[CSS]Div te.. smal ? border breekt weg!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Lord Niek

Lord Niek

03/08/2007 12:25:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb nu een website die perfect werkt in Firefox, maar aan de linkerkant van de linkse div "breekt" 'ie uit het andere div wat er om heen zit..
Ik heb hier het staan: http://niek.signet.nl
zoals je ziet klopt die lijn niet helemaal
Weet iemand hoe dat komt, en beter, hoe ik het moet oplossen??

MvG,
Niek
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lord Niek
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:49:40
 
- wes  -

- wes -

03/08/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Niek kap daar nou es mee. Hoe denk je nou serieus dat we je kunnen helpen hiermee als je niet eens de css van die divs post, of hoe de layout er nu uitziet aan de 'achterkant' ...
 
Lord Niek

Lord Niek

03/08/2007 12:32:00
Quote Anchor link
jullie kunnen toch de broncode zien ?
 
- wes  -

- wes -

03/08/2007 12:33:00
Quote Anchor link
jij hebt het gemaakt
jij weet waar het te vinden is
je broncode staat vol crap en is onoverzichtelijk
je css staat in een stylesheet
ik ga niet alles bij mekaar zoeken
 
Paul K

Paul K

03/08/2007 12:33:00
Quote Anchor link
Dan moeten wij extra moeite voor jou gaan nemen :| :P
Probeer iets met css hacks:
<!--[if ie]>

<![endif]-->
 
Lord Niek

Lord Niek

03/08/2007 12:36:00
Quote Anchor link
Die heb ik al 2, Paul.. Eentje voor IE, en eentje nog extra voor IE7.
dit is mijn CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
body {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular;
    font-size: 10px;
    text-align: center;
}

.clear {
    clear: both;
}

#clear {
    clear: both;
}

.zwart {
    color: #000;
}

.pinktext {
    color: #000;
}

#content {
    margin-top: 90px;
    margin: auto;
    width: 890px;
    padding: 5px;
    margin-bottom: 10px;
    text-align: left;
        font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular;
    font-size: 10px;
}

.top-left, .top-right, .bottom-left, .bottom-right {
    background-image: url('images/corners.gif');
    height: 9px;
    font-size: 2px;
}
    
.top-left, .bottom-left {
    margin-right: 9px;
}
    
.top-right, .bottom-right {
    margin-left: 9px;
    margin-top: -9px;
}

.top-right {
    background-position: 100% 0;
}
    
.bottom-left  {
    background-position: 0 -9px;
}
    
.bottom-right {
    background-position: 100% -9px;
}
    
.inside {
    border-left: 1px solid #C00000;
    border-right: 1px solid #C00000;
    background: #EFEFEF;
    color: #000000;
    padding-left: 10px;
    padding-right:10px;
}

.notopgap    { margin-top: 0; }
.nobottomgap { margin-bottom: 0; }

.inside-small {
     padding: 1px 3px;
}

.negative-top h2 {
     margin: -12px 0 20px 0;
}

.negative-bottom p {
     position: relative;
     margin: 20px 0 -8px 0;
}
.cornerexample2, .cornerexample3, .cornerexample4,  .cornerexample5,  .cornerexample6 {
    position: relative;
    width:60%;
    margin: 0 auto;
    padding:1em;
    text-align:left;
}

.content {
    width:60%;
    margin: 15px auto;
    padding:1em;
    background: #ffffff;
    color: #000000;
    text-align:left;
}

.inside {
    border-left: 1px solid #C00000;
    border-right: 1px solid #C00000;
    background: #ffffff;
    color: #000000;
    padding-left: 10px;
    padding-right:10px;
}

h2, p {
    margin: 20px 0;
}

.inside2 {
    border-left: 1px solid #C00000;
    border-right: 1px solid #C00000;
    background: #ffffff;
    color: #000000;
    padding-left: 10px;
    padding-right:10px;
}

.inside4, .inside5, .inside6 {
    border-left: 1px solid #000000;
    border-right: 1px solid #000000;
    background: #ffffff;
    color: #000000;
    padding-left: 10px;
    padding-right:10px;
    padding-top: 1px;
    padding-bottom: 1px;
}

.inside-small {
    border-left: 1px solid #000000;
    border-right: 1px solid #000000;
    background: #ffffff;
    color: #000000;
    padding: 1px 3px;
}

.negative-top h2 {
    margin: -12px 0 20px 0;
}

.negative-bottom p {
    position: relative;
    margin: 20px 0 -8px 0;
}
    

#leftbox {
    width: 160px;
    padding: 5px;
    float: left;
    text-align: left;
}

#contentbox {
    margin-left: 175px;
    margin-right: 175px;
    border-left: 1px dashed #DEA84E;
    border-right: 1px dashed #DEA84E;
    padding-left: 5px;
    padding-right: 5px;
}

#rightbox {
    float: right;
    width: 160px;
    padding: 5px;
    text-align: left;
}

#rightbox ul {
    list-style-image: url(images/listdot.gif);
    padding: 0px;
    margin: 0px;
    margin-top: 3px;
    padding-left: 15px;
}

#leftbox ul {
    list-style-image: url(images/listdot.gif);
    padding-left: 15px;
}

.column {
    padding-bottom: 1001em;
    margin-bottom: -1000em;
}

.inside-small {
    overflow: hidden;
}


En mijn html is dit (waar het om gaat tenminste):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
        <div class="column" id="content">^M
            <div class="top-left"></div>^M
            <div class="top-right"></div>^M
            <div class="inside-small">^M
                <div class="gap-saver"></div>^M
                <div id="leftbox">^M
                    <?php mosLoadModules ( 'left', -2 ); ?>^M
                </div>^M
                <div id="rightbox">^M
                    <?php mosLoadModules ( 'right', -2 ); ?>^M
                </div>^M
                <div id="contentbox">^M
                    <?php if(mosCountModules('top') == 1) { mosLoadModules( 'top' , -2); } ?>
                    <?php mosMainBody(); ?>^M
                </div>^M
                <div id="clear">&nbsp;</div>^M
                <div class="gap-saver"></div>^M
            </div>^M
            <div class="bottom-left"></div>^M
            <div class="bottom-right"></div>^M
            <div id="footer">^M
                            footer^M
                <br /><hr />^M
            </div>^M
        </div>^M
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lord Niek
 
Winkie

winkie

03/08/2007 12:42:00
Quote Anchor link
Hey Niek,

Wel eens gehoord van het woord: 're-le-vant'?

Kortom; post NIET je hele CSS maar alleen het stukje wat ertoe doet.
 
- wes  -

- wes -

03/08/2007 12:42:00
Quote Anchor link
post dan ook alleen je relevante css
 
Winkie

winkie

03/08/2007 12:47:00
Quote Anchor link
2 zielen...
 
ArendJan

ArendJan

03/08/2007 12:51:00
Quote Anchor link
BTW, je moet wel heel slecht zijn in css wil je met 2(!) hacks de pagina's nog niet netjes kunnen weergeven. Maar allee daar ga ik niet over....
 
PHP erik

PHP erik

03/08/2007 13:21:00
Quote Anchor link
Ondanks de slechte informatievoorziening in dit topic heb ik de oplossing voor je en hij is vrij simpel, klik.
 
Lord Niek

Lord Niek

03/08/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Ik snap niet dat jullie zo gemeen doen.. Ik vraag alleen een beetje hulp!

En PHPerik, jij hebt zelfs nog "be frendly" in dat balkje onder je naam staan..
 
ArendJan

ArendJan

03/08/2007 16:30:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik snap niet dat jullie zo gemeen doen.. Ik vraag alleen een beetje hulp!


Niet alles té serieus nemen joh ;)

Als je nu ff de goede css weergeeft + aangeeft wat nou het probleem is (want ik snap em zo snel nog niet) dan wordt je echt wel geholpen...
 
Lord Niek

Lord Niek

03/08/2007 16:32:00
Quote Anchor link
Nou, als je het in Internet Explorer bekijkt, dan zie je dat die linkse border "opschuift". Hij sluit dus niet aan op die hoek daarboven..
 
PHP erik

PHP erik

03/08/2007 16:34:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 03.08.2007 16:28:
Ik snap niet dat jullie zo gemeen doen.. Ik vraag alleen een beetje hulp!

En PHPerik, jij hebt zelfs nog "be frendly" in dat balkje onder je naam staan..
Jij bent toch de niek die een tijdje geband is en alles? Of ben je iemand anders? Als je iemand anders bent, dan mijn oprechte excuses. Als je wel die niek bent dan krijg je helaas geen hulp of respect van me.
 
Lord Niek

Lord Niek

03/08/2007 16:36:00
Quote Anchor link
nee, ik ben iemand anders.. Waarom is die niek gbaned dan ?

Maar goed: ik heb nu mijn post verranderd, die hierboven, naar alleen (waarvan ik denk voor jullie) het relevante gedeelte.
 
PHP erik

PHP erik

03/08/2007 16:37:00
Quote Anchor link
SORRRRRRRY. Oké ik ga nu kijken naar je site. Je hebt je naam effe niet mee.
 
PHP erik

PHP erik

03/08/2007 16:40:00
Quote Anchor link
Hmm wat is de naam van de linkerdiv. Het kan met overflow te maken hebben of height. Althans ik zie alleen dat het onderste lijntje niet goed is. Oh wacht ik heb tegenwoordig IE7. Daar klopt ie dus ook niet helemaal.
 
Winkie

winkie

03/08/2007 16:40:00
Quote Anchor link
is trouwens alleen maar zo in IE6 zie ik.

in IE7 heb je weer een ander probleem (de border van het linkse onderste inlogdingetje valt eraf).
 
Lord Niek

Lord Niek

03/08/2007 16:48:00
Quote Anchor link
ja ik weet het. Het is alleen in IE6.. IE7 suckt iets minder volgens mij, haha!

Maar de linkerdiv heet: #leftbox

En ik kan me voorstellen als iemand vervelend is, dat als ik dezelfde naam heb, dat je je dan verward.. maakt niet uit hoor, PHPerik!
 
- wes  -

- wes -

03/08/2007 16:49:00
Quote Anchor link
Ik word altijd verward met een andere wes, ik ben erg behulpzaam, die andere spammed alleen maar!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.