data op pagina weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud

ruud

18/10/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een fotoalbum. Ik heb een pagina waarop alleen de foto's staan, maar nou wil ik ook een pagina hebben waarop meer informatie over de foto staat (foto + datum + commentaar). Ik wil niet voor elke foto een aparte pagina aanmaken. Kan dit automatisch? Ik had al een voorbeeld gevonden, alleen dat werkte me een .inc.php bestand.

Ik bedoel dus dat je een pagina krijgt dat bij de URL eindigt op het id (bijvoorbeeld http://www.blablabla.nl/foto/fotodetail.php?id=1). En dat dan op de pagina fotodetail.php?id=1 extra informatie wordt weergeven die bij ID = 1 hoort.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:37:39
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/10/2007 21:05:00
Quote Anchor link
Ja, dan maak je gewoon op de pagina waar alleen de foto's staan een hyperlink van elk plaatje met het id er in.
 
Ruud

ruud

18/10/2007 21:06:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/10/2007 21:16:00
Quote Anchor link
Op de plaatjespagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
    <a href="image_details.php?id=1"><img src="plaatje1.jpg" /></a>
    <a href="image_details.php?id=2"><img src="plaatje2.jpg" /></a>
    <a href="image_details.php?id=3"><img src="plaatje3.jpg" /></a>
    <a href="image_details.php?id=4"><img src="plaatje4.jpg" /></a>
    <a href="image_details.php?id=5"><img src="plaatje5.jpg" /></a>
</body>
</html>

op de detailspagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
    <?php
        if (isset ($_GET['id'])) {
            if (ctype_digit ($_GET['id'])) {
                $sql = "
                    SELECT veld1, veld2
                    FROM fotos
                    WHERE id = "
. $_GET['id'];
                // hierna query uitvoeren en resultaat fetchen
            }
        }

    ?>

</body>
</html>
 
Ruud

ruud

18/10/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Ja zoiets wil ik dus. Alleen nou wil ik alleen nog op de plaatjespagina dat de img src uit een database komt. Dat de img src bij een bepaald id hoort. id 1 = image1.jpg. id 2 = image2.jpg, etc. Dat dit alles uit een database wordt gehaald. Hoe doe je daT?
 
Unknown unknown

unknown unknown

18/10/2007 22:19:00
Quote Anchor link
Doet jan al voor je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$sql
= "
                    SELECT veld1, veld2
                    FROM fotos
                    WHERE id = "
. $_GET['id'];
Dus
while($result = mysql_fetch_object($sql)){
print $resultaten->veld 2;
//Geeft bijvoorbeeld terug: images/plaatje1.jpg
?>

Dan print je er ff <img src voor enzo... ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.