Data uit 2 tabellen gecombineerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

KrissCross

KrissCross

22/07/2008 14:48:00
Quote Anchor link
Ik heb in mijn database een tabel met berichten en een tabel met reacties. Nu wil ik een overzicht weergeven van de berichttitels met daarbij het aantal reacties op dat bericht. Ik heb dit altijd met meerder queries opgelost, maar was van mening dat dit ook in 1 query zou moeten kunnen.
Zo maakte ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
"SELECT
    berichten.titel,
    COUNT(reacties.id)
FROM
    berichten,
    reacties
WHERE
    (reacties.item = bericht.id)
GROUP BY
    reacties.id
ORDER BY
    berichten.id ASC"

?>

Dit levert echter geen resultaat. Geen error en geen output. Maar ik twijfel of ik de query zelf wel goed heb opgezet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door KrissCross
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:06:23
 

22/07/2008 15:02:00
 
KrissCross

KrissCross

22/07/2008 15:12:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 22.07.2008 15:02:

Moet dit ook met joins? Hoe moet mijn query er dan in hemelsnaam uitzien?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
"SELECT
    berichten.titel,
    COUNT(reacties.id)
FROM
    berichten
INNER JOIN reacties
    ON (bericht.id = reacties.item)
GROUP BY
    berichten.id
ORDER BY
    berichten.id ASC"

?>

Geeft hetzelfde resultaat als hierboven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door KrissCross
 
Spike Spade

Spike Spade

22/07/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Je voert de query helemaal niet uit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$sql
= " SELECT
               berichten.titel titel,
               COUNT(reacties.id) aantal
            FROM
               berichten
           INNER JOIN reacties
           ON (bericht.id = reacties.item)
           GROUP BY
               berichten.id
          ORDER BY
              berichten.id ASC"


$result = mysql_query($sql);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.