Data uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zie Foto

Zie Foto

27/08/2010 01:32:02
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met volgende vraag.

Als iemand inlogt wordt dit gecontroleerd en begint er een sessie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_register("txtgebruiker");
?>


Nu wil ik graag de pagina iets persoonlijker maken.
Er zou zo iets moeten komen van: "Welkom (txtnaamgebruiker) op onze website."
txtgebruiker is een nummer (bv: personeelsnummer).

Hoe kan ik de waarde van "txtgebruiker" die in mijn sessie zit eruit halen en zo de naam van de gebruiker op mijn site laten verschijnen?

Alvast bedankt

PS: Dit is mijn code die mijn sessie controleert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start();
if(!session_is_registered(txtgebruiker)){
header("location:checklogin.php");
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:58:59
 
Mick ForSure

Mick ForSure

27/08/2010 08:44:56
Quote Anchor link
ik neem aan dat je nu het personeelsnummer in je sessie hebt zitten?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['personeelsnummer'] = 'foo';
?>

dan kan je gewoon de waarde printen: print $_SESSION['personeelsnummer'];

??
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2010 08:46:00
Quote Anchor link
Session_register() en session_is_registered() zijn antiek. Gebruik de superglobal $_SESSION['...']. Wat betreft jouw vraag, lees de tutorials eens door op www.phptuts.nl.
 
Zie Foto

Zie Foto

28/08/2010 01:23:30
Quote Anchor link
Als ik je print zet krijg ik een nummer.
"Welkom 1 op je persoonlijke pagina."
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?print $_SESSION['personeelsnummer']; ?>

Ik zou een code moeten hebben die je personeelsnummer uit je sessie haalt en dan gaat zoeken in de database bij welke naam het nummer hoort.
Dat je dit uitkomt:
"Welkom Jos op je persoonlijke pagina."

Sorry SanThe Nvt, je hebt mij dit nogal is gezegd.
Maar mijn papa help mij een beetje met het schrijven van de website en ja ik heb het zo geleerd van hem, nog op de oude manier.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

28/08/2010 09:14:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT ... FROM ... WHERE personeelsnummer=".$_SESSION['personeelsnummer'];
?>
 
Zie Foto

Zie Foto

28/08/2010 12:57:33
Quote Anchor link
Het lukt ni zo direct..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT txtnaamgebruiker FROM gebruikers_regi WHERE personeelsnummer=".$_SESSION['txtgebruiker'];
?>


1ste had ik mijn connectie vergeten met mijn database dus voege ik die er met een glimlach aan toe. Maar toen ik mijn code online zetten stond er gewoon.
"Welkom op je persoonlijke pagina"

:(
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/08/2010 13:01:52
Quote Anchor link
Laat me je hele code eens zien van dit stuk en niet alleen de query
 
Jonathan de Vries

Jonathan de Vries

28/08/2010 14:05:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT txtnaamgebruiker FROM gebruikers_regi WHERE personeelsnummer='".$_SESSION['txtgebruiker']."'");
// controleren of de query gelukt is.
    if($sql){
        $rec = mysql_fetch_assoc($sql);
        // de naam echoën.
        echo $rec['txtnaamgebruiker'];
        // als de query niet gelukt is, foutmelding laten zien.
    }else{
        echo "Er ging wat mis met het ophalen van de naam.";
    }

?>
Gewijzigd op 28/08/2010 14:06:20 door Jonathan de Vries
 
Zie Foto

Zie Foto

30/08/2010 00:11:47
Quote Anchor link
Dank aan Jonathan :)
Tis gelukt waarvoor een dikke merci!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.