Data toevoegen in tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars

lars

22/10/2008 17:18:00
Quote Anchor link
Beste,
Hoe kan ik zonder phpmyadmin dit toevoegen in een tabel?

INSERT INTO `MIJNDATABASE`.`pagina` (
`id` ,
`paginatitel` ,
`paginatekst`
)
VALUES (
'1', 'De titel van de link', 'inhoud'
);

ik heb geen toegang tot phpmyadmin maar wel ftp dus is er een mogelijkheid om dit toe te voegen in de database door middel van een phpscript?

mvg.zerorocks01
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:23:04
 

22/10/2008 17:22:00
Quote Anchor link
Nee lars.


Iig niet 1-2-3 als je alleen ftp toegang hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Lars

lars

22/10/2008 17:25:00
Quote Anchor link
een vriend van mij zij dat het mogelijk was maar hij wist niet hoe ...
 
Lars

lars

22/10/2008 17:43:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 22.10.2008 17:22:
Nee lars.


Iig niet 1-2-3 als je alleen ftp toegang hebt.


hoe zou ik het dan moeten doen???
 
Henk PHP

Henk PHP

22/10/2008 17:44:00
Quote Anchor link
Via php kan het uiteraard. Maar dan moet jij wel die database in kunnen, dat lijkt me vanzelfsprekend.
 

22/10/2008 17:44:00
Quote Anchor link
Als je wat wilt toevoegen maak dan gebruik van edit: Afbeelding

Als je commandline toegang hebt kan je het via de commandline importeren...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/10/2008 17:47:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 22.10.2008 17:44:
Als je commandline toegang hebt kan je het via de commandline importeren...
Geen toegang tot phpmyadmin maar wel tot de commandline? Lijkt me sterk...

Maar wat is er mis met een simpel PHP scriptje schrijven waarin je een INSERT query uitvoert? Uiteraard zul je dan altijd nog de database connectie gegevens moeten bezitten, maar dat lijk me vanzelfsprekend.
 

22/10/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 22.10.2008 17:47:
Karl schreef op 22.10.2008 17:44:
Als je commandline toegang hebt kan je het via de commandline importeren...
Geen toegang tot phpmyadmin maar wel tot de commandline? Lijkt me sterk...

Dat leek mij ook, daarom begon ik er ook niet gelijk over....

Blanche schreef op 22.10.2008 17:47:
Maar wat is er mis met een simpel PHP scriptje schrijven waarin je een INSERT query uitvoert? Uiteraard zul je dan altijd nog de database connectie gegevens moeten bezitten, maar dat lijk me vanzelfsprekend.

Ik denk te moeilijk.... Dit is idd veel simpeler.
 
PHP erik

PHP erik

22/10/2008 18:00:00
Quote Anchor link
Is geen probleem. Gewoon een PHP scriptje met iets van mysql_query() maken en aanroepen en klaar.

Maar als je FTP toegang hebt kun je ook gewoon phpMyAdmin zelf er op zetten :D
 
Lars

lars

25/10/2008 12:53:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 22.10.2008 17:47:
Karl schreef op 22.10.2008 17:44:
Als je commandline toegang hebt kan je het via de commandline importeren...
Geen toegang tot phpmyadmin maar wel tot de commandline? Lijkt me sterk...

Maar wat is er mis met een simpel PHP scriptje schrijven waarin je een INSERT query uitvoert? Uiteraard zul je dan altijd nog de database connectie gegevens moeten bezitten, maar dat lijk me vanzelfsprekend.


Staat er zo een script op de site???
 
- -

- -

25/10/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Zoek naar SQL-Buddy. Stuk beter dan dat PMA..
 
Frank -

Frank -

25/10/2008 13:01:00
Quote Anchor link
Quote:
ik heb geen toegang tot phpmyadmin maar wel ftp dus is er een mogelijkheid om dit toe te voegen in de database door middel van een phpscript?
phpmyadmin is een PHP-scriptje en die kun je dus zelf op jouw server/webhosting neerzetten. Even de juiste gegevens in de config-file zetten en klaar is kees.

Wat al die vieze backticks ` in jouw query doen, is een groot raadsel, maar vroeg of laat gaan ze voor bugs zorgen. Sterkte!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/10/2008 14:09:00
Quote Anchor link
lars schreef op 25.10.2008 12:53:
Staat er zo een script op de site???
SQL Beginnershandleiding

Daar kun je wel een voorbeeldje van een INSERT query uithalen. Verder kun je daar ook precies vinden hoe je verbinding moet maken met een database.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.