current page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 13:54:46
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een simple menu, en daar wil ik dat de sectie waar je aanwezig ben dikgedrukt word. Het gaat om een dynamic page en dus bestaat het menu uit een pagina en niet uit verschillende. Is het dus mogelijk om bij dynamic page te weergeven op welke pagina je bent?

Gr. Klaas
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:06:28
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:38:42
Quote Anchor link
Ja dat is mogelijk, bijvoorbeeld met PHP of Javascript. Je zou dan de informatie uit de URI moeten trekken en dan toetsen wanneer je het menu hebt.

Gegeven URI: index.php?page=fiets

menu items:
Home
Fiets
Aardbei

-- Dan kijk je naar welke pagina je nu zit, bij PHP doormiddel van de $_GET['page'] en zet je dat af op het menu.

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$page
= $_GET['page'];
?>

<ul>
<li <?if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=home">Home</a></li>
<li <?if(($page=='fiets')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=fiets">Fiets</a></li>
<li <?if(($page=='aardbei')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?><a href="?page=aardbei">Aardbei</a></li>
</ul>


Edit: Sorry voor de opmaak, hij pakt code automatisch helaas... :(
Gewijzigd op 04/07/2011 18:26:22 door Kevin Ellen
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 18:09:52
Quote Anchor link
Dank je voor je mooie uitleg, ga nu proberen om het werkend te krijgen maar dat zal vast lukken!
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:13:16
Quote Anchor link
Klaas, het lijkt lastiger dan dat het is. Geef het een draai, en mocht het niet werken; laat dan hier wat code zien en zullen we kijken waar het fout gaat. Vanavond ben ik thuis, dus kan ik even koekeloeren.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/07/2011 18:21:19
Quote Anchor link
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:26:43
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 04/07/2011 18:21:19:
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
Cheers :) Stuk beter nu ;)
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 20:27:38
Quote Anchor link
Doe denk ik toch iets fout, zouden jullie er nog eens naar kunnen kijken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>NinetyTwo</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="nav.css">
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="topbar">
    <div id="nav">
    <div id="home">
    <div <?php if(($page=='home')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=home">Home</a>
    </div>
    <div id="reviews">
    <div <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=reviews">Reviews</a>
    </div>
    <div id="forum">
    <div <?php if(($page=='forum')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='forum')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=forum">Forum</a>
    </div>
    <div id="games">
    <div <?php if(($page=='games')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='games')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=games">Games</a>
    </div>
    <div id="events">
    <div <?php if(($page=='events')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='events')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=events">Events</a>
    </div>
    <div id="aboutus">
    <div <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=aboutus">About us</a>
    </div>    
    </div>
    <div id="member">
    <form action='loginproces.php' method='POST'>
      Username: <input type='text' name='username'>
      Password: <input type='password' name='password'>
      <input type='submit' value='login'>
    </form>
    </div>
    </div>
    <div id="bottombar">
    <div id="logo">
    <img src="img/NinetyTwo_logo2.png" width="120" height="60">
    </div>
    <div id="rightsidelogo">
    <?php include("Swiffy output.htm"); ?>
    </div>
    </div>
</div>
<?php
    if (!empty($_GET['p'])) {
        $pages_dir = 'pages';
        $pages = scandir($pages_dir, 0);
        unset($pages[0], $pages[1]);
        
        $p = $_GET['p'];
        
        if (in_array($p.'.inc.php', $pages)) {
            include($pages_dir.'/'.$p.'.inc.php');
        }
else {
            echo 'Sorry, page not found.';
        }
        }
else {
            include($pages_dir.'/home.inc.php');
    
        }

    ?>

</body>
</html>


Toevoeging op 05/07/2011 15:03:03:

Het is me gelukt door middel van dit stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $p = $_GET['p']; if(($p=='home')){echo'class="active"';}else{echo'class="inactive"';}?>

Er zaten een paar foutjes in de code van kevin maar ik snap nu wel php weer een stukje beter. Bedankt!

edit: er kan een slotje op.
Gewijzigd op 05/07/2011 15:03:47 door Klaas Achterdam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.