dahboard meter vullen met PHP variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel ja

Roel ja

02/09/2020 13:12:07
Quote Anchor link
Ik heb een code laten schrijven om bezoekers aantallen te tellen vanuit 1 of meerder camera's.
Het script is zo gemaakt dat ik nu visueel een getal zichtbaar krijg op een web pagina.
Ik wil het graag visueel wat mooier maken door dit getal te verwerken in een meter met een wijzer.
In mijn index pagina wordt het aantal weergeven door $binnen waarbij de rekensom van in- en uitgaande bezoekers al is verwerkt.

Ik wil dus dit aantal ook weergeven in een meter naast het getal.
Tevens zou ik graag de kleur van de tekst veranderen als het tussen bepaalde waardes ligt. Dus bijvoorbeeld groen bij 0-100 aanwezigen, oranje bij 101-200 aanwezigen en rood boven de 200 of iets dergelijks.

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen om dit voor elkaar te krijgen. Moet ik hier voor een CSS aanmaken en de rest in de php code verwerken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:27:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/09/2020 13:51:23
Quote Anchor link
Ja, de stijl kan je in CSS doen, met ee class. En aan de hand van het aantal kan je met PHP bepalen welke class hij moet tonen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/09/2020 13:55:53
 
Roel ja

Roel ja

02/09/2020 14:06:34
Quote Anchor link
bedankt. de google charts gauge krijg ik op mijn pagina. Alleen hoe kan ik nu aangeven dat hij de waarde uit mijn $binnen gaat lezen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/09/2020 14:38:20
Quote Anchor link
Dat kan je toch echoën in je script?
 
Roel ja

Roel ja

02/09/2020 15:41:40
Quote Anchor link
kun je me nog een zetje de goede richting in geven? ik heb namelijk geen idee waar ik naar moet verwijzen dan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/09/2020 16:20:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $binnen; ?>


En dat op de juiste plek in je javascript.
Gewijzigd op 02/09/2020 16:20:51 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/09/2020 21:35:12
Quote Anchor link
Mogelijk wil topicstarter ook dat dit dynamisch (over tijd) verandert?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.