cURL gebruiken om een video file te posten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Allard Keij

Allard Keij

08/07/2016 15:20:19
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb even wat algemeen advies nodig over cURL.

Ik ben momenteel een website aan het maken waar gebruikers een video kunnen uploaden met een titel en omschrijving. Vervolgens wil ik deze video door een script op meerdere videonetwerken laten zetten.

Kortom het idee is dat je een video 1 keer upload in mijn webomgeving en vervolgens een script de video overpakt en deze weer upload naar verschillende netwerken. Ik zal als voorbeeld pakken Youtube, Vimeo en Daily motion.

Zelf heb ik in gedachten om hier cURL voor te gaan gebruiken. Hoe precies dat weet ik nog niet dat wil ik graag uitzoeken maar ik zou dan graag advies willen of dit uberhaupt mogelijk is. Zoniet wat raad je me wel aan om dit voor elkaar te krijgen?

Ook vraag ik me af hoe ik dit scriptje ( mocht ik het dus gemaakt krijgen ) het beste kan laten runnen. Ik heb eventueel een VPS ter beschikking die 24//7 zal draaien. Zal ik dan beter kunnen werken met een cronjob of gewoon een php pagina maken die checkt voor nieuwe videos. Zodra er een nieuwe video is deze uploaden en vervolgens weer terug in "check for video" modus @ elke 5 sec o.i.d.?

Houd er dus wel rekening mee dat het script moet kunnen herkennen of de video ook daadwerkelijk is ge-upload. Daarna moet er namelijk op de "Post video" knop gedrukt worden. Daarom vraag ik me ook af of dit mogelijk is met cURL. Er zijn namelijk wel enkele punten om te checken of de video klaar is met uploaden ( bijvoorbeeld de tekst "Video successfully uploaded".

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 08/07/2016 15:22:55 door Allard Keij
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:39:35
 
Michael -

Michael -

08/07/2016 16:06:56
Quote Anchor link
Wil je een service voor iedereen of een service voor jezelf?

Je kunt namelijk met API's wel een video uploaden door zelf een account aan te maken en een API key aan te maken, maar je kunt niet zomaar een video op mijn youtube account plaatsen zonder mijn gebruikersnaam, wachtwoord en api keys (gelukkig niet!)
https://developers.google.com/youtube/v3/guides/uploading_a_video
https://developers.google.com/youtube/v3/code_samples/php#upload_a_video
https://developer.vimeo.com/api/upload/videos
https://developer.dailymotion.com/api

Edit:
Verkeerde link naar Youtube API (Code voor Python i.p.v. PHP)
Gewijzigd op 08/07/2016 16:13:14 door Michael -
 
Allard Keij

Allard Keij

08/07/2016 17:34:50
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie!

Nope het is uiteindelijk bedoeld voor overige gebruikers. Het betreft ook websites zonder API ( de opgenoemde waren als voorbeeld ).

De gebruikersnaam en het wachtwoord zullen bekend zijn in het systeem. Wat ik ook vergeet te vermelden is dat er inderdaad ook ingelogd moet worden voordat er een video geplaatst kan worden.

Ik begin dus erg te twijfelen of cURL/php wel een optie is en of dit niet gecodeerd moet worden met een andere taal.
Gewijzigd op 08/07/2016 17:36:34 door Allard Keij
 
Michael -

Michael -

08/07/2016 17:54:40
Quote Anchor link
Uit veiligheid is dit niet mogelijk buiten om de API. Dat betekent dat je gebruikers moet vragen om een API Key aan te vragen en deze in te vullen op jouw website samen met de gebruikersnaam en wachtwoord. Dan heb je toegang tot alle mogelijkheden die de API bied zoals uploaden, verwijderen, etc. Of mensen dit willen en of je dit van mensen wilt vragen betwijfel ik. Het ligt niet aan de kracht van curl/php dus met een andere taal kom je even ver.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.