Die bepaald het formaat van de div.
De tekst wordt onzichtbaar gemaakt, maar Google leest het wel.
Als er alleen die link komt kan je de div net zo goed laten vervallen en geef je de a-tag het id="portfolio".

Dit werkt altijd, ook bij oudere versies.
En waar Javascript uitstaat. En is dus (theoretisch) iets sneller omdat je geen Javascript gebruikt.
Font-size: 1% wordt volgens mij overal wel ondersteund. Je kan ook 0 proberen, maar ik weet niet of dat werkt. Zo ja: dan dan de text-indent weg ;).
 
Danny

Danny

27/08/2008 10:31:00
Quote Anchor link
thnx ik heb mijn div nu een onclick gegeven en het werkt
 
Niek Weevers

Niek Weevers

27/08/2008 19:01:00
Quote Anchor link
Gebruik die onclick niet en werk volgens de manier zoals Eddy het zegt. Onclick werkt ook, maar is niet het beste.

Manier van Eddy is inderdaad sneller, zoekmachinevriendelijker (omdat Google de tekst inderdaad leest, maar ook de link kan volgen) en is altijd beter ondersteund dan javascript.

Zet javascript maar eens uit, dan werkt onclick niet meer.

Die font-size: 1% gebruik ik trouwens niet. De text-indent alleen is genoeg.
 
--

--

27/08/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon een img met een goede alt-tag gebruiken?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

27/08/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Een img vast in de html kun je het beste alleen doen wanneer het iets toevoegt aan het design, ook wanneer css uit staat.
Of wanneer het dynamisch is. In alle andere gevallen kun je dit het beste oplossen met een background-image in css.
Ik kijk altijd naar de website die ik heb ontwikkeld met css aan en uit.
Wanneer de css uitstaat moet de site goed te lezen zijn en niks geen overbodige afbeeldingen en dergelijke bevatten. De keuze moet de ontwikkelaar dus zelf maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.