CSS werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Max Boer

Max Boer

12/12/2018 21:35:43
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb misschien een beetje rare vraag, maar ik begrijp iets echt niet.

Ik ben bezig met een website en ik ben nu bezig met de CSS.
Ik heb dit op de volgende manier met elkaar verbonden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css">
</head>


Af en toe stopt mijn CSS echter met werken en als ik dan veranderingen invoer, verandert er niets op de website.
Het blijft echter wel opgemaakt, maar dan zonder de veranderingen.

Als ik het bestand vervolgens een andere naam geef en ook de naam in de link verander, doet hij het wel weer.
Ik ben niet vergeten het bestand op te slaan :-)

Heeft iemand dit een keer eerder gehad of weet iemand hier een oplossing voor?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:59:01
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/12/2018 21:48:54
Quote Anchor link
Komt omdat je steeds het bestand wijzigt. De vorige versie zit dan nog in de cache.

En ja, als je het bestand een andere naam geeft, zit die nog niet in de cache.

Oplossing.

De browser cache legen.

Of het css bestand ff in het browser adres veld openenen.

Of een paar keer reload (ongeveer 10x of meer als nodig) van de webpagina doen. En dan zie je vanzelf of het goed gaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2018 21:53:30
Quote Anchor link
Of hang een parameter eraan, met je revisienummer / versienummer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css?v=42">


Na elke update verhoog je deze, en forceer je dus de browsers bij het bezoek de CSS-file opnieuw te downloaden, in plaats van uit de cache te vissen.

Het kan ook zijn dat er een serverside caching-mechanisme aan staat. Zoals bijvoorveeld Varnish of Opcache.
Gewijzigd op 12/12/2018 21:55:13 door - Ariën -
 
Max Boer

Max Boer

12/12/2018 22:42:19
Quote Anchor link
Bedankt!

Hij werkt weer :-)
 
Jan R

Jan R

13/12/2018 09:28:59
Quote Anchor link
zoals ariën al schreef: met een parameter/versie;
als je met php werkt kan dat nog beter en NOOIT nog problemen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" id="css_style1" href="css.css?v=<?php echo time('Z'); ?>">

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2018 13:44:51
Quote Anchor link
>> als je met php werkt kan dat nog beter en NOOIT nog problemen

Tof ... met ieder request een ander versienummer van je css-file waardoor het bestand nooit gecachet wordt en dus altijd bij iedere pagina-aanroep opnieuw moet worden ingeladen.

Lijkt me niet bepaald een goed advies ...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2018 13:53:06
Quote Anchor link
Dat is wel zo handig bij ontwikkelomgevingen, maar niet in de praktijk.

Ikzelf geef de versienummers handmatig door in een configuratie-file. Maar je kan bij een 'deployment' van je website ook een buildnummer meegeven. Hoe je die genereert, daar mag je zelf vrijheid aan geven. Maar je kan een nummer van de laatste code-commit meegeven bijvoorbeeld.
Gewijzigd op 13/12/2018 13:53:49 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

13/12/2018 14:34:45
Quote Anchor link
Wat dat betreft zou je ook filemtime() kunnen gebruiken. Dan weet je altijd zeker dat je niet onnodig ververst en toch altijd de laatste revisie hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.