Cursus Dynamische website maken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bernardo

Bernardo

14/07/2005 14:54:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb echt al heel internet afgezocht maar ik kan geen bruikbare informatie vinden over het maken van een dynamische website.

Het enige wat er op te vinden is over variabelen e.d.
Maar dat zoek ik niet, ik wil een website maken in php en niet weet ik veel wel niet.

Gewoon een simpele uitleg over dynamische websites. Je weet wel .. niet meer linken met *.html maar naar *.php?id=24354

dat zoek ik... kan het nergens vinden ,.. iemand suggesties?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:20:38
 
Frank

Frank

14/07/2005 15:18:00
Quote Anchor link
Kijk eens bij de tutorials, daar staat veel bruikbare informatie voor het maken van een dynamische website. Een dynamische website is overigens wel iets anders/meer dan een hyperlink dit lijkt op *.php?id=24354 ....

Veel plezier!
 
Jelmer -

Jelmer -

14/07/2005 15:22:00
Quote Anchor link
Pak eens een heel simpel script, een gastenboek ofzo, en ga daarvan de code eens zitten bekijken, en ook een werkende demo, om te zien wat alles doet. Funcities, en standaardvariablen kan je opzoeken op http://www.php.net.
 
Bernd

Bernd

14/07/2005 15:32:00
Quote Anchor link
Beste,


Voor het leren maken van dynamische websits kan ik je het boek: "Dynamische websites met PHP" aanraden, het is uitgegeven door easy computing en geschreven door Ward van der Put. Het boek bevat 352 paginas en enorm veel praktijk voorbeelden. Hij bespreekt HTML, XML, CSS, JavaScript, PHP en MySQL.
Voor meer details:

Bol.com:
http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start;sid=u_X3wHH2oEb35zMg2UfJ95EuIqpoc9NwFpI=?BOL_OWNER_ID=1001004002079729&Section=BOOK&lgl=1&plid=&lgl_BOL_OWNER_ID=1&lgl_Section=1

Computerboek.nl:
http://www.computerboek.nl/boekeninfo.asp?CODE=9045151763954465

Veel succes!

Groeten,

Bernd F.
Gewijzigd op 14/07/2005 15:36:00 door Bernd
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/07/2005 16:33:00
Quote Anchor link
Zeer simpel voor beeld.
Aanduiden dat je php gebruikt doe je door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? of [code]<?php en die moet je afsluiten met ?> of ?>
.

simpel voorbeeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?  // php openen...
 

$id = $_GET['id']; // met $ kan je een variabele vast stellen. met $_GET krijg je bijvoorbeeld www.***.nl/index.php?id=3. $_GET[id] is dan 3.
// als je de tutorials op deze website leest kom je vast meer te weten


if($id == ""){
$inc = "home.php";
}

elseif($id == "1"){
$inc = "pagina1.php";
}


include($inc); // include is een andere pagina erbij halen...
?>
 
Bernardo

Bernardo

15/07/2005 15:39:00
Quote Anchor link
Bedankt voor al jullie reacties!
 
Mitch X

Mitch X

15/07/2005 16:37:00
Quote Anchor link
Lapidi :O

Wat 'n smerige if :P, en je weet toch dat getallen niet tussen quotes horen?
En dat switch() hier veel handiger is?
Gewijzigd op 15/07/2005 16:37:00 door Mitch X
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/07/2005 16:57:00
Quote Anchor link
ja, ik ken geen switch() :p
denk dat ik maar even ZOEK -> TUT -> SWITCH()
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/07/2005 18:32:00
Quote Anchor link
interresant die Switch() :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.