data uit sql halen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos bosb

Jos bosb

14/01/2009 20:28:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik probeer een script te maken en te veranderen alleen ik snap niet hoe ik bepaalde gevevens uit een database moet halen.

Ik ben een totale beginnerling met php.

Mijn database ziet er als volgt uit;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `portfolio` (
  `ID` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `projectnaam` varchar(255) NOT NULL default '',
  `beschrijving` text NOT NULL,
  `kleine_afbeelding` text NOT NULL,
  `grote_afbeeldingen` text NOT NULL,
  `technieken` varchar(255) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`ID`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=11 ;


Is er iemand die weet hoe ik dit op mijn pagina kan laten zien?

erg bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:05:31
 
Noppes

Noppes

14/01/2009 20:32:00
Quote Anchor link
Nee data haal je uit een database tabel met behulp van sql.
en deze ` dingen horen niet thuis in sql

Misschien dat je je eerst wat meer moet verdiepen in SQL, wat tuts doornemen

Kan 1 hint geven: SELECT

En om dan niet al te rot te doen: http://www.php.net/mysql
loop de functies eens langs....
 
Jos bosb

Jos bosb

14/01/2009 20:36:00
Quote Anchor link
dankjewel .... Ik zal eens kijken of ik dat snap!
 
Noppes

Noppes

14/01/2009 20:42:00
 
Jeroen

Jeroen

14/01/2009 21:31:00
 
Jos bosb

Jos bosb

15/01/2009 16:17:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik op een verkeerde forum zit. Ik krijg teveel informatielinkjes om er iets duidelijks uit te halen. Ik ben een complete noob als het om php/mysql gaat :)

bedankt!
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/01/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ENGINE=MyISAM


Gebruik InnoDB als je ooit nog intentie hebt dit uit te breiden. MyISAM ondersteunt geen relaties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2009 16:31:00
Quote Anchor link
Lees Jeroens post eens, een mooi begin voor SQL.
 
Jos bosb

Jos bosb

15/01/2009 20:18:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb nu het volgende;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$sql
= 'SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT 0,5';
if($result = mysql_query($sql)){
   $array = array();
   while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
      $array[] = $row['projectnaam'] . " - " . $row['beschrijving'] . " - " . $row['technieken'];
      
      }
   }


?>


<?php
    foreach($array as $ider)
    {

        echo " " . $ider . "<br />";
    }

?>


Maar ik weet dus niet hoe ik "row" kleine_afbeelding kan laten zien en als mensen er op klikken dat dan "row" grote_afbeelding tevoorschijn komt.

Ik ben amateur fotograaf met totaal geen phpkennis.

Bedankt voor jullie hulp!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

15/01/2009 20:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$sql
= "SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT 0,5";
if($result = mysql_query($sql)){
   $array = array();
   while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
      echo '<a href="'.$row['grote_afbeelding'].'"><img src="'.$row['klein_afbeelding'].'" border="0" /></a>'.$row['projectnaam'] . " - " . $row['beschrijving'] . " - " . $row['technieken'];
      
      }
   }


?>
 
Jos bosb

Jos bosb

15/01/2009 21:04:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 15.01.2009 20:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$sql
= "SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT 0,5";
if($result = mysql_query($sql)){
   $array = array();
   while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
      echo '<a href="'.$row['grote_afbeelding'].'"><img src="'.$row['klein_afbeelding'].'" border="0" /></a>'.$row['projectnaam'] . " - " . $row['beschrijving'] . " - " . $row['technieken'];
      
      }
   }


?>


Jaaaa.... dankjewel !!! Nu ga eens even uitvogelen hoe ik het mooi op mijn pagina krijg. TOP!
 
Jos bosb

Jos bosb

15/01/2009 22:00:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 15.01.2009 16:28:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ENGINE=MyISAM


Gebruik InnoDB als je ooit nog intentie hebt dit uit te breiden. MyISAM ondersteunt geen relaties.


( misschien een rare vraag )Hoe bedoel je dat presies ?? Moet ik alleen MyISAM vervangen door InnoDB ??
 
Jos bosb

Jos bosb

16/01/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Quote:
'PHP Newbie schreef op 15.01.2009 20:32'


Hoi PHP Newbie,

Als ik jou code gebruik zie ik inderdaad een afbeelding erbij. Nu als ik een volgende projectje upload .. komt deze erachter te staan ipv eronder. Ik heb het een en ander al met witregels ( <br /> ) geprobeert alleen dat werkt niet.

Zet ik die <br/ > op een verkeerde plek of zoiets ??

Groet,

Jos
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jos bosb
 
PHP Newbie

PHP Newbie

16/01/2009 18:11:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je <br /> bedoelt i.p.v. <br/ >. Laat even het stukje code zien, alleen dan kunnen we kijken of hij idd op de verkeerde plek staat.
 
Jos bosb

Jos bosb

16/01/2009 18:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$sql
= "SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT 0,5";
if($result = mysql_query($sql)){
   $array = array();
   while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
      echo '<a href="'.$row['grote_afbeelding'].'"><img src="'.$row['klein_afbeelding'].'" border="0" /></a>'.$row['projectnaam'] . " <br /> " . $row['beschrijving'] . " - " . $row['technieken'];
      
      }
   }


?>
  
 
 
PHP Newbie

PHP Newbie

16/01/2009 19:11:00
Quote Anchor link
Dit zal geven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Plaatje projectnaam [enter]
beschrijving - technieken


Maar dat wil je niet. Je wit de enter achteraan. Waar zou dan de <br /> moeten?
 
Jos bosb

Jos bosb

16/01/2009 20:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$sql
= "SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT 0,5";
if($result = mysql_query($sql)){
   $array = array();
   while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
      echo '<a href="'.$row['grote_afbeelding'].'"><img src="'.$row['klein_afbeelding'].'" border="0" /></a>'.$row['projectnaam'] . "  " . $row['beschrijving'] . " - " . $row['technieken']."<br />;
      
      }
   }


?>


dan zou het zo moeten worden
 
PHP Newbie

PHP Newbie

17/01/2009 01:03:00
Quote Anchor link
Bijna! Je kunt aan de highlighting zien dat er wat verkeerd gaat.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

17/01/2009 10:38:00
Quote Anchor link
De haakjes nog sluiten achter die laatste <br /> tag
 
Jos bosb

Jos bosb

17/01/2009 21:03:00
Quote Anchor link
Het is gelukt!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$query
= "SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT 0,5";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$count = mysql_num_rows($result);
if ($count==0)
{

    echo '<span style="color: #FF0000;">Er staan geen projecten in de database</span>';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {
                
                echo '<strong>Projectnaam:</strong> '. $row['projectnaam'] .'<br /><br />
                <a href="'
. $row['grote_afbeelding'] .'"><img src="'. $row['kleine_afbeelding'] .'" border="1" /></a><br /><br />
            <strong>Gebruikte Technieken:</strong> '
. $row['technieken'] .'<br /><br /><strong>Beschrijving:</strong><br /> '. $row['beschrijving'] .'<br /><br />';
    }
}


?>


Bedankt voor jullie hulp!

Jos
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jos bosb
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.