current page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 13:54:46
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een simple menu, en daar wil ik dat de sectie waar je aanwezig ben dikgedrukt word. Het gaat om een dynamic page en dus bestaat het menu uit een pagina en niet uit verschillende. Is het dus mogelijk om bij dynamic page te weergeven op welke pagina je bent?

Gr. Klaas
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:57:43
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:38:42
Quote Anchor link
Ja dat is mogelijk, bijvoorbeeld met PHP of Javascript. Je zou dan de informatie uit de URI moeten trekken en dan toetsen wanneer je het menu hebt.

Gegeven URI: index.php?page=fiets

menu items:
Home
Fiets
Aardbei

-- Dan kijk je naar welke pagina je nu zit, bij PHP doormiddel van de $_GET['page'] en zet je dat af op het menu.

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$page
= $_GET['page'];
?>

<ul>
<li <?if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=home">Home</a></li>
<li <?if(($page=='fiets')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=fiets">Fiets</a></li>
<li <?if(($page=='aardbei')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?><a href="?page=aardbei">Aardbei</a></li>
</ul>


Edit: Sorry voor de opmaak, hij pakt code automatisch helaas... :(
Gewijzigd op 04/07/2011 18:26:22 door Kevin Ellen
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 18:09:52
Quote Anchor link
Dank je voor je mooie uitleg, ga nu proberen om het werkend te krijgen maar dat zal vast lukken!
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:13:16
Quote Anchor link
Klaas, het lijkt lastiger dan dat het is. Geef het een draai, en mocht het niet werken; laat dan hier wat code zien en zullen we kijken waar het fout gaat. Vanavond ben ik thuis, dus kan ik even koekeloeren.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/07/2011 18:21:19
Quote Anchor link
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:26:43
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 04/07/2011 18:21:19:
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
Cheers :) Stuk beter nu ;)
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 20:27:38
Quote Anchor link
Doe denk ik toch iets fout, zouden jullie er nog eens naar kunnen kijken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>NinetyTwo</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="nav.css">
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="topbar">
    <div id="nav">
    <div id="home">
    <div <?php if(($page=='home')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=home">Home</a>
    </div>
    <div id="reviews">
    <div <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=reviews">Reviews</a>
    </div>
    <div id="forum">
    <div <?php if(($page=='forum')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='forum')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=forum">Forum</a>
    </div>
    <div id="games">
    <div <?php if(($page=='games')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='games')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=games">Games</a>
    </div>
    <div id="events">
    <div <?php if(($page=='events')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='events')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=events">Events</a>
    </div>
    <div id="aboutus">
    <div <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=aboutus">About us</a>
    </div>    
    </div>
    <div id="member">
    <form action='loginproces.php' method='POST'>
      Username: <input type='text' name='username'>
      Password: <input type='password' name='password'>
      <input type='submit' value='login'>
    </form>
    </div>
    </div>
    <div id="bottombar">
    <div id="logo">
    <img src="img/NinetyTwo_logo2.png" width="120" height="60">
    </div>
    <div id="rightsidelogo">
    <?php include("Swiffy output.htm"); ?>
    </div>
    </div>
</div>
<?php
    if (!empty($_GET['p'])) {
        $pages_dir = 'pages';
        $pages = scandir($pages_dir, 0);
        unset($pages[0], $pages[1]);
        
        $p = $_GET['p'];
        
        if (in_array($p.'.inc.php', $pages)) {
            include($pages_dir.'/'.$p.'.inc.php');
        }
else {
            echo 'Sorry, page not found.';
        }
        }
else {
            include($pages_dir.'/home.inc.php');
    
        }

    ?>

</body>
</html>


Toevoeging op 05/07/2011 15:03:03:

Het is me gelukt door middel van dit stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $p = $_GET['p']; if(($p=='home')){echo'class="active"';}else{echo'class="inactive"';}?>

Er zaten een paar foutjes in de code van kevin maar ik snap nu wel php weer een stukje beter. Bedankt!

edit: er kan een slotje op.
Gewijzigd op 05/07/2011 15:03:47 door Klaas Achterdam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.