Data meesturen met een href statement ( bij gebrek aan beter!)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

09/04/2013 16:34:46
Quote Anchor link
LS,

Ik heb op een webpagina een aantal "Hotspots" gemaakt. Zie hieronder. Als ik op een hotspot klik dan kan ik met een href statement naar een andere webpagina gaan. Echter wil ik dat ik daarbij een variabele kan meesturen. Ik heb geprobeerd dit met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$SESSION
['$Boekjaar'];
?>

voor elkaar te krijgen, maar dat lukt niet.

Hoe kan ik een variabele meegeven als ik naar een andere pagina ga?

Mogelijk dat er een veel betere manier is dan b.v. met hotspots te werken, ook dat hoor ik dan graag.

<map name="Map2">
<area shape="rect" coords="472,21,545,43" href="/Intranet/Intranet_......._Euro.php">
<area shape="rect" coords="550,21,640,43" href="/Intranet/Intranet_......._Euro.php">
<area shape="rect" coords="202,0,295,21" href="/Intranet/Intranet_......_Euro.php">
</map>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:27:02
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/04/2013 16:48:37
Quote Anchor link
Carl,

je kunt een GET variabele meegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
href="test.php?naam=Carl&leeftijd=35"


dan kun je dat in test.php als volgt uitlezen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if(isset($_GET['naam']))
   echo 'hallo ' . $_GET['naam'] . '<br/>';
if(isset($_GET['leeftijd']))
   echo 'uw leeftijd is: ' . $_GET['leeftijd'] . '<br/>';
?>
 
Bart V B

Bart V B

09/04/2013 16:49:37
Quote Anchor link
Je php deel klopt niet.
Het is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['$boekjaar'];
?>

Waar ik me afvraag of $boekjaar een variabele is, want dan moet ie buiten de quotes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
[$boekjaar];
?>

Dan zou je hem met een loopje moeten uitlezen, want dan is/word het een array().
 
Erwin H

Erwin H

09/04/2013 16:56:00
Quote Anchor link
Vergeet ook niet session_start() aan te roepen voordat je een sessie waarde probeert te gebruiken (zowel bij instellen, als bij uitlezen). Dit hoef je maar 1 keer te doen per script executie, maar doe je het niet dan is de $_SESSION array niet beschikbaar.
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

09/04/2013 17:10:29
Quote Anchor link
Frank,

fantastisch. Ik heb het e.e.a. aangepast, maar met jouw oplossing werkt het perfect. Bedankt voor het compliment: Leeftijd=35 :)

Bart V B, ook bedankt voor het reageren. Het is op zich geen variabele vanuit de pagina waar ik het plaats. In de pagina waarin ik het uitwerk weer wel, maar dat wordt anders opgelost/bewerkt.

Bedankt voor de snelle oplossing.

P.S. is er een korte definitie van "isset" in de code? Wat doe dit statement eigenlijk?
 
Bart V B

Bart V B

09/04/2013 17:16:22
Quote Anchor link
Even door translate gehaald: Bepalen of een variabele is ingesteld en niet NULL is .
Met andere woorden:
Als variabele is geset, en niet gelijk is aan NULL
{
Dan doe ik er wat mee..
}

Andersom kan ook dan gebruik je een ! teken
Dan krijg je iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if( !isset($var) && trim($var) == '' )
{

   // hey een voutmelding ;)
}
?>
Gewijzigd op 09/04/2013 17:19:18 door Bart V B
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

09/04/2013 17:19:40
Quote Anchor link
Dag Bart,

Bedankt voor de uitleg. Is me helemaal duidelijk.

Op naar de volgende programmeer uitdaging.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.