css3 dingen werken niet in IE9?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

02/10/2012 12:43:34
Quote Anchor link
hallo allemaal

ik ben bezig mijn website een beetje op te fleuren, ronde hoekjes enzo, beetje schaduw. maar nou lukt dat niet helemaal. het gebruik van "opacity" of rgba werkt niet. ook border radius werkt niet, en ik krijg het ook niet aan het werk met een .htc bestand

dit is de css

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
body                                    {
                                color: #000000;
                                            background: #FFFFFF url(patroon.png) center;
                                            background-repeat: repeat-y;
                                            text-align: center;
                                            font-family: arial;
                                }                            
                                            
#header                             {
                            width: 806px;
                            height: 200px;
                                            background: #FFFFFF url(logo.png);
                                border-style: solid;
                                border-width: 3px;
                                border-color: #00A2E8;
                                            border-radius: 20px;
                                            -moz-border-radius: 20px;
                                        -webkit-border-radius: 20px;
                                        -khtml-border-radius: 20px;    
                                            padding: 0 0 0 0;
                                            filter:alpha(opacity=85);
                                            -moz-box-shadow: 5px 4px 6px #666666;
                                            -webkit-box-shadow: 5px 4px 6px #666666;
                                            box-shadow: 5px 4px 6px #666666;
                            }
                                            
a img                                  {
                                            border: 0px;                
                                            }
                                                    
#main                                 {
                            width: 806px;
                            min-height: 280px;
                                            height: auto !important;
                                            height: 280px;
                                border: 3px solid #00A2E8;
                                            background: #FFFFFF none;
                                            font-family: arial;
                                            font-size: 14px;
                                            padding: 20px 20px 20px 20px;
                                            text-align: left;
                            }

#disclaimer                        {
                                            width: 806px;
                                            height: 80px;
                                            font-family: arial black;
                                            font-size: 12px;
                                            color: #FFFFFF;
                                            border: 3px solid #666666;
                                            background-color: #00A2E8;
                                            margin: 15px 0 0 0;
                                            filter:alpha(opacity=80);
                                            }
                                            
#menu                                    {
                                            width: 806px;
                                            height: 60px;
                                            background: #E0E0E0 none;
                                            border: solid 3px #00A2E8;
                                            margin: 15px 0 15px 0;
                                            filter:alpha(opacity=80);
                                }
                                            
            
a.menu:link, a.menu:visited            {
                                                                font-family: arial;
                                                                text-align: center;
                                                                line-height: 60px;
                                                                width: 160px;
                                                                background: transparent url(knop1.png) no-repeat center;
                                                                float: left;
                                                                display: inline;
                                                                text-decoration: none;
                                                                color: #000000;
                                                                font-weight: bold;
                                                                font-size: 18px;
                                                                }
                                            
a.menu:hover, a.menu:active            {
                                                    text-align: center;
                                                                font-family: arial;
                                                                line-height: 60px;
                                                                width: 160px;
                                                                background: transparent url(knop2.png) no-repeat center;
                                                                float: left;
                                                                display: inline;
                                                                text-decoration: none;
                                                                color: #000000;
                                                                font-weight: bold;
                                                                font-size: 18px;
                                                    }

h3                                        {
                                            font-family: Candara, Eras Demi ITC, Arial black;
                                            font-size: 20px;
                                            }
                                            
h2                                        {
                                            color: #ff0000;
                                            font-size: 14px;
                                            text-align: center;
                                            }
                                            
a                                            {
                                            text-decoration: none;
                                            padding-left: auto;
                                            padding-right: auto;
                                            font-weight: bold;
                                            }
                                            
a:link, a:visited            {
                                            color: #000000;
                                            }
                                            
a:hover, a:active            {
                                color: #00A2E8;
                                }
                                            
.bericht                            {
                                            width: 700px;
                                            height: 250px;
                                            }
                                                
p                                            {
                                            font-family: arial;
                                            font-weight: bold;
                                            font-size: 18px;
                                            }
                                            
#login                                {
                                            margin-left: auto;
                                            margin-right: auto;
                                            margin-top: 50px;
                                            width: 300px;
                                            height: 100px;
                                            background: #FFFFFF;
                                            border: 2px solid;
                                            text-align: center;
                                          padding: 20px 20px 20px 20px
                                            }
                                            
h1                                                            {
                                                                font-size: 22px;
                                                                color: #00A2E8;
                                                                }            


en dit is de html code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<!-- saved from url=(0022)http://internet.e-mail -->
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
        "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html  xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
<title>blabla</title>
<!--[if IE]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheetie.css" /><![endif]-->
<!--[if !IE]>--><link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css" /><!--<![endif]-->
blabla meta's van SEO
</head>
<body>
<div id="header">
</div>
<div id="menu">
<p>
blabla menu
</p>
</div>
<div id="main">
<h1>Home</h1>    
blabla<br /><br />
<br />
Klanten kunnen <a href="login.php">hier inloggen</a>
</div>
<div id="disclaimer">
<br />
blabla
</div>
</body>
</html>


ik gebruik zoals je ziet een speciale stylesheet voor IE. was even de makkelijkste oplossing. die staat ook hier gekopieerd, veranderen van stylesheet zorgt niet voor de juiste werking in IE9
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:37:21
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/10/2012 13:01:45
Quote Anchor link
Opacity is CSS2, maar swat...

Dor dit eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#disclaimer {
  opacity: 0.8;
  filter: alpha(opacity = 80);
}
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

02/10/2012 13:07:41
Quote Anchor link
ja dan werkt de opacity wel, dat snap ik ook, maar ik wil m eigenlijk omzetten naar css3 standaarden. ik las ook ergens dat IE9 met het gebruik van filter nog wel eens moeite had met de nieuwe css dingen. in IE9 zou hij in principe gewoon opacity, box-shadow en border-radius aan moeten kunnen toch
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

02/10/2012 13:39:41
Quote Anchor link
Op www.caniuse.com staat een overzicht van tal van css(3) features en met welke browsers deze al wel/niet compatible zijn (al dan niet met prefix als -moz- of -ms-).

Mogelijk interessant?
Gewijzigd op 02/10/2012 13:40:00 door Martijn Wieringa
 
Joey Drieling

Joey Drieling

02/10/2012 13:42:31
Quote Anchor link
Je werkt met XHTML Strict, dan wil IE9 gouw in de IE7 of de IE8 modus springen dan werkt CSS3 niet.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/10/2012 14:24:54
Quote Anchor link
O ja ... nog nooit op gelet.
Dit lijkt me trouwens niet volledig onterecht.

<!doctype html> is het teken dat de scripter aan de browser geeft om duidelijk te maken dat het om HTML5* gaat.

Als je expliciet in de hoofding zegt dat je oude technologie gaat gebruiken, is het wel wat je eigen fout als IE daar naar luistert.

(* nu ja ... de nieuwe standaard van HTML met alles wat daar aanhangt)
 
N K

N K

02/10/2012 15:00:07
Quote Anchor link
Mijn ervaring met box-shadow en opacity is dat het je site enorm vertraagd. Vooral merkbaar i.c.m. bijv. google maps. Ik heb het dus maar weer snel uitgezet. Iemand dezelfde ervaring?
 
Reshad F

Reshad F

02/10/2012 15:06:19
Quote Anchor link
Als je CSS3 gaat gebruiken doe dit dan ook i.c.m HTML5 en niet met oudere html. een lamborghini motor past ook niet in een fiat panda! :)
 
N K

N K

02/10/2012 15:11:15
Quote Anchor link
Ik weet niet of je het tegen mij hebt. maar is <!DOCTYPE html> niet voldoende?
Dit had ik en het werkt toch echt vertragend. (Vooral in firefox en IE)
 
Reshad F

Reshad F

02/10/2012 15:36:20
Quote Anchor link
HTML5 is niet alleen <!DOCTYPE hmlt> in principe kan je dat voor html 1.0 gebruiken en of het vertragend werkt.. hmm als je website gewoon een goede routing en goede structuur heeft zou dat niet uit moeten maken. Verder zou je DOM er heel anders uit moeten zien als je HTML5 zou gebruiken zo zie ik nergens html5 tags en ik denk dat je met juiste gebruik van de html5 elementen en functionaliteiten al met al veel sneller bent dan zijn voorgangers.

@Marijn heb je html5shiv al geprobeerd? dit wil meestal al een hoop ellende voor IE oplossen,
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

02/10/2012 16:07:08
Quote Anchor link
doctype lijkt niet het probleem te zijn, al eerder geprobeerd en met een andere site met zelfde doctype komt het probleem niet voor

Toevoeging op 02/10/2012 16:16:25:

ik zal eens naar html5shiv kijken, ken het niet

Toevoeging op 02/10/2012 16:35:36:

maar html5shiv is dus alleen voor IE < 9 en bij mij gaat het juist om IE9
 
Joey Drieling

Joey Drieling

02/10/2012 17:05:10
Quote Anchor link
Ik heb je html+css ff geprobeert maar IE9 gooit hem steets in de Quirks-modus! Dit komt om dat je html/css structuur niet goed is en dan gooit IE hem in de Quirk-modus.

Toevoeging op 02/10/2012 17:08:30:

PS
Je linkt naar een apparte style voor IE, doe dat alleen voor lager dan IE9. Want voor IE9 hoef je geen bucks of hacks te gebruiken of apparte aanpasingen.
Gewijzigd op 02/10/2012 17:11:10 door Joey Drieling
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

02/10/2012 17:22:36
Quote Anchor link
ja is ook voor lager dan 9, voor 9 pak ik weer een aparte denk ik. anders moet ik teveel gaan omgooien. zal eens kijken hoe ik dat kan oplossen, de W3C validator helpt me iig niet verder
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.