DA Password Protected Directories via PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Douwe

Douwe

24/06/2008 18:35:00
Quote Anchor link
[Ik weet niet in welke categorie dit hoort, dus plaats ik het maar hier.]

Jullie kennen misschien het Password Protected Directories-onderdeel van DirectAdmin wel.
Ik weet dat dit gewoon een GUI is voor .htaccess en .htpasswd, maar hebben jullie enig idee hoe ik nieuwe Password Protected Directories kan toevoegen via PHP? En dan dus met User en Password?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:28:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2008 19:03:00
Quote Anchor link
www.htpasswd.nl

Het passwoord zelf in met crypt() gedaan.
 
Douwe

Douwe

24/06/2008 19:08:00
Quote Anchor link
Danke schön :)
Kun je eigenlijk met PHP .htaccess en .htpasswd aanpassen? Of zijn die beschermd door de server? (Ik heb nu even geen tijd om zelf te testen...)
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

24/06/2008 19:24:00
Quote Anchor link
Als je het 777 rechten geeft kan dat ja, of als je het bestand met php hebt gemaakt, kan je het ook gewoon bewerken.
 
Douwe

Douwe

24/06/2008 20:13:00
Quote Anchor link
Okay, danke :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2008 21:18:00
Quote Anchor link
brie schreef op 24.06.2008 19:24:
Als je het 777 rechten geeft kan dat ja, of als je het bestand met php hebt gemaakt, kan je het ook gewoon bewerken.

Waarom ALLE rechten :?

Ik zou maar 755 gebruiken.
 
Douwe

Douwe

24/06/2008 21:33:00
Quote Anchor link
Is het eigenlijk slimmer altijd 755 ipv 777 te gebruiken? In alle handleidingen bij dingen als phpBB, WordPress, etc. wordt 777 genoemd, is 755 even goed voor write-access van de server?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.