Custom fields in Laravel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Back-end Developer in ons innovation t

Bedrijfsomschrijving Namens één van mijn betere klanten, gevestigd in de omgeving van Amstelveen, ben ik op zoek naar een ervaren Senior Back-end Developer met minimaal vier jaar werkervaring. Je komt terecht in een echte developmentorganisatie, waarbinnen momenteel ruim 40 enthousiaste mannen en vrouwen dagelijks werken aan de ontwikkeling van complexe applicaties, die veelal webbased zijn. Deze applicaties worden gebruikt door zowel grote als kleine organisaties in zowel binnen- als buitenland en zijn bedoeld om bedrijven te ondersteunen in alles wat te maken heeft met financiën. Zo levert deze organisatie standaard- en maatwerkapplicaties waarbinnen bedrijven bijvoorbeeld al hun zaken omtrent salarishuishouding

Bekijk vacature »

Jorn Reed

Jorn Reed

01/02/2020 17:39:29
Quote Anchor link
Ik heb wel eens ACF custom fields gebruikt in wordpress, om makkelijk gegevens op een pagina te plaatsen waarvan ik er maar 1 nodig heb, denk aan een locatie, adres of telefoon nummer.
Nu ben ik bezig met een Laravel project. Natuurlijk kan ik models maken om data in te laden in een controller en naar de view, maar voor 1 simpel iets ga je geen model maken lijkt mij. Daarom dacht ik is er een laravel library die makkelijk single values kan opslaan of kan ik beter een model maken 'customFields' vervolgens die inladen in een controller bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
   public function index(){
     $customFields = customFields::all();
    
     $fields = [];

     foreach($customFields as $customField){
        $field[$customField['name']] = $customField['value'];
     }
   }


vervolgens in de view hoef ik dan niks te loopen, en doe ik bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    <p>{{$field['location']}}</p>


Is dat de beste manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/08/2021 10:20:44
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/02/2020 00:22:23
Quote Anchor link
Misschien heb je hier iets aan? https://laravel-news.com/laravel-model-settings
 
Jorn Reed

Jorn Reed

02/02/2020 17:28:57
Quote Anchor link
Ja dat is denk precies wat ik zoek! Gewoon alle data velden waarvan er maar 1 nodig is in 1 database table kolom word opgeslagen in een json object!
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.