dag van deze week uit tabel halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pierre Web

Pierre Web

31/12/2017 10:30:23
Quote Anchor link
Hallo

Op
Ik wil de dagen (maandag , dinsdag enz) van deze week ophalen uit tabel.

Voor bijv. dinsdag gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
  <?php //Dinsdag
         $dinsdag = date( 'Y-m-d', strtotime( 'tuesday this week' ) );
        
$flyer_dinsdag = $mysqli->query("SELECT image FROM `$tabel`
WHERE datum = '$dinsdag'  AND image != ''"
)->fetch_object()->image;
?>

echo $dinsdag;
// Resultaat is fout > 25dec (maandag)

2e optie
<?php
$test_dag
= $mysqli->query("SELECT datum FROM `$tabel`
WHERE DAYOFWEEK(datum) = 5 AND image != ''"
)->fetch_object()->datum;
echo $test_dag
 ?>

// resultaat 5-12 (maar is volgende week)

Waarschijnlijk gaat het op zondag fout omdat dit als  1e dag van de week wordt gezien i.p.v maandag
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:06:18
 
Jacco Engel

Jacco Engel

02/01/2018 12:11:16
Quote Anchor link
Als ik de vraag goed begrijp zou deze query moeten geven wat je verwacht :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT datum FROM `$tabel`
WHERE WEEKDAY(datum) = 5 AND WEEK(datum,1)=WEEK(NOW(),1) AND image != ''


Gek genoeg begint weekday wel op maandag.
De mode (tweede argument van week) moet je even naar kijken om te kijken welke het beste bij je wensen aansluit :
https://www.w3resource.com/mysql/date-and-time-functions/mysql-week-function.php
 
Pierre Web

Pierre Web

02/01/2018 13:25:34
Quote Anchor link
Bedankt voor antwoordt,

In jou geval wordt zaterdag uit week 1 opgehaald ,als ik het goed zie.
(0 = Monday, 1 = Tuesday, 2 = Wednesday, 3 = Thursday, 4 = Friday, 5 = Saturday, 6 = Sunday.)

Ik heb voor elke dag een query die moet dus de gegevens uit actuele maandag ophalen (van actuele week}, de 2e query actuele dinsdag enz.

Ik heb al heel veel opties geprobeerd , maar op zondag gaat het dus mis, omdat dit de eerste dag van week is en niet zo als ik het wil op maandag/
Gewijzigd op 02/01/2018 13:39:40 door Pierre Web
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.