data uit 1 form versturen naar 2 verschillende pagina's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anne G

Anne G

24/09/2020 16:48:36
Quote Anchor link
Hoe kan ik data verzameld in 1 form met 1 knop versturen naar diezelfde pagina maar ook naar een andere?
Of: hoe kan ik data verzameld in 1 form met 1 knop versturen naar een andere pagina maar ook gelijktijdig verdergaan naar een (2e) andere pagina?

Ik heb een quiz met een vraag per pagina.
Deze moet op de pagina zelf na te kijken zijn.
Er is een controleerknop en een volgende vraagknop.
Aan het eind van de quiz is een scorepagina en daar moet de input op elke vraag dus ook verzameld worden.

Hier de code van de vragen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<form action="vraag1.php" method="post">
    <main><p>1. vraag?</p>

<br><p><input type="radio" name="1" value="1" required="required"> antwoord 1</p><br>
<p><input type="radio" name="1" value="2" required="required"> antwoord 2</p><br>
<input type="submit" value="Controleren" class="button">
</form> <a href="vraag2.php" class="button">volgende vraag</a>

<p class="opmaakecho">
<?php
if($_POST['1']==1)
{

    echo "goed + uitleg";
}

if($_POST['1']==2)
{

    echo "fout + uitleg";
}


?>


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst.
Zie de Veelgestelde vragen voor meer uitleg over de UBB-codes.
Gewijzigd op 24/09/2020 16:51:27 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:55:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2020 16:55:40
Quote Anchor link
Waarom zou je eigenlijk voor elke vraag een aparte pagina maken?
Dit komt over als de DRY-methode: Dont Repeat Yourself.

Je kan beter een script maken waarin je alles in een keer afwerkt. met $_GET['step'] kan je dan aangeven bij welke stap je bent. Je zou dan ook PHP-sessie kunnen gebruiken om de antwoorden te verzamelen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2020 23:28:44
Quote Anchor link
>> Je zou dan ook PHP-sessie kunnen gebruiken om de antwoorden te verzamelen.

Of in een database je antwoorden verzamelen..

Sessies verlopen na enkele tientallen minuten inactiviteit. Dat hoeft niet perse verkeerd te zijn maar als je wil dat een gebruiker na een dag of langer verder kan werken met zijn vragenlijstje dan zijn sessies alleen niet toereikend.
Daartegen over hoef je bij sessies geen gebruikers van elkaar te onderscheiden maar met gebruik van een database moet dat weer wel. Je zou dan dus een soort van inlogsysteem erbij moeten maken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.