data plaatsen in tabel

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

15/12/2010 08:49:52
Anchor link
data word niet geplaatst in tabel intresse wel in test
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?php

if (isset($_POST['actie'])) {
    
    $naam = $_POST['n'];                      // Naam lezen uit formulierveld 'n'
    $hoe = $_POST['h'];                     // Hoe lezen uit formulierveld 'h'
    $telefoon = $_POST['t'];                 // telefoon lezen uit formulierveld 't'
    $emailadres = $_POST['e'];             // E-mailadres lezen uit formulierveld 'e'
    $paswoord = $_POST['w'];               // Paswoord lezen uit formulierveld 'w'
    $emailadres = strip_tags($emailadres); // HTML-tags en PHP-code verwijderen
    $paswoord = strip_tags($paswoord);       //HTML-tags en PHP-code verwijderen
    $paswoord = trim($paswoord);           // Witruimte aan het begin en einde verwijderen
    $emailadres = trim($emailadres);       // Witruimte aan het begin en einde verwijderen
    
    if (strlen($paswoord) < 4){
    $melding = "Uw paswoord moet uit minimaal 4 karakters, <br/>en maximaal 8 karakters bestaan";}
    if (strlen($paswoord) >8){
    $melding = "Uw paswoord moet uit minimaal 4 karakters,<br/>en maximaal 8 karakters bestaan";}
    

    if (strlen($emailadres) > 50) {
        $melding  = "Het e-mailadres <strong>$emailadres</strong> is te lang. ";
        $melding .= "Gebruik een e-mailadres van maximaal 50 tekens. ";
    }
else {
        require_once('is_email.inc.php');      // Functie is_email() insluiten
        if (is_email($emailadres)) {           // E-mailadres controleren met de functie is_email()
            $actie = $_POST['actie'];          // Uit te voeren actie bepalen
            if ($actie === "Aanmelden" or $actie === "Afmelden") {

                // SQL-query definiëren:
                if ($actie == "Aanmelden") {
                    $sql         = "SELECT * FROM intresse WHERE email = '$emailadres';";
                    
                  
                }

                
                

                // Constanten voor mysql_connect() insluiten:
                require_once('mysql_connect.inc.php');
                // Databaseverbinding openen:
                $verbinding = mysql_connect(MYSQL_SERVER, MYSQL_GEBRUIKERSNAAM, MYSQL_WACHTWOORD) or die("Verbinding mislukt: " . mysql_error());
                // Database 'test' selecteren:
                mysql_select_db("smartinvpol") or die("Kon de database niet openen: " . mysql_error());
                // Query zonder resultaatset uitvoeren:
                $result = mysql_query($sql) or die("Query mislukt: " . mysql_error());
                $row=mysql_fetch_array($result);
                if(!empty($row)){echo("bestaat al");}
                else{

        // OK, Query opbouwen
        $query = "INSERT INTO intresse (naam,telefoon,email,wachtwoord,hoe) ";
        $query .= "VALUES ('$naam', '$telefoon', '$emailadres', '$paswoord', '$hoe')";
        $query = "INSERT INTO test (email,wachtwoord) ";
        $query .= "VALUES ('$emailadres', '$paswoord')";
        $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
        $tekst = "Bedankt voor uw aanmelding.<br>
            U kunt nu <a href=\"login.php\">inloggen</a>"
;
        die ($tekst);
    }

                // Databaseverbinding sluiten:
                mysql_close($verbinding);

            }
else {
                // Deze situatie kan zich alleen voordoen als er met het formulier is geknoeid.
                $emailadres  = htmlentities($emailadres, ENT_QUOTES);
                $melding     = 'Er is een onbekende fout opgetreden. ';
                $melding    .= 'Controleer het e-mailadres en klik op Aanmelden of Afmelden. ';
            }
        }
else {
            $emailadres = htmlentities($emailadres, ENT_QUOTES);
            // Foutmelding afhankelijk van de lengte van het e-mailadres:
            if (strlen($emailadres) < 1) {
                $melding = "U moet een <strong>e-mailadres</strong> invoeren. ";
            }
else {
                $melding  = "<strong>$emailadres</strong> is geen geldig e-mailadres. ";
                $melding .= "Verbeter het e-mailadres of voer een ander e-mailadres in. ";
            }
        }
    }
}
else {
    $emailadres = "";
    // Algemene instructies weergeven:
    $melding  = "Voer uw e-mailadres in en kies een paswoord<br> ";
    $melding .= "Bent u reeds geregistreerd, dan kun u hier <a href= \"login.php\">inloggen</a>. ";
}


 
?>
[/img]
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:42:47
 

15/12/2010 09:04:57
Anchor link
Neem alsjeblieft een beginnershandleiding php door.
En daarna SQL.
 
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

15/12/2010 09:33:22
Anchor link
bedankt voor raad heb het gezien was foutje die test
 
Chris -

Chris -

15/12/2010 10:14:26
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.