Data uit bestandje halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

30/03/2011 14:41:28
Quote Anchor link
Hallo mensen :)
Ik ben opnieuw (2e keer nu :P) begonnen met het proberen te scripten in PHP.

Ik krijg een foutmelding bij het volgende scriptje. het gaat over lijn 8, dus de fopen functie.

De foutmelding:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/a8820257/public_html/criminal/login.php on line 8

Het script:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
  if (!isset ($_COOKIE['jaspernl_account']))
    {

      $username = $_POST['username'];
      $password = $_POST['password'];
      
      $filename = "members/" . $username . ".dat"
      $database = fopen ($filename,"r");
      if (!$database)
        {

          $datastring = fread ($database,filesize ($filename));
          $data = explode (" ",$datastring);
        }

      else
        {
          echo ("Your account isn't exist!");
        }
    }

  else
    {
      echo ("You are already logged in!")
    }

?>


Ik weet het dat het niet is aangeraden om met files te werken, maar ik blijf hieraan hangen tot ik wat beter ben geworden (is wat handiger met bestanden lezen:P).

Weet iemand toevallig misschien iets over SQlite in PHP? Als dat zo is hoor ik het graag :D

Toevoeging op 30/03/2011 14:44:01:

Ik heb het gevoel dat ik iets fout doe met de puntjes rond $username, maar ik zou niet weten wat :<

1 puntje in PHP klopt toch voor het aan elkaar knopen van strings?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:51:20
 
Write Down

Write Down

30/03/2011 14:55:06
Quote Anchor link
php:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/a8820257/public_html/criminal/login.php on line 8


Vrij vertaald is dit: Omzetting-fout: verkeerde syntaxis, onverwachte variabele in ... op lijn 8.

Een variabele is simpelweg $var. De PHP-parser vertelt jou dus dat hij op lijn 8 geen variabele verwacht, in dit geval $database. Dan moet jij zelf nadenken waarom PHP die fout geeft. Simpel, je hebt de vorige lijn niet "afgesloten". Op lijn 7 ontbreekt een puntkomma (of om correct Nederlands te gebruiken: kommapunt).

Een goed idee om dit soort knullige fouten te vermijden is een goede editor te gebruiken. Deze zal tijdens het programmeren dit soort fouten direct al aangeven. Sommige editors zetten zelfs automatisch een kommapunt. Een goede editor, naar mijn mening, is NetBeans.
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

30/03/2011 15:08:39
Quote Anchor link
Ik ken netbeans, dat is net zoiets als blueJ toch, dat maakt alles wat je doet af?
Het is dus opgelost als ik op lijn 7 op het einde een ; zet o.0

Toevoeging op 30/03/2011 15:15:20:

Ok, nu heb ik het goed, maar nogsteeds een fout. Ditmaal opnieuw op lijn 8. De fout zegt dat het bestand niet bestaat (verwacht :P), maar hoe haal ik dit weg zonder de errorrports uit te zetten?

Toevoeging op 30/03/2011 15:16:01:

laat maar :P ik moet is_file gebruiken >_< ik vraag zulke dingen veel te snel :<
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

30/03/2011 15:17:20
 
Wesley PHP

Wesley PHP

30/03/2011 15:23:20
Quote Anchor link
Lijn 21 klopt ook niet er moet nog een ; achter
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

31/03/2011 21:32:12
Quote Anchor link
Ah ja, nu zie ik het >_<
Dat ; gedoe vind ik nogal vervelend om gelijk mee te beginnen :x maak ik veel fouten mee :(

Het probleem is opgelost :) Er kan een slotje op meneer mod.
 
Roel -

Roel -

31/03/2011 21:50:29
Quote Anchor link
Ze sluiten hier geen topics.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

01/04/2011 08:32:45
Quote Anchor link
PHP.net:
echo() is not actually a function (it is a language construct), so you are not required to use parentheses with it.

Vertaling:
Gebruik geen () bij een echo functie.
 

01/04/2011 08:39:03
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 01/04/2011 08:32:45:
(...)
Vertaling:
Gebruik geen () bij een echo functie.


Joris van Rijn op 01/04/2011 08:32:45:
PHP.net:
echo() is not actually a function (it is a language construct), so you are not required to use parentheses with it.


Verder kan het wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.