CSV downloaden en IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bo az

Bo az

17/03/2006 18:58:00
Quote Anchor link
Deze functie download *.csv bestanden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    function download($query){
        if(empty($query)){
            $query = $this->db_query();
        }

        
        $this->db_connect();
    
        $filename = "adres_" . date("dmYHis") . ".csv";
    
        header("Content-Disposition: attachment; filename=\"" . $filename . "\"");
        header("Content-Type: application/octet-stream"); #     application/octet-stream.
    
        $flag = false;
        $result = mysql_query($query);
        while(false !== ($row = mysql_fetch_array($result))){
        
            foreach($row as $k => $v){
                if(!is_int($k)){
                    $keys[$k] = trim($v);
                }
            }


            if(!$flag){
                echo implode(";", array_keys($keys)) . "\n";
                $flag = true;
            }

        array_walk($keys, array($this, 'download_fix'));
        echo implode(";", array_values($keys)) . "\n";
        }

        
        mysql_close();
    }

?>


Dit werkt icm. met firefox prima en op mijn pc ook met IE

Maar als ik op een andere PC met IE probeer om het direct te openen, dan vraagt ie of een in .php bestand wil downloaden.

Heeft iemand hier een oplossing voor?

Ik besef dat mijn vraag niet erg duidelijk is, maar hoop toch dat iemand mij verder kan helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:43:34
 

17/03/2006 19:01:00
Quote Anchor link
En wat als je het als application/csv verstuurd?
 
Bo az

Bo az

17/03/2006 21:06:00
Quote Anchor link
Blijft, heb ookal application/excel geprobeerd en nog een paar.
 

17/03/2006 23:20:00
Quote Anchor link
Misschien iets meer headers meegeven?

Tot nu toe heeft dit script: http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/244/ altijd bij mij gewerkt
 
Bo az

Bo az

18/03/2006 12:41:00
Quote Anchor link
Jah!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header("Cache-control: private");
?>

Als ik dat toevoeg, dan werkt het!

thx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.